OBD II - Kody błędów

Ja tam nie widzę P1480...

Po za tym co ma wiatrak do tego jak przy 210km/h się nie załącza ? Bo na podpiętym FES`ie nie pokazuje takiej temp żeby była taka potrzeba.

Jeździłem z prędkościami zamykającymi licznik i było OK.

Oczywiście wszystko w Niemcowni.

U mnie dziwne jest to, że stało sięto z dnia na dzień..
w piatek leciałem z NL do PL i zamykałem licznik nie raz.. na górę św.Anny wjechałem z predkością 2xxkm/h i nic się nie działo.
W sobotę rano już nie było ok..

- - - Updated - - -

U mnie dziwne jest to, że stało sięto z dnia na dzień..
w piatek leciałem z NL do PL i zamykałem licznik nie raz.. na górę św.Anny wjechałem z predkością 2xxkm/h i nic się nie działo.
W sobotę rano już nie było ok..

Kurde mam problem , byłem u gościa który podpiął mi alfę pod kompa, i kazał zapisać błędy - 0c, 12, 1a, 01, 0b i o co chodzi bo za cholerę nie mogę tego połączyć z tymi kodami stąd :(

Problem z P1480 rozwiązany. U mnie były małe pęknięcia na kolanku sylikonowym i nie trzymało ciśnienia, objawiało się to pod dużym obciążeniem silnika. Kolanko wymienione, błędy skasowane Alicja lata jak dawniej.

156, ogólnie silnik nie równo pracuje, trzepie na wolnych całą budą, wyskoczył mi jeszcze błąd wariatora ale to juz zrobione.

Problem z P1480 rozwiązany. U mnie były małe pęknięcia na kolanku sylikonowym i nie trzymało ciśnienia, objawiało się to pod dużym obciążeniem silnika. Kolanko wymienione, błędy skasowane Alicja lata jak dawniej.

Napisz dokładnie przy czym było to pęknięcie i za co mogło odpowiadac. Moze sie komus przydac.

Mam na przodzie frontowy Intecooler i jedno kolanko się rozwarstwiało przy mocnym obciążeniu i przepuszczało do atmosfery, auto dostawało Checka i po odpuszczenia gazu wszystko wracało do normy, po ponownym za pompowaniu gazu na mocne obciążenie problem powracał.

Witam forumowiczów
Od czasu zakupu autka denerwuje mnie kontrolka poduszki powietrznej Sprawdziłem błędy EUScanem Pytanie czy ktoś miał podobne błedy Zaznaczam ze program nie wykasował ich

Masz problem z kurtynami i boczną poduszką pasażera. Musisz wyeliminować usterkę, żeby to skasować. Czyli "Side airbag" sprawdź kostkę i podłączenie pod fotelem pasażera. Kostki od kurtyn (dwie) znajdują się w bagażniku pod wykładziną lub taka plastikową zaślepka przykręcaną. Ty masz 147 ale może będzie podobnie jak w 156.

witam
przejrzałem ten temat ale nie znalazłem sensownego opisu na temat moich błędów:
P0571
U1600
P0606

czy moze mi ktoś powiedzieć czy to coś wymagającego naprawy/wymiany ?
pozdrawiam

jeśli to nie błędy historyczne to masz poniżej opis na zrzutach po angielsku z programu Auto/DATa ver 3.38.... - U1600 to chyba blad historyczny..... - P0571 masz chyba do wymiany czujnik pedału hamulca..... - P0606 to bład ECU, ale chyba historyczny....

Załączniki

• P0571.jpg
    P0571.jpg
    197.4 KB · Wyświetleń: 2,231
  • P0606.jpg
    P0606.jpg
    167.2 KB · Wyświetleń: 2,756
  • Trouble code_all.jpg
    Trouble code_all.jpg
    160.1 KB · Wyświetleń: 2,315
a ten czujnik pedału hamulca da rade samemu zmienić czy trzeba jakiegos mechanika ? bo widze ze tani jest nawet

spokojnie dasz rade

taaaa - żebym ja jeszcze angielski znał bociek :D

klima.jpglambda.jpg

Jak można o napisanie co i jak jest nie tak

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót