• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Next step Rosso Proteo 166 3.0 V6 4HP20

Rozumiem Cię. Potrafię się wczuć w Twoją sytuację. Zrobisz co uważasz, ale może warto przespać sie trochę i jutro wszystko będzie inaczej wyglądało.

Kontakt na PW, jest trochę w aucie do zrobienia, nie ukrywam. Chciałbym żeby potencjalny nabywca miał tego świadomość. Więc dajcie sobie siana z wpisami że już przelewasz albo już kupujesz.

- - - Updated - - -

Do zrobienia (ustawienia) jest ponownie rozrząd. To musi być jego wina. Nie wiem co zyebałem ale mogłem wszystko robiąc to tyle tygodni na raty.
Do polakierowania chyba całe auto ale dla mniej wybrednego kilka elementów. Clar schodzi z dachu, prawej belki nad drzwiami, tylnego zderzaka, drzwi kierowcy, zaczyna z klapy. Poza tym popękany przedni zderzak, sporo odprysków maski. Rys też trochę się znajdzie. Lekka wgniotka na tylnym lewym błotniku. Przednie nadkola przetarte (ze względu na obniżenie). W środku chyba nie ma się do czego doczepić. Ale z elektryki. Uszkodzone zaczepy tylnych szyb, pali bezpiecznik przy podnoszeniu tylnej lewej (tylko podnoszeniu). Co jakiś czas żre coś prąd, trzeba bezpiecznik wyciągać.

- - - Updated - - -

No i konwerter rzęzi na zimny. Nie za mocno i niedługo ale jednak. Skrzynia ok, choć czasami lekko szarpnie przy wrzucaniu R.

- - - Updated - - -

Myślę że cena nie jest wygórowana jak za egzemplarz mocno doinwestowany. Idealnych nie ma a tej już niewiele brakuje.

Przecież to prima aprilis Danus proszę Cię :) czym Szefo by na zlot podjechał :) bardzo ładnie ta komora wyglada. Jedyne co to jakoś słabo schowana ta instalacja nie chciałeś mocniej to pochować? Chyba ze graty są takie ze nie da rady.

I co się stało ze zbiorniczkiem wyrównawczym?

:D
to 2 kwietnia czekamy na filmik jak to chodzi :P

Pisałem na samym poczatku, ze to musi być żart to Marek sie oburzył :D Dalej nie wierzę w sprzedaż... I w to, że by źle rozrząd złożył:D

Co za ironia losu. Jak człowiek chce sprzedać to nagle wszyscy tacy wierzący przyjaciele są..... W sumie dzięki. Najwyżej pójdzie do obcego.

A mi się dziwisz????
To jeszcze powiedz swojej żonie że auto które nie działa kilka miesięcy, zżarło kilka tysięcy i masę godzin - nadal nie działa.... i jeszcze potrzebujesz kasy.... nie mam i nie będzie więcej kasy na alfę. Taką odpowiedź dostałem. Dlatego musi iść na sprzedaż.

Ja ze swoją, po dokładnie 2 latach przygody, rozstałem się tydzień temu...

Szeryf-Marek ,qwa ale się ubawiłem czytając ostatnie Twoje posty,wiem,że dziś 1 kwietnia ale nie rób se jaj ,żebyś sprzedawał swoją alfinkę.A z drugiej strony no coż ,jeśli to prawda to rodzina ważniejsza niż auto .Jakoś jednak w to nie mogę uwierzyć aby ORGANIZATOR ZLOTÓW 166 pozbył się swojego wozidła .

Widzisz..... a ja tylko tą mam już prawie 4 lata.
I jeszcze jakby się kulała to ok. Ale ja mam drugie dziecko a skarbonka od kilku miesięcy z miejsca nie rusza..... Jakbym jeszcze tą wpadkę zatuszował przed żoną to może bym jakoś na czas zagrał. Ale po takich inwestycjach i tylu godzinach roboty auto z podwórka nie odjechało. Żona na mnie jest bardziej wquwiona niż ja na siebie i alfę razem biorąc.

Rozumie i "niezazdraszczam" - niech idzie w dobre ręce by na drodze pozostała...

PS
Jedno co przyznam to ciężko było wrócić do klekota na co dzień...

Przyprowadź ją do mnie, nie będziesz pierwszą osoba która chowa u mnie alfę przed żoną:edziahaha:Na weekendy będziesz przyjeżdżał do mnie w "delegacje" i ją poskładamy:sarcastic:

A ja tam myślę, że to taki żart - w końcu Marek to moderator, bazar sobie załatwił na dziś ;)

Amortyzatory
Powrót