• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Next step Rosso Proteo 166 3.0 V6 4HP20

marek230482

Super Moderator
Członek ekipy
Auto
166 3.0V6, gtv 2,0TS, Brera V6, Stelvio 2.0 Q4
Jak już niektórzy zauważyli zdecydowałem niedawno sprzedać dotychczasową 166 V6TB. Dlaczego? Ponieważ chciałem mieć automat. I o ile mając same manuale można się z tego leczyć to niestety żony auto to automat który skutecznie za każdym razem przypominał mi o duszonym pragnieniu. Decyzję o sprzedaży podjąłem raczej nagle gdy nadarzyła się niezła okazja. I jak to z nimi bywa…. Spierdo…ła :) ale ssanie już było :) kupiec znalazł się dosyć szybko (forumowicz) a i następcę znalazłem na forum. Więc jak to ktoś na forum napisał: „zostaje przy królowej”.
I oto ona.

Rosso Proteo 166 3.0V6 Sportronik.
Rok 1999
W wyposażeniu fabryczny ksenon, składane lusterka, tempo mat, lusterko fotochromatyczne, obniżone zawieszenie i ??? Tyle :) mało to dla mnie satysfakcjonujące ale postawiłem na pewne pochodzenie (od forumowicza KUBICZE – za co z tego miejsca mu dziękuję). Odpuściłem allegrowe jajka niespodzianki. I będę uzupełniał wyposażenie.
Tak więc z pewnością w skoczą w pełni elektryczne fotele najlepiej skórzane, DSP, a telefon to chyba zmodzę coś na bluetooth.
Jak widać zrobiłem też przeszczep swojego wynalazku nawigacji. Hak też niebawem wpadnie bo go zdemontowałem z poprzedniej.
Jeżeli chodzi o jazdę to jest bosko. Świadomość że nie masz trzeciego pedału i pod maską pracuje dla Ciebie kolejna maszyna – 4HP20 – wrażenia bezcenne.

Załączniki

• DSCF9734.jpg
    DSCF9734.jpg
    191.2 KB · Wyświetleń: 1,662
  • DSCF9735.jpg
    DSCF9735.jpg
    174.8 KB · Wyświetleń: 2,137
  • DSCF9736.jpg
    DSCF9736.jpg
    189.1 KB · Wyświetleń: 1,570
  • DSCF9737.jpg
    DSCF9737.jpg
    187.5 KB · Wyświetleń: 1,642
  • DSCF9738.jpg
    DSCF9738.jpg
    157.6 KB · Wyświetleń: 1,402
  • DSCF9739.jpg
    DSCF9739.jpg
    181.5 KB · Wyświetleń: 1,858
  • DSCF9740.jpg
    DSCF9740.jpg
    185.5 KB · Wyświetleń: 1,602
  • DSCF9741.jpg
    DSCF9741.jpg
    198.3 KB · Wyświetleń: 1,518
  • DSCF9742.jpg
    DSCF9742.jpg
    194.7 KB · Wyświetleń: 1,572
  • DSCF9743.jpg
    DSCF9743.jpg
    195.8 KB · Wyświetleń: 1,223
  • DSCF9744.jpg
    DSCF9744.jpg
    176.4 KB · Wyświetleń: 1,163
  • DSCF9745.jpg
    DSCF9745.jpg
    172.3 KB · Wyświetleń: 1,168
  • DSCF9746.jpg
    DSCF9746.jpg
    190 KB · Wyświetleń: 1,162
  • DSCF9747.jpg
    DSCF9747.jpg
    176.6 KB · Wyświetleń: 1,207
Bardzo ładna. Kolor też wygląda lepiej niż myślałem. Może kierke drewnianą jej założyć? Czy zostaje skora?A kubicze zmienił marke czy zostaje przy ar?

Ja wolałbym drewno no ale..... Mam jeszcze drugą kobietę z którą muszę iść na kompromisy :D jej zaczyna się powoli podobać bardziej od jej coupe.... I nie wiem czy się bać czy cieszyć :D

Piękny kolor, tylko te fotele... do wymiany. No i ten upragniony automat...

Malowany prawy bok ? Bardzo ładny ten kolorek, cos rzadziej spotykanego zawsze cieszy oko. Jak sie jezdzi automatem, dlugo szukalem sztuki z auto ale nie bylo nic, w sumie nie zluje bo 3.0 w manualu na 2-gim biegu idzie do stowy xD Zeby sluzyla bezawaryjnie !

Będę musiał ją obejrzeć któregoś pięknego dnia
Zapraszam :)

tylko te fotele... do wymiany
Wiem, dlatego szukam intensywnie. Jak nie znajdę skórki to chyba nawet wstawię welur. Ale musi być elektryka.

w sumie nie zluje bo 3.0 w manualu na 2-gim biegu idzie do stowy xD
Wyrosłem z tego. Poza tym nigdy mnie nie kręciło takie kręcenie :)

- - - Updated - - -

Jak to się mówi: "jestem innej szkoły".

Ostatnia edycja:
Ja jeszcze młody i głupi xD ale nast. napewno bedzie w automacie ;)

Jazda daje niesamowitą frajdę. Nawet przed chwilą skoczyłem po piwo (do miasta 5km więc z buta nie bardzo). I już nie chodzi o to piwo tylko o przejażdżkę :D

Super autko, 166 przed fl to jest to :) . Jeszcze skorki i bedzie bajka. Zycze ciaglego zadowolenia z autka :)

co do foteli to w mojej poprzedniej były szare, tylko bez dziurkowania i stan super. Może kolega cuma_borek (kupił po wypadku moją Alfę na części) ma jeszcze te fotele...

- - - Updated - - -

Aha i jeszcze była pełna elektryka

Piękne autko. Szkoda, że wcześniej nie widziałem tego tematu, bo jakąś godzinę temu wróciłem od dziewczyny ze Strzelina. LPG jest/będzie? Pozdrawiam i życzę bezawaryjnej jazdy.

No Marku gratuluję pięknej sztuki autko widziałem jeszcze jak Kubicze nią śmigał i wyglądała na zadbaną:)
Fotele zmieniaj na skóry bo w Rosso Proteo szare skóry wyglądają zajefajnie-wiem co mówię bo sam mam:)

co do foteli to w mojej poprzedniej były szare, tylko bez dziurkowania i stan super. Może kolega cuma_borek (kupił po wypadku moją Alfę na części) ma jeszcze te fotele...

- - - Updated - - -

Aha i jeszcze była pełna elektryka

Obecnie ma jakieś ale za katowane. Niestety..... szukam usilnie ale też nie za kosmiczną cenę. Auto ma kuchenkę gazową brc. Bardzo dobrze to pracuje.

ładna ładna :) gratuluje zakupu :)

no proszę... a mnie już męczy automat i tęsknię za manualem ;)
bardzo ładna sztuka, kiedyś jak szukałem to nad nią myślałem, aż a końcu kupił ją Kubicze :)

szerokości!

Dobrze dobrana i założona instalacja niczym nie ustępuje Pb. Więc czemu nie lać o połowę tańszego paliwa? Chyba że masz auto dla atrakcji i to Twój jedyny wydatek. Mnie auto wozi do pracy, na wakacje, weekendowe wypady. I musi "walczyć" o fundysze z domem, żoną i jeszcze dwoma autami :) jakbym był sam i latał na imprezki to też nie myślałbym o gazie. Ale u mnie auto jest bardziej użytkowe. Poza tym co za różnica na czym lata. Ważne że banan z gęby nie schodzi :D

Amortyzatory
Powrót