• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Nowa oferta 2.2D?

reaver

Nowy
Auto
147gta
Witam Alfaholików,
Jako opcje na trasy miałem na oku Stelvio 2.2D 180KM aż tu nagle w cennikach pojawiły się wersje 160KM i 190KM. Czy producent pakuje ten sam silnik i gra softem czy są jakieś zmiany?

Dodatkowo miałem dobrą ofertę na roczne 2.2D biturbo 210KM ale czy jest sens pchać się w tak skomplikowany motor (auto na własność na jakieś 5 lat) skoro podobne parametry można łatwo uzyskać z wersji z jedną turbiną?

Jak dla mnie zawsze nowe auto jest zdecydowanie lepszym, bo pewniejszym rozwiązaniem.

Dodatkowo miałem dobrą ofertę na roczne 2.2D biturbo 210KM ale czy jest sens pchać się w tak skomplikowany motor (auto na własność na jakieś 5 lat) skoro podobne parametry można łatwo uzyskać z wersji z jedną turbiną?

uwazam ze Twoje V6 jest o wiele bardziej ciezkie w obsludze :P
jedno turbo w ta czy w ta to bez roznicy.

Soft, widocznie diesle za słabo schodziły, to podnosi o 10KM, by wyglądały atrakcyjniej względem benz. Zwłaszcza 150 była absurdalna dla SUVa.

te zmiany były już jakiś (dłuższy czas) temu, chyba od początku cennika 2019

2.2 210 jest biturbo? Nie wydaje mi się. Wszystkie 2.2 są mechanicznie bardzo podobne jak nie bliźniacze.

Moc się zmieniła w momencie zmiany norm emisji spalin- a raczej dostosowanie do nowych norm

Amortyzatory
Powrót