• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Next step Rosso Proteo 166 3.0 V6 4HP20

Panowie, jakby mi przyszło na prawdę sprzedawać to widze że polegać na Was nie mogę :) sprzedaż na forum by nie miała sensu :)
Alfa ma się nieźle, choć myślałem że będzie lepiej... Lekkie podrygiwanie nie minęło więc możliwe że moje wałki po prostu też są już podjechane jak u rain`a. Nie wiem, porównam na zlocie. W dodatku po postoju alternator mi przysnął i nie ładował wcale. Dopiero po paru odpaleniach zaskoczył. Niestety ładowanie bez obciążenia jest na poziomie 13,7v. Coś jakby za mało. Może to wróży jego koniec a może musi się rozkręcić po takiej przerwie.
Zregenerowany wentylator chodzi prawidłowo. Po pierwszym spalonym nie było widać co się stało. Ale w tym co teraz wyciągnąłem to uzwojenie zjarało się masakrycznie.
Z drobnych rzeczy to zrobiłem znowu :mad: dźwigienkę klapy obiegu wew. To jakaś pomyłka. Cieniutki plastik i to jeszcze zwężony na końcu.... Radzę sprawdźcie u siebie bo to jest prawie pewne że też macie pourywane.
A zbiornik wqurwiłem się i polakierowałem bo taki brudny już był. Namierzyłem w miarę czysty i niebawem się po niego wybiorę.

- - - Updated - - -

Odnośnie lpg to musiałbym kupić nowe wtryski (~600zł) a za takie pieniądze to aż tak mi to nie przeszkadza :D wymieniłem tylko filtry i bezobsługowe BRC od lat śmiga bez zaglądania. Mam nadzieję że ten stan się utrzyma :)

Nooo , ja to zaraz mówiłam mojemu Markowi ,że robisz sobie jaja z tą sprzedażą :).Tyle co Ty włożyłeś w to auto i znając Cię już troszkę to wiem,że byś się jej tak nie pozbył. Proszę tylko wywal jeszcze to ogłoszenie z bazaru ,bo mnie kłuje w oczy ;).
Pozdrowionka :)

BUSTED!! Jak ja nienawidzę 1 kwietnia!! Kilka minut temu linka do bazaru dostałem na maila od klienta który szuka auta, zanim włączyłem wątek i doczytałem już zdążyłem zadzwonić do Marka w sobotę o 8.24. Marku wybacz i gratuluje wkrętu :)

Albo wszyscy się tak wycwanili i pamiętają, że 1-go kwietnia w nic się nie wierzy albo wszyscy tak ślepo wierzą, że nie sprzedam 166.
Ani sąsiedzi się nie nabrali na kartkę za szybą, ani żona na awarię :) Wczoraj pojechałem z małym na jazdę "uruchomieniową". Zatankowałem, zrobiłem zaległy przegląd i kręciłem się w kółko specjalnie żeby żona zadzwoniła co się stało że tyle mnie nie ma (wiedziała wcześniej że to jazda testowa i różne kwiatki mogą wyjść). W końcu dzwoni po kilku godzinach i pyta gdzie jesteśmy. No to jej mówię spokojnie że mam drobne problemy z jazdą i grzebię. A ona do mnie że to niemożliwe żebym coś źle zrobił, alfa na pewno jeździ.

166 to chyba słaby temat do zgrywu.

Albo wszyscy się tak wycwanili i pamiętają, że 1-go kwietnia w nic się nie wierzy albo wszyscy tak ślepo wierzą, że nie sprzedam 166.
Ani sąsiedzi się nie nabrali na kartkę za szybą, ani żona na awarię :) Wczoraj pojechałem z małym na jazdę "uruchomieniową". Zatankowałem, zrobiłem zaległy przegląd i kręciłem się w kółko specjalnie żeby żona zadzwoniła co się stało że tyle mnie nie ma (wiedziała wcześniej że to jazda testowa i różne kwiatki mogą wyjść). W końcu dzwoni po kilku godzinach i pyta gdzie jesteśmy. No to jej mówię spokojnie że mam drobne problemy z jazdą i grzebię. A ona do mnie że to niemożliwe żebym coś źle zrobił, alfa na pewno jeździ.

166 to chyba słaby temat do zgrywu.
Robiłeś podstawowe błędy w żarcie, napisałeś, że żona wyrzuca Cie z domu, jest to niemożliwe tym bardziej, że masz malucha teraz to raczej Cie potrzebuje hehe, kolejna rzecz podobno jesteś konstruktorem to wątpię w źle złożony rozrząd jak ogarniasz temat hehe

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Kacu widać, że młody jesteś i kobiet nie znasz:D Wkurzona kobieta potrafi dzieci pod pachy wziąć i w deszczu przejść 200km boso:D

[MENTION=323]gonzo[/MENTION] - święta prawda .Wiem co piszę ,bo ja choć dzieci mam już duże i nie muszę ich zabierać ,to jak madmax już przeciąga strunę przy alfie, wsiadam w swoją i jadę daleko od domu ;)

Sezon rozpoczęty :D wycieczka w Bieszczady to było to co było potrzebne mi i mojej alfie :D w jedną stronę z pewną dozą niepewności :) ale auto doskonale się sprawdziło. Nawet jak wyciskałem z niego dużo na tych górkach :) rewelacyjny wypad w zacnym gronie. Serpentyny & Alfa :D

P4230082.JPGP4230137.JPGP4230135.JPGP4230133.JPGP4230129.JPGP4230121.JPGP4230116.JPGP4230114.JPGP4230092.JPGP4230085.JPGP4230083.JPGP4230148.JPG

- - - Updated - - -

Jedyne czego żałuję że jakkolwiek nie poprawiłem lakieru. Jest już dramatycznie, dopiero jak umyłem po zimie do było widać.... :(

No,no - niezłe widoki i towarzystwo !

Szybko ogarnąłeś fotki :)
Ładnie... aż by się wróciło!

to nie wszystko, narazie próbka;D czekam bo w Rzeszowie cos cienki ten internet xD

Ano mogłaś więcej posiedzieć :)

Niezły plaskacz:D

Nie będę pisał wszędzie tego samego. Kapitalne maszyny. Fajny zlot! Mogliście jakąś zbiorową symfonie nagrać dla właścicieli klekotów :D

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót