• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Nawigacja 159

GMS 6301 jest poniżej tysiaka

Mnie zastanawia jeszcze Clarion NX302E tylko ma jeden minus niebieskie podświetlenie :(

Ostatnia edycja:
Żadne 2DIN nie mają kamery.
TU masz i kupuj :)
http://allegro.pl/radio-2din-gms-z-nawigacja-bt-dvd-fv-w-wa-i3951397363.html

- - - Updated - - -

Mnie zastanawia jeszcze Clarion NX302E
Z tego co czytałem to z markowymi jest jeden minus :) nie da się odblokować :) a jakbym chciał "jechać" na firmowych to bym sobie fabryczną navi założył. Pewnie nie dotyczy to wszystkich ale z tego co czytałem to w wielu modelach jest się skazanym na mapy od producenta.

Ale mówimy tu o bazie.
Masz kombajn współpracujący z adapterem o świetnych możliwościach, ze wszystkim co niezbędne poniżej tysiaka. Markowe 2DIN o takich możliwościach jest o 5 stów droższe i jeszcze jesteś skazany na mapy producenta.
Jak sobie doliczysz 5 stówek na te Twoje gadgety to się robi 1,5 tysiaka. Ale za markowe z tymi dodatkami to się w dwójce nie zmieścisz. Tak więc nie pisz mi że GMS nie jest tani bo jest najtańszy. No chyba że nie zależy Ci na multifunkcji to możesz jeszcze znaleźć o stówkę dwie taniej.

- - - Updated - - -

Aha, a GMS ma wszystkie wejścia pod dvbt i kamerę więc sobie kup osobno (w sumie dodatki Cię wyjdą może 1,5-2 stówki a nie 5 jak przy zestawie).

Marek dochodzimy do tego samego o czym pisaliśmy jakiś miesiąc temu w innym temacie. Aby nie wydać więcej jak tysiąc a mieć na starcie najwięcej funkcji to tylko Peiying ale jak wiadomo nie pojawił się jeszcze nikt na forum kto by się pochwalił tym kombajnem zamontowanym z działającym adapterem pod kierownicę.

To wolisz kamerkę czy multifunkcję? Po odpowiedzi na to pytanie będziesz wiedział co kupić :)

- - - Updated - - -

Aha, ale dolicz jeszcze ze dwie stówki na adapter :P

Adapter do Kiery, kamera cofania, AutoMapa itd. Wszystko jasne dlatego trzeba szukać kombajnu który na starcie ma full funkcji. Tak jak pisałem wcześniej dobrze by było aby się pojawił ktoś kto ma np. Peiyinga z zamontowanym adapterem do kiery.

To jest 6301 które jest bez tych dodatkowych możliwości.
Na zdjęciu w tej aukcji jest 6311, a nie jak piszesz 6301.
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. a o jakim modelu Peiying mowa?

Ostatnia edycja:
Adapter do Kiery, kamera cofania, AutoMapa itd. Wszystko jasne dlatego trzeba szukać kombajnu który na starcie ma full funkcji. Tak jak pisałem wcześniej dobrze by było aby się pojawił ktoś kto ma np. Peiyinga z zamontowanym adapterem do kiery.

I tak taniej będzie doposażyć GMS`a we wszystkie gadgety niż kupować taki ze wszystkim. Sprawdzałem :)

Na zdjęciu w tej aukcji jest 6311, a nie jak piszesz 6301.
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. a o jakim modelu Peiying mowa?

Za poniżej tysiaka jest GMS Smart 6301 także o ten biega w powyższych postach. Jeżeli chodzi o Peiyinga to model 9908 ma najwięcej funkcji wbudowanych t/z BT, GPS, DVB-T i możliwość podłączenia kamery cofania a kosztuje najtaniej bo mniej jak 9 stówek. Wszystkie pozostałe kombajny są droższe albo bez tunera DVB-T. Ale jak pisałem nie pojawił się jeszcze nikt kto miałby to zamontowane z adapterem do kiery.

I tak taniej będzie doposażyć GMS`a we wszystkie gadgety niż kupować taki ze wszystkim.

Jakie taniej 6401 ponad półtora klocka i jeszcze zakup tunera DVB-T to wyjdzie ponad dwa klocki a Peiyinga masz z tymi funkcjami za poniżej 9 stów. Adapter do jedngo czy drugiego trzeba dokupić także tego nie liczę. Problem z Peiyingiem czy zagada adapter. Ale podejrzewam , że z GMS-em też nie funkcjonują wszystkie przyciski z kiery podobnie jak ktoś tu na forum pokazywał z Parrotem.

Ale peying w tej samej cenie co GMS ma tylko dvbt. Resztę i tak musisz dokupić więc przepychasz się raptem o 100zł (za tyle kupisz dvbt). A kamerkę musisz dokupić tu i tu (raptem 60zł). Adapter trzeba liczyć tyle samo tu i tu. A czy zagada z multifunkcją to właśnie jest największa niewiadoma. GMS zagada na pewno. Nie mam informacji czy i jakie przyciski nie działają.
Dlatego nie ogarniam dlaczego mówisz o takich kwotach.

GMS to dwa modele 6301 za tysiaka i nowszy 6401 za ponad półtora klocka do jednego i drugiego tuner DVB-T to koszt 4-5 stówek także nie wiem skąd masz tą cenę 100 zł. A w Peiyingu masz już to wszystko wbudowane kupując go za niecałe 9 stówek , także różnica w cenie jest dosyć duża. Marek ale czy widziałeś na własne oczy jak działa adapter do kier z tymi GMS-ami ? bo ja też mam namiar na taki adapter który działa z Peiyingiem ale konkretnie to nikt tego jeszcze nie podłączył i tak naprawdę to jest dalej wielka niewiadoma czy działają napewno i czy wszystkie przyciski.

w GMS masz napęd cd/dvd , a w Peiyingu nie , co prawa Peiyingu ma ten DVBT-2 ale z tego co czytalem bardzo srednio to działa. nie wiem nie bawiłem sie

GMS to dwa modele 6301 za tysiaka i nowszy 6401 za ponad półtora klocka do jednego i drugiego tuner DVB-T to koszt 4-5 stówek także nie wiem skąd masz tą cenę 100 zł. A w Peiyingu masz już to wszystko wbudowane kupując go za niecałe 9 stówek , także różnica w cenie jest dosyć duża. Marek ale czy widziałeś na własne oczy jak działa adapter do kier z tymi GMS-ami ? bo ja też mam namiar na taki adapter który działa z Peiyingiem ale konkretnie to nikt tego jeszcze nie podłączył i tak naprawdę to jest dalej wielka niewiadoma czy działają napewno i czy wszystkie przyciski.
A kto powiedział że dvbt kupujesz GMS??? :) kupujesz najtańszy i podpinasz video.
Ja działającego adaptera nie widziałem ale pisałem z dwoma gośćmi co tym handlują i mi pisali że z GMS nie ma problemu a z resztą chińskich są. Ale nie podłączali. Czekam na info od proxima bo on ma niby mieć jakieś adaptery do chińczyków i testować. Ale czekam od grudnia :)

Czyli d...a zbita jesteśmy w punkcie wyjścia tak jak w grudniu ubiegłego roku. Daj znać jak będziesz miał jakieś nowe informacje ja również śledzę temat bo coś w końcu trzeba będzie zamontować.

Ja spokojnie czekam aż proxim coś o tych adapterach do peyinga będzie wiedział. A jak się nie doczekam to kupię GMS`a. To jedyna rozsądna propozycja na chwilę obecną.

Mam 3 pytania:

- czy ta nawigacja to oryginał po faceliftingu 2009;
- czy mogę bez problemu ją zamontować w AR 159 2005 w miejsce connect nav bez przeróbek?
- czy będzie mi działał bluetooth?

Pozdrawiam

To oryginal po FL. Nie zamontujesz jej pod panel jak masz zwykle radio navi jest wieksza.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Mam teraz navi - ta nowa ma taki sam rozmiar?
Chodzi mi o zamianę na nowszą z bluetooth.

Chyba taki sam rozmiar zmienil sie tylko wyglad ale może niech sie wypowiedza Ci co mieli z tym do czynienia, nie chce Cie w błąd wprowadzic

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót