[156] Nowe życie 156 GTA

225 i bedzie ok :) no i pieknie bedzie wygladac nowy zbiorniczek plynu

Mam nieodparte wrażenie, że ten zbiorniczek to nie jest od gta :P

Druga kwestia czy przy zawieszeniu D2 racing opony 225/45 z tymi dystansami nie będą przycierać o błotnik? Pytam teoretycznie bo zawias jeszcze nie zakupiony.

- - - Updated - - -

Mam nieodparte wrażenie, że ten zbiorniczek to nie jest od gta :P

hmm... witam , niebawem wpadnę na pierwszą wymiane oleju juz powoli dobija do 2tys km po reanimacji. Nie otwierałem dzisiaj maski aby porównać zbiorniczki.Chyba zaraz to zrobię bo mnie zmartwiłeś :rolleyes:

- - - Updated - - -

Rzeczywiście nie ten zbiornik przysłali. Okazał się od 2,5 busso. Będzie wymiana:D dzięki za spostrzegawczość.

Gdzie kupowałeś zbiorniczek i za ile ? Słyszałem opinie, że zbiorniczki zamienniki po 50zł są zrobione z dziadowskiego plastiku i że się do niczego nie nadają, ciekaw jestem ile w tym prawdy.

Gdzie kupowałeś zbiorniczek i za ile ? Słyszałem opinie, że zbiorniczki zamienniki po 50zł są zrobione z dziadowskiego plastiku i że się do niczego nie nadają, ciekaw jestem ile w tym prawdy.

tak sa gówniane mi poł roku wytrzymał i się rozszczelnił na zgrzewie

- - - Updated - - -

Oglądałem je dokładnie. Kupione od znajomego, który ich nie żałował. Nic nie pęka.Wg. specyfikacji wykonane ze stali wysokowęglowej firma Rotinger.Jednak gdy oddałem do ocynku by wyeliminować korozje na powierzchniach nie ciernych okazało się że widnieje na nich napis Brembo. Z ciekawości dzwoniłem do Rotingera aby dopytać czy aby przypadkiem nie dokonują frezowania i nawiercania na tarczach obcych firm. Dostałem info, że nie ma takiej możliwości aby firma Rotinger korzystała z ,,gołych" tarcz konkurencji w celu wykonania nacięć i nawiertów. Pytanie komu tu wierzyć.Nie sądzę by znajomy od którego odkupiłem ten zestaw miał interes by oszukać mnie bo przecież Brembo to też światowa marka. Myślę, że Rotinger coś tu kręci ale to tylko moje domniemania. Teraz zakupiłem ori zestaw od Rotingera na tył. Z ciekawości chyba usunę powłokę lakierniczą z tarczy i zobaczę czy nie widnieje na nich wybite logo Brembo. Wracając do przednich tarczy to jeszcze nie zdarzyło się aby się zagotowały prędzej chyba płyn nie da rady. Nie ma bicia nie hałasują. Zdarzyło się przed remontem pogonić w okolice 200km/h i hamować kilkukrotnie z tej prędkości. Zbytnio nie straciły na wydajności i dawały cały czas poczucie bezpieczeństwa pod pedałem. Po takiej jezdzie podczas postoju pięknie strzelają stygnąc:D Czekam na graty i biorę się za regeneracje tyłu.

rozumiem bo ja zakupiłem kiedyś jakieś gtr bardzo podobnie wyglądały jak twoje to szybko skapitulowały:( oczywiście gwarancji nie uznali
obecnie przód mam ori tarcze plus klocek ds2500

Załączniki

• DSC_1576.jpg
    DSC_1576.jpg
    62 KB · Wyświetleń: 0
tak sa gówniane mi poł roku wytrzymał i się rozszczelnił na zgrzewie

- - - Updated - - -

rozumiem bo ja zakupiłem kiedyś jakieś gtr bardzo podobnie wyglądały jak twoje to szybko skapitulowały:( oczywiście gwarancji nie uznali
obecnie przód mam ori tarcze plus klocek ds2500

To są te tarcze GTR? widać wyraźnie pęknięcia przy nawiertach. Nowy zbiorniczek orginał do GTA w ASO 157zł. Taką cenę zaśpiewali.

- - - Updated - - -

Wracając jeszcze do zastosowania dystansów w 156 GTA to wygląda to tak:
Felga 17''(tzw.telefony) ET35 opona 235/45
przód: dystans nie szerszy niż 15mm wzglednie można zastosować 13mm
tył:dystans nie szerszy niż 17mm optymalnie 15mm
Ja zastosowałem 15mm na obu osiach.
Potrzebowałbym 2 sprężyny na tył -30 bo jak wymieniłem amory na bilsteina to przy ori sprężynach tył wysoko stoi i powstała wg mnie duża dziura między kołem a błotnikiem.

dokladnie tył stoi mocno w sw ja dalem do siebie do 2.4 eibacha ale nigdzie nie ma sprezyn samych na tył albo 4 albo sam przod :(

moze napisz do tej firmy z poznania oni moze zrobia

Dogadałem się w MTS Technik zamówiłem na tył.Rozdzielą z kpl i już jutro mają być u mnie.Obniżenie -25. Zawołali 350zł myślę, że korzystnie bo np w Eibachu chcieli 520zł za sam tył do tego oczekiwanie 5dni roboczych na paczke z DE. Eibach obniża -30.

Baloniki na zlot charytatywny. Każdy zakupiony balon zasili konto fundacji 20190307_204821 (4656 x 3492).jpg

- - - Updated - - -

Sprężyny nie dotarły na czas, opóźnienie na warsztacie. Zaciski przygotowane do malowania 20190307_202954 (4656 x 3492).jpg

IMG_3064.jpg IMG_3066.jpg zobaczymy jak to się będzie prezentować na aucie. Sprężyny nadal nie dotarły kompromitacja MTS na całej linii.

Gratuluję fajnej bryki. Miałem kiedyś taką około 2010r. srebrną z identycznym wydechem, też jeździła po Poznaniu. W przyszłym tygodniu kupuje GTA ale w sedanie. Mam prośbę, czy ktoś może mi dać namiar do tego speca od V6 cyt"trafiło w ręce speca od v6 znanego i cenionego na tym forum"

Ostatnia edycja:
Pokaż załącznik 255713 Pokaż załącznik 255714 zobaczymy jak to się będzie prezentować na aucie. Sprężyny nadal nie dotarły kompromitacja MTS na całej linii.

Zaciski na pewno będą wyglądały super! Też mnie czeka taka regeneracja:rolleyes:

Mam prośbę, czy ktoś może mi dać namiar do tego speca od V6 cyt"trafiło w ręce speca od v6 znanego i cenionego na tym forum"

Namiary znajdziesz na stronce: http://www.flar-ital.pl/
Również serwisuję tam swoje GT. Polecam:)

Ostatnia edycja:
U Quby już się robi kolejka,ostatnio stała na warsztacie czarna GT wiemy kogo :) czeka czarne GTA,też wiemy kogo,a zaraz potem wjeżdża srebrna GT zgadnijmy kogo i wszystkie 3.2

20190313_183040.jpg zaciski na miejscu z nowymi tarczami

- - - Updated - - -

20190313_183717.jpg Sprężyny od MTS wreszcie dotarły. Mają o 2 zwoje więcej od fabrycznych sprężyn i są o 1cm wyższe. Jednak po montażu i postawieniu auta na kołach tył zszedł o dobre 2cm w stosunku do serii co zrobiło dobrą robotę. Przód i tył się wyrównały. Wg mnie obniżenie wyszło ze smakiem. 20190313_192154.jpg

spoko wyszło :) jak dla mnie i tak wysoko ale tył w końcu już tak nie odstaje bo była koza przeokrutna ...w swojej sw tez miałem przód obniżony fabrycznie ok 25-30 ale tył to jakieś nieporozumienie....fajne te tarcze 276 mm ?

super się prezenci :)) choć ja nie jestem zwolennikiem czerwonych zacisków ja własnie z czerwonych zrezygnowałem
panie kolego polecam do całości włożyć jeszcze oplocik :))

Dobrze wyszło. Jak na tym MTS nie za twardo masz?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Amortyzatory
Powrót