Next step Rosso Proteo 166 3.0 V6 4HP20

Też tak myślałem ale to brud :) nie są popękane :) przed godziną skończyłem ale wrzucę zdjęcia po całości i w świetle dziennym. Skóra poza paroma drobnymi wytarciami nie ma żadnych pęknięć. Jest super.
Chyba,że tak. Ode mnie napisz do kolegi Fightgear on czyścił ostatnio skórki w swojej 166 w twoim kolorze i skórki wyszły mega

Dzisiaj foteliki zainstalowane.
Były strasznie brudne. W niektórych miejscach nie pomógł ani biały jeleń ani profesjonalny szampon Urad. Dopiero wysoko stężony roztwór proszku z gorącą wodą i masa godzin szorowania pokonała bród. O dziwo najgorzej było z kanapą. Wygląda na to że ktoś woził na nich jakiś upaćkanych roboli..........
Ale po tygodniu temat ogarnięty. Teraz są czyściutkie i mięciutkie. Wyczyszczone i zabezpieczone profesjonalnym mleczkiem. Pamięci niestety nie przełożyłem. Nie da się. Ale nic straconego bo nie działa zapamiętywanie :P reszta elektryki oparcia i regulacji lędźwiowej oraz podgrzewanie sprawne.
Nie wspominając względów estetycznych jest o niebo wygodniej. W dodatku można wyżej podnieść fotele. Niestety. Ręcznie sterowane to nie tylko brak elektryki. Są twardsze, niższe i mniej wygodne.

DSCF0104.JPGDSCF0103.JPGDSCF0105.JPGDSCF0107.JPGDSCF0108.jpgDSCF0109.JPGDSCF0110.JPGDSCF0111.JPGDSCF0102.JPG

Dwie świeże fotki z dzisiejszej wycieczki.
DSCF0122.JPGDSCF0116.JPG

Ponadto wczoraj ukończyłem projekt automatycznie składanych lusterek. Teraz niczym w nowych furach lusterka się składają automatycznie poz zamknięciu auta i rozkładają wraz z jego otwarciem. Manual powstanie niebawem.

- - - Updated - - -

A oto i manual. Za jakiś czas powinien się ukazać oficjalnie w "Zrób to sam"

- - - Updated - - -

Niebawem manual do przekładki pamięci foteli :D

Załączniki

marek: fajny gadżet + dobra instrukcja, gratuluje :)

wszystko rozumiem do momentu z tymi przekaźnikami bo po tym to juz nie wiem nic ;/
i jeszcze takie pytnie w boczku mam 3 wtyczki do szyb taka długa biała do steriwania lusterkami i taka jedna z 2kabelkami do czego ona słóży?
dodam ze w moim panelu nie ma elektrycznego sterowania lusterek a zastanawiam się czy moje wg mają w sobie elektryke czy trzeba kupić specjalne co są napewno składane elektrycznie? czy wszystkie poprostu są a ja nie mam tylko panelu do składania ich?

Moge Ci pomóc przez PW. Ale jak nie ogarniasz jak podłączyć przekaźnik pomimo że wszystko narysowałem to cienko to widze. A jak nie masz elektrycznie składanych lusterek to musisz je kupić (chociaż same wkłady) bo same przyciski nic Ci nie dadzą

Marku, świetna robota, jeżeli chodzi o składające się lusterka!

Stworzyłeś również dokładną i czytelną instrukcję, przyda się na przyszłość. Dziękujemy :)

PS Twoja V'ka wygląda rasowo w skórce.

PS Twoja V'ka wygląda rasowo w skórce.
Dzięki. Przede wszystkim teraz jest o niebo wygodniej. Nawet trochę lepiej niż w elektrycznych welurach. Ręczne fotele to twarde ławki w porównaniu z elektrycznymi fotelami (bez względu na to czy skóra czy welur). W dodatku zakres regulacji wysokości wreszcie jest satysfakcjonujący. Tak jak mówiłem na zlocie. Z poprzednich nie sięgałem do daszku przeciwsłonecznego :) A względy estetyczne są oczywiste :D

A tak na marginesie kolejny manual.
Niebawem powinien się ukazać w "Zrób to sam".

Załączniki

Super się fotele komponują z kolorem,tylko szkoda że tyle czerni w przedliftach:(.
Marek ty masz obniżane zawieszenie czy tak się samo obniżyło ,bo nie patrzylem co tam wynikło z tego ogólnopolskiego mierzenia 166.

Ja uważam, że ta czerń właśnie świetnie się komponuje z jasnym wnętrzem,
nie podoba mi się poliftowe wnętrze gdzie wszystko jest w jednym kolorze, no może oprócz koloru szarego.
Ale co czlowiek to inny gust :)

Mam obniżone. Nie wiem czy sprężynami aż tyle czy siadły (choć są sportowe). Ale jak siadły to wyjątkowo równo -65mm.
Jeżeli chodzi i środek to też bym wolał wszystko popielate. To byłby czad mieć cały środek 166 jasny. Razem z deską rozdzielczą ale niestety jakość tych plastików jest tak mizerna że lepiej jak już są czarne. Niestety jasne zbyt rażą kiepską jakością. Chyba że miałbym obszytą skórą :D

ja tam w polifcie miałem jasny środek (szary nie kremowy) z białymi skórami i raczej nie wyglądał tandetnie ,zresztą nigdy nie spotkałem się z taką opinią. Zresztą wnetrze poliftowej dużo bardziej mi się podoba i nawet zastanawiałem się czy nie zmienić w swojej kierownicy i panelu ics-a na poliftowy tylko nie jestem pewien czy odcień czarnej kierownicy pasował by do czarnej deski przedliftowej.
Wersja collezionoe powala faktycznie a z "cywilnych" to mi najbardziej podoba się poliftowe kremowe wnętrze

Właśnie kremowe jest okropne z tą czarną kierownicą na tle kremowej deski i wszystkiego kremowego wokoło.
Jeżeli już jasne to szare z szarą kierownicą, żadne inne.
Oczywiście szanuję panów gust i tylko wyrażam swoje zdanie :)

Sprężyny są jakieś obniżające po poprzedniku poprzednika :) Amortyzatory nie wiem, też po poprzedniku :P wymieniając tylko czujnik z tyłu pamiętam że jakieś żółte bilsteiny tam chyba są. Nic więcej nie wiem. A -65mm sobie nie wyczarowałem. Tyle auto jest niższe od serii. Pomiary na równiutkim asfalcie. Komfort? hmmm.... nie oszukujmy się ale stracił wiele w stosunku do serii (poprzednią miałem w serii więc mam porównanie). Jednak widok auta i trakcja rekompensują to z nawiązką.

No właśnie zastanawia mnie jak to zmierzyłeś :P bo imo nie wygląda na -65 mm.

Normalnie. Położyłem poziomicę na dachu i zmierzyłem wysokość auta. Odjąłem od danych katalogowych i wyszło 65mm. Założyłem też o tym temat bo aż nie dowierzałem. A zaczęło mnie to nurtować gdy na parkingu u znajomego nie wjechałem na miejscówkę gdzie była kładziona blokada.....

No plan wykonałeś:beer: Zacnie sie prezentuje z tą skórką teraz. Tylko z przodu jakas taka za niska sie wydaje no ale -65 robi swoje:D

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót