Nakladki na pedaly

• Autor wątku Autor wątku Szef
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
da się zrobić :wink: jeśli ktoś chce moje nakładki, zapraszam na PW

holdek napisał:
w oryginalach sa po skosie wiec moze byc problem, spojrz na pedaly i zobacz czy dasz rade sie przewiercic.

Pedał gazu jest lekko skośny w prawą stronę i i przez środek pionowo biegnie "zgrubienie" więc najlepiej chyba jeśli nakłądka będzie miał mocowania po bokach

holdek napisał:
Tak na marginesie, pojechalem do ASO kupic nakladki (bez tej wielkiej pod lewa noge) i troszke zbladlem przy cenie, ale Pan na haslo ze to do GT dal mi sporo rabatu ;) podkladki takie same jak do 147 i 156. Ja swoich nie zamontowalem, brak czasu jeszcze ale lada moment, wiec jak beda wrzuce zdjecie

oka czekam z niecierpliwością :)

kecaj77 napisał:
w kolorze czerwonym, tylko one raczej nie pasują do AR. Znacie jakiś sklep, gdzie kupie czerwone nakładki pasujące do 156?
Ciężko będzie. Ja się trochę naszukałem i zawsze jest pytanie... czy będą pasować do AR. Oryginalne nakładki do 156 wyglądają świetnie ale kosztują majątek!

http://shophost.net/shop_n/catalog/product_info.php?cPath=2_6&products_id=469

Moze mi ktoś podpowiedzieć jak zamontować mam nakładki . Na pedały sprzęgła i hamulca to wiem , ściągam gumy , zaznaczam miejsce otworów , przewiercam i montuję na śrubki .
Zastanawiam się nad pedałem gazu , mam troszkę inny niż ten co pokazał Koroner . Wydaje mi się że jest on cały , tzn. nierozbieralny . Co mam z nim zrobić ? Przewiercić przez tą gumę i tak założyć nakładkę , czy jednak kombinować ze zdjęciem gumy , jeśli tak to jak to zrobić ?

głównie żart

a serio - jakkolwiek byś nie mocował (śruby , nity) poxipol tylko polepszy sprawę - siła się ładnie rozłoży na całej powierzchni styku

szukaj na allegro (czasem się trafią używane), albo w ASO. Jest to oryginalny element wyposażenia, więc gdzie indziej nie kupisz...
Pozdrawiam.
- Rafał

ale to są nakładki do mito i sa montowane na gumkę która nachodzi na pedały (na wcisk), jak pedały mają inny kształt to już nie podejdą

Kolego sam je robisz ? oglądam je na allegro i tak rozmyślam sobie kupić czy nie kupić, dziś trafiłem na Twojego posta i tak pomyślałem ze może jakiś upust dla Alfisty :D
Wątpiłem też w to że noga się nie ślizga, ale skoro zapewniasz że się nie ślizga to wierze :)

Nie, nie. Nie robię :P Ale je mam u siebie założone :)

Sam sie zastanawiam od jakiegos czasu nad tymi nakladkami co ma kolega rain, skoro zapewnia, ze sie dobrze spisuja chyba zaryzykuje :)

Amortyzatory
Powrót