• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] Nowe życie 156 GTA

[MENTION=33586]squadracorse[/MENTION] - jakbym czytał historię swojej GT;) Brakuje mi jeszcze do kompletu remontu blacharsko-lakierniczego;)
Ale generalnie najpierw podobnie jak Ty zaliczyłem "strzał w kolano" pod Poznaniem, a później na pielgrzymkę pod Częstochowę. Teraz to już jeżdżę do Qby regularnie bo szkoda nerwów.

Remont silnika jak i usługa blacharska też miała miejsce w tym ASO :D
Kuba wspominał mi o gościu z alfy gt co zaliczył ten niechlubny serwis.Także witam w klubie.

ze tak grzecznie spytam gdzie jest wiecej zdj :p taki rodzynek na forum a tak malo zdj :p

Autoryzacje ASO mają ale Fiata ,alfy romeo stracili, kilka lat temu w 2 mojej 156 poprawiałem po nich robote :D
Ceny z d*py do jakości roboty

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

ze tak grzecznie spytam gdzie jest wiecej zdj :p taki rodzynek na forum a tak malo zdj :p

Na pewno będzie zrobiona sesja zdjęciowa.Cierpliwości :)

- - - Updated - - -

Świetna maszyna, naprawdę dobrze się prezentuje. Pozdrawiam!

Dzięki.Również pozdrawiam.

- - - Updated - - -

Autoryzacje ASO mają ale Fiata ,alfy romeo stracili, kilka lat temu w 2 mojej 156 poprawiałem po nich robote :D
Ceny z d*py do jakości roboty

To kłamczuszek z niego. Nadal się reklamuje jako ASO Fiat ,Alfa. Druga sprawa, że te Maserati wyjeżdżają z tego warsztatu o własnych siłach :)

Juz ponad rok czasu jak na stronie nie ma napisane że aso alfa tylko fiat
Do tego dzisiaj zauważyłem że wogole zmienił strone internetową
Ogarniaj fure i zapraszam na spoty na wiosne
Sam jestem w trakcie składania alfy lecz nie tak szybkiej ...
146.jpg

Opisz historie swojej 164 wygląda ciekawie.Proponuje osobny temat.

- - - Updated - - -

Hahahaha..... ,,naszym majątkiem są nasi klienci" Ale hasło zapodał :D Powiedziałbym nawet, że bezczelne.

- - - Updated - - -

Tutaj można podziwiać przez kilka sekund GTA w ruchu na zlocie w Żerkowie ;) https://youtu.be/AdHD0Hzunz4

- - - Updated - - -

https://youtu.be/4ZAHJmwjrUU

Ona powinna od razu trafić do Kuby i Maćka. Przejechana odległość ma się nijak do fachowego i profesjonalnego podejścia do auta.
Gratuluje wytrwałości, sama w swoją Gt wpakowałam wartość zakupu na pakiet startowy więc w pełni rozumiem.

pozdrawiam

Super kolorek aj ta piekna ruda skorka szukałem takiej do swojej ale nie do zdobycia ale wpadla szara tez nie jest głupio.
Gratuluje wytrwałości i odratowania rodzynka bo GTA w kombi jest naprawde mało

Ona powinna od razu trafić do Kuby i Maćka. Przejechana odległość ma się nijak do fachowego i profesjonalnego podejścia do auta.
Gratuluje wytrwałości, sama w swoją Gt wpakowałam wartość zakupu na pakiet startowy więc w pełni rozumiem.

pozdrawiam

Dzięki.Kiedyś rozmawialiśmy na priv i chciałaś kupić GT od jednego z bardziej znanych na forum ,,handlarzy" Mam nadzieję, że tam nie kupiłaś i to nie spowodowało takich kosztów, o których wspominasz.

Fajny happy end. Gratuluje tej GTA takiego wlasciciela :)

Wiosna wisi w powietrzu, przed zimowym garażowaniem nie było czasu aby zadbać o felgi.Dzisiaj przyszedł na to czas.Przy okazji przekładka opon z tyłu na przód.To chyba ich ostatni sezon :D
W tygodniu zaplanowana regeneracja i odświeżenie tylnych zacisków. Zakupione też kilka innych gratów m.in. nowy zbiorniczek wyrównawczy, nowe tarcze itp.20190302_134636 (4656 x 3492).jpg

- - - Updated - - -

20190302_134644 (4656 x 3492).jpg

- - - Updated - - -

Zaciski wymyte z pyłu :) 20190302_143257 (4656 x 3492).jpg

- - - Updated - - -

Felgi po dwóch bardzo krótkich sezonach 20190302_155500_HDR (4656 x 3492).jpg

- - - Updated - - -

Kąpiel20190302_154012 (4656 x 3492).jpg20190302_134652_HDR (4656 x 3492).jpg

k2 roton albo inne krwawiace produkty do felg i beda zawsze czysciutkie :)

przed zapyleniem nie...ale felgi alfy maja duze otwory wiec i w srodek plyn sie dostanie i felga bedzie czysciutka naprawde polecam jesli nie stosujesz, a najlepszy ironx, jesli masz nowy lakier na felgach to znow bedzie jak nowka :)

kolego cóż to masz za tarcze z przodu nie widać ,aby pękały przy dziurkach?

kolego cóż to masz za tarcze z przodu nie widać ,aby pękały przy dziurkach?

Oglądałem je dokładnie. Kupione od znajomego, który ich nie żałował. Nic nie pęka.Wg. specyfikacji wykonane ze stali wysokowęglowej firma Rotinger.Jednak gdy oddałem do ocynku by wyeliminować korozje na powierzchniach nie ciernych okazało się że widnieje na nich napis Brembo. Z ciekawości dzwoniłem do Rotingera aby dopytać czy aby przypadkiem nie dokonują frezowania i nawiercania na tarczach obcych firm. Dostałem info, że nie ma takiej możliwości aby firma Rotinger korzystała z ,,gołych" tarcz konkurencji w celu wykonania nacięć i nawiertów. Pytanie komu tu wierzyć.Nie sądzę by znajomy od którego odkupiłem ten zestaw miał interes by oszukać mnie bo przecież Brembo to też światowa marka. Myślę, że Rotinger coś tu kręci ale to tylko moje domniemania. Teraz zakupiłem ori zestaw od Rotingera na tył. Z ciekawości chyba usunę powłokę lakierniczą z tarczy i zobaczę czy nie widnieje na nich wybite logo Brembo. Wracając do przednich tarczy to jeszcze nie zdarzyło się aby się zagotowały prędzej chyba płyn nie da rady. Nie ma bicia nie hałasują. Zdarzyło się przed remontem pogonić w okolice 200km/h i hamować kilkukrotnie z tej prędkości. Zbytnio nie straciły na wydajności i dawały cały czas poczucie bezpieczeństwa pod pedałem. Po takiej jezdzie podczas postoju pięknie strzelają stygnąc:D Czekam na graty i biorę się za regeneracje tyłu.

20190305_172908 (4656 x 3492).jpg zakupy dotarły:D

- - - Updated - - -

20190305_181848 (4656 x 3492).jpg20190305_182005 (4656 x 3492).jpg Szukałem na forum i nie znalazłem odpowiedzi jaki dystans podejdzie na przód do 156GTA z felgą 17" ET35. Założyłem na próbę dystans 15mm i takie mam tego efekty. Opona jest niestandardowa 235/45 powinna być 225/45. Myślę, że jak zakupie opony 225 to efekt wystającego balona poza rant zniknie a może się mylę.Jak ktoś ma jakieś sugestie to chętnie wysłucham. Jest opcja, że wrzucę te 15mm na tył a na przód wrzucę 13mm.Z przodu piasta wystaje ok 1cm także myślę, że bez obaw mogę zakupić 13mm dystanse.

- - - Updated - - -

- - - Updated - - -

Pokaż załącznik 255570

Amortyzatory
Powrót