• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Odblokowanie ICS! Nie mam kodu!

• Autor wątku Autor wątku norbino
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
proszę zadzwonić
Zamiast podawac numer telefonu zdradz innym, którzy będą w potrzebie jak żeś to odblokował. Chyba, że chcesz od kogoś wyciagnąc pieniądze.
Póki nie podasz szczegółów proponuje olać Twoje dywagacje wszystkim potencjalnym zainteresowanym:)
To jest forum 166 i polega to na tym ,ze się sobie pomaga.
Udowodnij że jesteś geniuszem, bo jeżeli chcesz od kogoś pieniądze za tą rzekomą metode to , że tak po włosku napisze- wypierdalissimo stad:*

Ostatnia edycja:
Nie chcę żadnych pieniędzy, zwariowałeś!!! Muszę mieć 100% pewności że to nie przypadek że zadziałało dlatego jeszcze raz odłączę akumulator, sprawdzę i podam info na forum.

hehehehe to jak nie zadziała to chyba znowu bez ICSa zostaniesz :P Ale z tego co pisałeś to przecież wystarczy jak sam wyświetlacz zmienisz.

Nie chcę żadnych pieniędzy, zwariowałeś!!! Muszę mieć 100% pewności że to nie przypadek że zadziałało dlatego jeszcze raz odłączę akumulator, sprawdzę i podam info na forum.

:beer: Oki kolego w takim razie jak Ci się to uda to napisz o tym w tematach podklejonych- tam jest wątek o odblokowaniu ICS.
Niestety sporo osób już wojowało z ICS i efekty mizerne, no ale nie wyklucazone ,że Tobei się udało

miałem uszkodzony wyświetlacz ale całego ICS-a kupiłem i wymieniłem. Rzeczywiście ale będą jaja jak mi nie zadziała :)

Ale w razie czego przeszczepisz samo LCD.

Mnie to kosztowało 230pln w serwisie fiata, czekałem ok. 2 tygodni.
No cóż, innego sposobu nie znalazłem.

Sprawdzałem i sprawa wygląda w sposób następujący. Jak podłączyłem "nowego" ICS-a to sprawdzałem 0000, 4444 i inne i nic nie działało. Zacząłem kombinować z kombinacjami klawiszy. Wciasnąłem jednocześnie Navi+Tel+lewe pokrętło i wyświetliła się gwiazdka, zrobiłem tak 4 razy , zaakceptowałem i zadziałało :)
Sprawdzałem ponownie wczoraj i ta kombinacja nie chce już działać ale za to zaczął działać kod 4444. Nie wiem czy to ma znaczenie ale jak wciaskałem te klawisze to podświetlona była cyfra 4 na liście. Dajcie znać czy to działa też u was.
pozdrawiam

Kolega cytryn w osobnym temacie oświadczył że rozkoduje każdego ICSa za 80zł. Trzeba tylko wysłać sprzęt. Możecie spróbować.

Niezłe gusła, muszę przetestować ale to za parę dni bo teraz wyjeżdżam i nie chcę żonki zostawić w razie czego bez ICSa ;). Sam tę kombinację wyszukałeś czy gdzieś na necie było opisane?

jak wiem jak rozkodowac ics za friko . to jest zaden problem ale zajelo mi to troche , zadnego dlubania w elektronice , jak ktos chce to niech pisze na PW
Prosze o pomoc bo oszaleje z tym icsem... moj mail... ojrzynski_dawid@wp.pl odwdziecze sie... przepraszam za brak polskich znakow....

- - - Updated - - -

Prosze o pomoc bo oszaleje z tym icsem... moj mail... ojrzynski_dawid@wp.pl odwdziecze sie... przepraszam za brak polskich znakow....

- - - Updated - - -

Pisz do tego gościa albo jedź do ASO. Nikt Ci tu kodu nie wygeneruje, zwłaszcza że tylko po to się tu zalogowałeś.

Wytargaj iCS i zobacz czy na obudowie nie ma :) ja miałem fabryczną naklejkę do odczepienia i wklejenia w papiery :) rocznik 2003

Jondi - miałeś fart,
dawid83 - musisz wyjąć ICS spisać numery i przekazać ASO ( chyba, że ktoś to za Ciebie zrobi ) - reszta w moim przypadku trwała ok. tygodnia, mam na myśli przysłanie kodu przez ASO.

Kur... dlaczego każdy pisze o JAKICHŚ PRZYCISKACH... że ZNA SPOSÓB na ICSa? A nikt z chamów, bo inaczej się już ich nie da nazwać... nie podzieli... po jaką cholere jest to forum? Chyba znalazłem dobry kalkulator i jak tylko okaże się, że działa zaraz tutaj pomogę reszcie w potrzebie żeby nie musieli się tak wkur... jak ja... Normalnie brak słów...

Dodano po 6 minutes:

A kolega ojrzynski? chyba złego maila podał...

Ostatnia edycja:
Kur... dlaczego każdy pisze o JAKICHŚ PRZYCISKACH... że ZNA SPOSÓB na ICSa? A nikt z chamów, bo inaczej się już ich nie da nazwać... nie podzieli... po jaką cholere jest to forum? Chyba znalazłem dobry kalkulator i jak tylko okaże się, że działa zaraz tutaj pomogę reszcie w potrzebie żeby nie musieli się tak wkur... jak ja... Normalnie brak słów...

Człowieku gdzie się podziała kultura osobista o ile wogóle ją miałeś ?!!!
W poniższym temacie dostałeś odpowiedź i nie raczyłeś podać info o które prosiłem.
http://www.forum.alfaholicy.org/166/64906-kod_do_nawigacji_odblokowania_ics-10.html
Czego ty się więcej spodziewasz i oczekujesz...że ktoś bez tych informacji poda Ci kod ?!!!
Chciałbym poznać taką osobę, zapewne byłaby bogata i zgarniała wszelkie wygrane w grach liczbowych/losowych/lotto ;)

Amortyzatory
Powrót