• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Nawigacja 159

AR 2007, czyli wymiana panelu + fakra o której pisałeś.Nie mam nawigacji. Była do kupienia za 1000zł.

Sporo problemów widzę, do tego nie ciekawe opinie na temat oryginalnej nawigacji..

Wobec tego jakie aktualnie alternatywy proponujecie, coś w dobrej cenie i w miarę sensownego.

Idealnym rozwiązaniem byłaby navi z radiem + możliwość sterowanie z kierownicy.Wygodne to sterowanie, więc szkoda byłoby z niego rezygnować.

Ostatnia edycja:
AR 2007, czyli wymiana panelu + fakra o której pisałeś.Nie mam nawigacji. Była do kupienia za 1000zł.

Sporo problemów widzę, do tego nie ciekawe opinie na temat oryginalnej nawigacji..

Wobec tego jakie aktualnie alternatywy proponujecie, coś w dobrej cenie i w miarę sensownego.

Idealnym rozwiązaniem byłaby navi z radiem + możliwość sterowanie z kierownicy.Wygodne to sterowanie, więc szkoda byłoby z niego rezygnować.

Przecież cały ten i jeszcze jeden temat jest o tym. Wystarczy poczytać. Przecież nie będziemy wszystkiego powtarzać.

Odpowiecie ?

;-)
Dopowiadam:)
1)włożyć w ten sam otwór można ale jest dużo przeróbek,fakra , piny, osiowanie, czasem licznik,moze logi.
2) Jeżeli osiowanie przebiegnie prawidłowo to bedzie działał blue.
Jeszcze jakieś pytania?

Czy poza GMS-em i Peiying-iem polecicie jakieś inne przyzwoite radio z navi ?? Mam obecnie zwykłe CD, nie mam sterowania w kierze więc na tym mi w ogóle nie zależy ale wkurza mnie notoryczne nagrywanie płyt CD. Zastanawiałem się nawet nad zmianą na 1 din (Alpine, clarion) ale jakoś wizualnie lepiej będzie 2 din wyglądał wg mnie.
Czy biorąc niefabrycznego 2 din nie będzie problemu z otworem w desce (alfa z 2006 roku) tzn czy nie będzie za mały ??
[h=3][/h]

Nie będzie problemu tylko ramkę musisz kupić. Jak nie potrzebujesz multifunkcji to bierz którekolwiek Ci się podoba.

B&M niezbyt często było montowane. Poza tym mam i obsługa tego na tym dwulinijkowym wyświetlaczu dupy nie urywa..... :)

Czy możliwa jest opcja w navi aby wyświetlał nazwy ulic? Dziwnie się jedzie widząc tylko drogi i nic więcej :(

Arturek niestety nie mam USB, gdyby tak było to nawet bym nie myślał o zmianie radia bo pasuje ono idealnie .
Dzięki za odp w takim razie pozostaje mi szukać czegoś dobrego.

attachment.php
Siema:) mam troche głupie pytanie :D ale jak wejść w mojej navi w takie menu jak na obrazku??

Załączniki

• 7835094_orig.jpg
    7835094_orig.jpg
    145.8 KB · Wyświetleń: 453
Skoro nie możesz znaleźć takiego obrazka znaczy to, że masz wersję sprzed "lifta" ;)
Żeby to mieć musisz zaktualizować oprogramowanie navi.

Użyj opcji "szukaj" w dziale 159. Są tam co najmniej 2 tematy opisujące how to do it.

Piszecie o tych zamiennikach radia fabrycznego, a powiedzcie jak wygląda z jakością dźwięku ?
Przeważnie radia fabryczne grają o wiele lepiej niż jakieś ich zamienniki itp .

Nie wiem co rozumiesz poprzez zamiennik radia fabrycznego ale jeśli nazywasz tak markowe radia 2DIN renomowanych producentów to przeważnie grają one o wiele lepiej niż jakieś fabryczne...
Pomijamy tutaj niższej jakości chińskie radia (ale i tutaj nie jest wcale tak źle bo dużo osób zamontowało takie radia i są bardzo zadowoleni z jakości dźwięku).

Pytam, ponieważ w poprzednim aucie miałem radio marki Peying. Po jakimś czasie postanowiłem zamontować fabryczne bo leżało w szafie, okazało się, że jakoś była o WIELE lepsza :)

Zależy jakie auto (i nagłośnienie) i jakie radio. Są auta w których fabryczne jest na bardzo wysokim poziomie a są fabryczne grające jak umarłemu nad grobem. Nie ma reguły. W jednym chiński peying będzie lepiej grał jak fabryczny w innym nie.
Ogólnie jak na alfę to w 159 audio seria gra bardzo dobrze. Na tle paru innych aut już normalnie/średnio.

Amortyzatory
Powrót