• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Nowa odsłona ics-a :)

To niby twierdzisz że nie wiesz jak zrobić automatycznie przełączający się ekran? I to będzie ta rewolucja? :)
Lepiej pomyśl jak zrobić ekran dotykowy albo podłączyć inną nawigację :) to jest trudne. A nie kamerka :) nawet autoamtycznie włączająca się :)

Wg mnie na tym forum nie chodzi o to żeby się wywyższać a o to żeby sobie pomagać, dzielić się opiniami, pomysłami itp. Ja po prostu twierdzę że chcę coś takiego zrobić, zapytałem o jak to zrobiłeś ale jak widzę niepotrzebnie bo zaczynasz gwiazdorzyć... SNICKERSA?

Ehhhh alficzek, nie oburzaj się.
Po prostu zastąpienie pstryczka przekaźnikiem podłączonym do wstecznego ja uważam za coś trywialnego. I nie myślałem że to Cię urazi :)
Ale ok, to nie temat o kamerze ani zmianie ICS`a, tylko o pomalowanym panelu. Tak więc uważam że biały jest słaby. Spróbuj wrzucić może coś w stylu aluminim (szczotkowane albo gładkie). A jak masz cały środek czarny to może lakier? Jakiś czarny metalik? Albo grafit?

Po prostu zastąpienie pstryczka przekaźnikiem podłączonym do wstecznego ja uważam za coś trywialnego. I nie myślałem że to Cię urazi :)
Ale ok, to nie temat o kamerze ani zmianie ICS`a, tylko o pomalowanym panelu. Tak więc uważam że biały jest słaby. Spróbuj wrzucić może coś w stylu aluminim (szczotkowane albo gładkie). A jak masz cały środek czarny to może lakier? Jakiś czarny metalik? Albo grafit?
Fajny pomysł z tym aluminium tylko że jak pomyślę co mnie czeka z tym oklejaniem to aż mnie głowa boli :D trudno się to okleja... Trochę pojeżdzę z tym białym ale z tym matem może być lepiej. Niedaleko mnie dziewczyna maluje aerografem i fajnie to robi więc może ona coś fajnego z tym zrobi ;)

Fajny pomysł z tym aluminium tylko że jak pomyślę co mnie czeka z tym oklejaniem to aż mnie głowa boli :D trudno się to okleja... Trochę pojeżdzę z tym białym ale z tym matem może być lepiej. Niedaleko mnie dziewczyna maluje aerografem i fajnie to robi więc może ona coś fajnego z tym zrobi ;)

Kolor biały w 166 do niczego nie pasuje, nawet do jasnych skór, prędzej wpasowałby się jakiś ciemniejszy kolor, ale to już gust właściciela

A orginalny srebrny kolor panela do czego pasuje? Do bloku silnika? Czy bryloczka przy kluczykach? Czasami mam wrazenie że jeśli jedna osoba napisze: "A" to później reszta też pisze: "A" i powstaje chór z dziwną melodią AAAAAAAAAAAAAA.... I do tego bardzo prostą... Ale to tylko moje zdanie ;)

ICS w ogóle do niczego nie pasuje, w każdym kolorze. Mnie się ten biały też średnio widzi ale muszę przyznać, że zostało to zrobione ze smakiem i dbałością o szczegóły. Malo kto zwrócił uwagę na staranność. Odtworzenie napisu Alfa Romeo oraz oznaczeń przy pokretlach zasługuje na uznanie, ponieważ większość okleja albo maluje i koniec. Również dobranie koloru mieszka do reszty. Ja osobiście okleilbym ciemnym szczotkowanym aluminium ale najważniejsze, aby właściciel był zadowolony bo robi przecież auto dla siebie.

Viader nikt się wykonania nie czepia bo widać, że dobrze zrobione ale ten kolor nie pasuje do czarnego wnętrza i tyle.

A do czego ma biały pasować jak nie do czarnego? Ważne aby właściciel był zadowolony. W sumie ten srebrny w polifcie też do niczego nie pasuje a nikt nie jęczy.

Przemyśleń kilka:
- nie było zdjęcia wnętrza w szerszej perspektywie ale biały panel nie ma za bardo do czego pasować
- oklejanie to nie takie hop-siup bo odłazić może i trzeba się z tym trochę pobawić - folia powinna być nagrzana do odpowiedniej temp.
- malowanie to dużo prostsza sprawa (robiłem i jedno i drugie)
- jak ktoś chce być hardkorem to niech zleci wycięcie panelu z arkusza aluminiowej blaszki.

- jak ktoś chce być hardkorem to niech zleci wycięcie panelu z arkusza aluminiowej blaszki.
Problem jest z mocowaniami. To nie będzie samo wycięcie blachy. Ale fakt, była by profeska.

Oczywiście można użyć argumentu że fabryczny srebrny też nie pasował do niczego (choć kilka chromików w środku jest), ale był fabryczny i jakoś w oczy nie razi tak jak biel. W dodatku razem z mieszkiem. I jeszcze ta czerwona nitka zupełnie do niczego nie pasi. Nawet jak dorzucisz trochę innych elementów teraz na biało to wyjdzie dziwna szachownica - czarno biała. Może dać się to lubić, nie mniej jednak trzeba przyznać że to dość kontrowersyjne połączenie. Podobnie jak omawiana już na forum czarno biała 166. Chyba jak już chcesz iść w taką szachownicę to przydałoby się "dół" puścić też w bieli. Czyli dolna część kokpitu i boczki. Do tego kiera na nowo obszyta czarną-białą skórą z czerwoną nicią (podobnie jak boczki). Najlepiej to by wyszło na kierownicy z superki. Może nie będzie się wszystkim podobać ale nabierze sensu.

To ja mam czarny mat z pozostawionym chromem. Możesz zobaczyć czy Ci pasuje. Do tego mieszki i kierownica z popielatą nicią (mam popielaty dół kokpitu)

Muszę się z wami nie zgodzić, bo chrom i szary są różnymi kolorami a ja mogę zmienić zegary na białe i będzie pasować ;) a jeśli chodzi o czerwoną nić to pasuje mi do ramki "Alfoholicy" :D

Tutaj chodzi o zgranie elementów tylko i wyłącznie we wnętrzu. Zewnętrzny to zewnętrzny. Oczywiście nie krytykuje bo to do niczego nie prowadzi

Nie jest źle, a juz na pewno oryginalnie i być może drugiej takiej nie ma:-)ważne ze właściciel zadowolony a o to mu chodziło zapewne. Ja osobiście gdybym taka kupił to bym nie plakal. Na bank tak wygląda lepiej niż seryjne deski ze stajni vw,audi,skody itp ponurych aut:-)

Odgrzebie temat. Podjąłem się misji u oto efekty.
133.jpg
134.jpg
135.jpg
136.jpg

Efekt końcowy.
137.jpg

Wysłane z mojego HTC Desire 626 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót