• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Nakladki na pedaly

• Autor wątku Autor wątku Szef
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Szef

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 1.8 TS 140 KM 2002r
No wlasnie koledzy
Zakladal ktos u siebie ?? Jesli tak to jakie ?? Allegro jest pelne tego badziewia i niestety wiekszosc wyglada dosc slabo
Dlatego prosilbym o Foto lub linki do aukcji :)

Szef napisał:
No wlasnie koledzy
Zakladal ktos u siebie ?? Jesli tak to jakie ?? Allegro jest pelne tego badziewia i niestety wiekszosc wyglada dosc slabo

A po co Ci to? :shock:

Przecież w Alfach na pedałach jest logo - po co je zasłaniać jakimś badziewiem

bikermarek,
No wlasnie jedna ta gumka troszke mi sie przeciera :( Chyba jakos noge krzywo klade na pedale :)

Szef napisał:
No wlasnie koledzy

http://www.atc.com.pl/akcesoria/akcesoria.html#
:arrow:
takie nawet sa fajne
http://allegro.pl/item315142020_pedaly_nakladki_sparco_reflex_takze_automat_.html
:arrow:

:arrow: http://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/Alfa-156/Interieur:::1_15_74.html
w ASO moze da sie zamowic te z GTA

pozdr

nakładki z seicento schumaher pasują idealnie i sie rewelacyjnie prezentują :)

bikermarek napisał:
po co je zasłaniać jakimś badziewiem
trzeba wybrać ładne nakładki.
Ja długo się zastanawiałem czy założyć do swojej 155 nakładki na pedały i kiedy się zdecydowałem to nie pożałowałem.Środek Alfki wyglądał bardziej sportowo a co najważniejsze lepiej się jeżdzi,but jest jak przyklejony a na gumowych nakładkach buty się ślizgają zwłaszcza jak jest mokra podeszwa.Zdecydowanie polecam.

a ktos sie orientuje gdzie mozna noweczki kupic te oryginalne od alfy bo mi sie od sprzegła juz rozlecial a nowy komplet by sie przydal :D

nakładki

nówki to w aso napewno.
Mnie za to przeraza wiercenie dziur bo nie mam ani sprzetu nai umiejetności ku temu.
Pozdrawiam

Mnie bardzo podoba się alu stopka pod lewą nogę - w długie trasy idealna :)
No, ale pewnie przy okazji trzeba by też zamontować nakładki na pedały, żeby wszystko współgrało.
Pozdrawiam.
- Rafał

b.pawelek napisał:
Mnie za to przeraza wiercenie dziur bo nie mam ani sprzetu nai umiejetności ku temu
wystarczy wiertarka i dobre wiertło do metalu,kilka otworów pod wymiar i gotowe.Czas pracy około 30-40 minut.

Koledzy czy nie będzie problemu z zamontowaniem (wywierceniem otworów) dla poniższych nakładek dla Alfy 156 po FL? Tutaj otwory montażowe umieszczone są pionowo i obawiam się, że będzie z tym mały kłopot

są też takie nakładkie które nie wymagają wiercenia:) ja właśnie takie posiadam

k0r0ner napisał:
umieszczone są pionowo
w oryginalach sa po skosie wiec moze byc problem, spojrz na pedaly i zobacz czy dasz rade sie przewiercic.

Tak na marginesie, pojechalem do ASO kupic nakladki (bez tej wielkiej pod lewa noge) i troszke zbladlem przy cenie, ale Pan na haslo ze to do GT dal mi sporo rabatu ;) podkladki takie same jak do 147 i 156. Ja swoich nie zamontowalem, brak czasu jeszcze ale lada moment, wiec jak beda wrzuce zdjecie

a co powiecie na taki komplet nakładek?

to jest "prototyp" jutro zrobię logo wytrawiane kwasem, więc będzie praktycznie wieczne. 8)

Amortyzatory
Powrót