Witam wszystkich,
przygodę z Alfą zaczynam dosyć wcześnie, jak i jest to moje pierwsze poważne auto (wcześniej omega taty
). O 166 marzyłem już 4 lata temu i w sumie postawiłem sobie za cel, że musi być moja. Oczywiście zdecydowane grono moich znajomych i rodziny pukali się w głowie jak słyszeli o starej alfie v6 z automatem :edziahaha:No i w sierpniu spełniło się moje, dotychczas największe marzenie 
Szesnastego pojechaliśmy obejrzeć pewnego passata b5 fl 2.8 z USA. Auto co prawda fajne, ale nie wzbudziło we mnie czegoś w stylu "must have!" Brak polotu, inne oczekiwania? Tego samego dnia byłem umówiony na jazdę próbną 166 3.0 4hp20 w kolorze Nero Volcano. Sam dźwięk silnika - wiecie dobrze - cieszyłem się jak dziecko
(wait, nadal nim jestem
) W szczególności zwróciliśmy uwagę na stan techniczny, nie wizualny. Przecież na lakierze się nie jeździ
Nie no, auto było w dobrym stanie technicznym, więc to mnie ucieszyło. Wizualnie, nie do końca: progi do poprawy, małe wgniotki na drzwiach, a lakier ogólnie najlepiej do polerki. Zdecydowałem się jednak na zakup tego egzemplarza, z zamiarem przywrócenia jej do stanu świetności
W planach kilka zmian dotyczących wnętrza auta.
Zdjęcie jeszcze robione przed poprzedniego właściciela :

Później pierwsze pod domem:

O dziwo nie znalazłem później czasu na zrobienie innych zdjęć
Na dniach wpadły alu, które mi się najbardziej podobają :

Najaktualniejsze
Prawy bok niekompletny, podziękowania ŚP. sarence 
przygodę z Alfą zaczynam dosyć wcześnie, jak i jest to moje pierwsze poważne auto (wcześniej omega taty
Szesnastego pojechaliśmy obejrzeć pewnego passata b5 fl 2.8 z USA. Auto co prawda fajne, ale nie wzbudziło we mnie czegoś w stylu "must have!" Brak polotu, inne oczekiwania? Tego samego dnia byłem umówiony na jazdę próbną 166 3.0 4hp20 w kolorze Nero Volcano. Sam dźwięk silnika - wiecie dobrze - cieszyłem się jak dziecko
Zdjęcie jeszcze robione przed poprzedniego właściciela :

Później pierwsze pod domem:

O dziwo nie znalazłem później czasu na zrobienie innych zdjęć

Najaktualniejsze
Załączniki
Ostatnia edycja: