• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Nowa odsłona ics-a :)

alficzek

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 2.4 jtd
Witam wszystkich :) od samego początku nie podobał mi się panel ics-u, po prostu drewno mi się nie podoba, kierownice zmieniłem na zwykłą i został tylko panel, wiadomo jednemu podoba się córka drugiemu teściowa ;) postanowiłem okleić go takim kolorem :) zmieniłem też mieszek na biały z czerwoną nicią. I jak wam się podoba? :) pozdrawiam.

Załączniki

• IMG_20150130_211007.jpg
    IMG_20150130_211007.jpg
    48.3 KB · Wyświetleń: 308
  • IMG_20150208_104727.jpg
    IMG_20150208_104727.jpg
    36.7 KB · Wyświetleń: 344
Bardziej mnie interesuje materiał którym to obkleiłeś, bo mi się rozlazł dół i muszę coś z tym zrobić. Myślałem o malowaniu, ale jak dałoby radę znaleźć folię, czy co to tam jest, w kolorze to byłoby lepiej i szybciej.

Materiał to folia termokurczliwa, ale lepiej kupić droższą bo można z nią robić dosłownie wszystko, dolny panel latwo jest okleić bo z górnym to już kilka godzin pracy :) ja górny oklejałem i zrywałem kilka razy więc kup tego trochę więcej :)

Szczerze to średnio pasuje biały w środku 166 (to tylko moje zdanie), ale zawsze to jakiś pomysł na zmianę wnętrza.

Biały kolor jak dla mnie wogóle do niczego nie pasuje w środku.

Czarna folia dużo lepiej by wyglądała moim zdaniem.

Też zastanawiałem się nad czarnym ale wtedy było by wszystko czarne więc postanowiłem zrobić coś innego, jak narazie bardzo mi się podoba a jeśli przestanie to po prostu zmienię folię :)

Ja też uważam że biały to do niczego nie pasuje. Zwłaszcza jak masz cały środek czarny....
Ale szczerze to po tytule spodziewałem się czegoś ciekawszego z ICS`em niż tylko oklejenie panelu :)

Z ics-em też będzie kombinowane, tzn kamera cofania :) tylko zastanawiamy się z kolegą co nam przeniesie obraz, czy moduł GPS przekaże obraz :)

Witam wszystkich :) od samego początku nie podobał mi się panel ics-u, po prostu drewno mi się nie podoba, kierownice zmieniłem na zwykłą i został tylko panel, wiadomo jednemu podoba się córka drugiemu teściowa ;) postanowiłem okleić go takim kolorem :) zmieniłem też mieszek na biały z czerwoną nicią. I jak wam się podoba? :) pozdrawiam.

Kolor to kwestia gustu ale wykonanie już trochę dyskusyjne. W miejscach gdzie są nacięcia i folia nie zawija się pod spód na 90% zacznie się odklejać latem przy upałach.

Kolor to kwestia gustu ale wykonanie już trochę dyskusyjne. W miejscach gdzie są nacięcia i folia nie zawija się pod spód na 90% zacznie się odklejać latem przy upałach.

eeetam, kamera to żadna rewelacja :)

Kolego a masz zrobioną taką kamerę cofania? Możesz dac jakieś podpowiedzi? :)

ale wykonanie już trochę dyskusyjne. W miejscach gdzie są nacięcia i folia nie zawija się pod spód na 90% zacznie się odklejać latem przy upałach.
To co polecasz jednak pomalować ?
Muszę się tym zająć do zlotu, a za bardzo nie mam pomysłu czym to zrobić aby było trwałe.

To co polecasz jednak pomalować ?
Muszę się tym zająć do zlotu, a za bardzo nie mam pomysłu czym to zrobić aby było trwałe.

No ja okleiłem ale gdybym wiedział ile z tym pracy to dał bym do pomalowania, bo z moimi zdolnościami wyszedł by mi jakiś sopel :D

Kamerę vga podpinasz normalnie do icka i robisz sobie przełącznik. Jak nie masz vga to konwerter. Wszystko już jest na forum, poszukaj.
Odnośnie panela to oczywiście że łatwiej lakierować. Mi jakoś połysk nie pasuje dlatego mam w macie.

Mnostwocosob oklejalo juz elemwnty wnetrza i predzej czy pozniej w upaly sie to odjlejalo, zostaje farba albo najlepiej hydrografika, ale to tez najdrozsza opcja.

Mnostwocosob oklejalo juz elemwnty wnetrza i predzej czy pozniej w upaly sie to odjlejalo, zostaje farba albo najlepiej hydrografika, ale to tez najdrozsza opcja.

Widocznie mnóstwo osób wzorowało się na pobieżnych instrukcjach z YT lub robiło to spontanicznie bez przygotowania. Dobre oklejenie to nie tylko efekt wizualny zaraz po tej operacji. Trzeba brać pod uwagę wiele czynników, żeby to miało efekt na lata. Kilka razy na forum podawałem, jak to zrobić ale większość twierdzi, że to banał a potem wychodzą buble, które jednak niektórym się podobają:)

Kamerę vga podpinasz normalnie do icka i robisz sobie przełącznik. Jak nie masz vga to konwerter. Wszystko już jest na forum, poszukaj.
Odnośnie panela to oczywiście że łatwiej lakierować. Mi jakoś połysk nie pasuje dlatego mam w macie.
No tak ale to właśnie chodzi o ten włącznik, a przecież można zrobić tak że włączenie wstecznego daje sygnał na ics i włącza się obraz. Widziałem takie rozwiązanie o jakim piszesz ale ten włącznik mnie nie kręci :) dlatego jak będę szukać innego rozwiązania :)

A co to za problem zrobić to automatycznie? No nie osłabiaj mnie :)

Amortyzatory
Powrót