Nagłośnienie do alfy 166

@tomaz -panel jest w łatwo dostępnym miejscu, oczywiście jest mniej wygodnie ale radio posiada sterowanie z kierownicy, ja się w to nie bawiłem bo nie miałem takiej opcji na kieorwnicy.
-co do schowka, ja wożę w samocodzie tylko to co potrzebne, generalnie nie nie lubię butelek, papierów i innych pierdól, schowek pasażera i podlokietnik starcza :)
- miejsca w bagazniku i tak mało za sprawą zapasówki
- jak pisałem jest wiecej ustawień DSP. 13-pasmowy korektor graficzny, cyfrowa regulacji położenia odbiorcy, korekcja dźwięku, analizator widma oraz dostrajanie dźwięku Supreme. 3 wyjscia RCA na wzmacniacz wraz z sub i regulacja całego suba w panelu radia.

- co do radia, ja kupiłem je z przeceny za 500 zl, wiec nie drogo jak na mozliwosci i jego ori cene w sklepie 900pln.
- sub, miałem wlasne glosniki i wzmacniacz z poprzedniego projektu ze Smarta :)

Koszta ciężko oszacować, bo tu chodzi o preferencje. To co ja mialem zamkniesz sie spokojnie w 800 zl. Moje radio Kenwood z tym procesorem jest na sprzedaż jakby ktoś chciał. Panel ma przedłużkę profesionalnie zrobioną przewodem wielożyłowym, żadnych spadków napiecią na wyświetlaczu.
Reasumujac. Trzeba od radyjka pociagnac kable do wzmacniacza a od wzmacniacza rozejsc sie na glosniki? Czy sa do wykozystania kable glosnikow w drzwiach w sytuacji kiedy tez zmienial bym glosniki w drzwiach, co pewnie jest do zrobienia. Mowisz o koszcie radia i...? No i za ile ten kenwood?:)

Dd

No nie zadawaj tak trywialnych pytań. Chyba wiesz co trzeba wymienić i ile kosztuje. Policz sobie. Stać Cię to wymieniasz nawet kable a radio to możesz nawet za 3000 kupić. Nie stać Cię to nie robisz nic albo po kawalku. To para glośników, to druga itd.

No nie zadawaj tak trywialnych pytań. Chyba wiesz co trzeba wymienić i ile kosztuje. Policz sobie. Stać Cię to wymieniasz nawet kable a radio to możesz nawet za 3000 kupić. Nie stać Cię to nie robisz nic albo po kawalku. To para glośników, to druga itd.
:) No jak zwykle tresciwa i zwiezla do bolu odpowiedz Marka :)

Dd

A czego się spodziewaleś? Tabeli w exelu? :) dwie strony temu nie mialeś kasy :) a teraz budujesz car audio :) same glośniki przyzwoitej jakości to 1000zl (kpl na drzwi i polke).

Aj odrazu buduje caraudio. Bart stwierdzil ze w 800 pln sie zmieszcze i mam odrazu mp3, a dsp po wstepnych uzgodnieniach cenowych na forum to bede mial za 600 bez glosnikow tylnych drzwi.. No to sie zastanawiam co by lepsze bylo..

Dd

Jakim cudem...... Zejdź na ziemię i zobacz ile kosztują dobre głośniki...... 4kpl..... A gdzie radio? A taniej? Na fabrycznych papierzakach 17W... Nie żartuj......

Sam zrobiłem sobie dsp i wiesz czemu nie skończyłem? Bo nie mam klocka na głośniki! :sarcastic:

Jakim cudem...... Zejdź na ziemię i zobacz ile kosztują dobre głośniki...... 4kpl..... A gdzie radio? A taniej? Na fabrycznych papierzakach 17W... Nie żartuj......

Sam zrobiłem sobie dsp i wiesz czemu nie skończyłem? Bo nie mam klocka na głośniki! :sarcastic:
Wszystko rozumiem. Bart rzucil temat ze lepiej tak no to pytam co i jak. Nie sprawdzalem cen jeszcze bo w audio jestem ciemna masa i najzwyczajniej nie orientuje sie w temacie. Skoro za glosniki trza 1k wywalic na bide to biore dsp ori i po sprawie.

Dd

Może nie na bide. Ale na coś lepszego niż dsp. A jak kupisz za te 500zł dsp to masz procek, kable, głośniki, sterowanie z jednego fabrycznego miejsca i oryginał. Z czasem masz kasę na nowe głośniki i masz miód malina. A nie taczka pieniędzy na jakieś sztukówki, kombinacje. A wszystko po to żeby baniak urywało.

A wszystko po to żeby baniak urywało

No to żeś podsumował Marek :D

Co by jednak nie gadać, to faktycznie za komplet głośników do drzwi (przód i tył) dałem w sumie niecałe 800zł. Ale IMO grają dużo lepiej niż ori od DSP. Można okazje wyszukać, nawet za 700zł byś komplet znalazł DD, więc opcja z ori DSP nadal najtaniej wychodzi. Głośniki pod wzmacniacz zazwyczaj są droższe + do tego sub, wzmak x2, kable, radio, pilot.... koszty rosną.

Macie racje. Poszukalem troche i tak naprawde to nie mam co marzyc o jakims innym sprzecie niz dsp. Chodzi o kase i tyle. Okazalo sie ze jednak sporo osob ma dsp na sprzedaz i nawet mozna przebierac w ofertach.
Marek lepiej miech lba nie urywa bo juz calkiem plastiki mi sie porozlaza :) Pozostanie tylko kwestia wejscia sygnalu z mp3. Najlatwiej chyba bedzie sie wlutowac jackiem w przedwzmacniacz kasety?

Dd

Dodano po 2 minutes:

A i jeszcze jedna sprawa. Marwk nie krzycz! :) Ics sam wykryje pojawienie sie dsp?

Dd

Ostatnia edycja:
A nie mówiłem? (Pisałem?)
A dsp wykryje :)

Marek ma racje. W 3 poprzednich autach mialem porzadne naglosnienie robione i koszt to min 2000zl nie wspomne ze caly srodek rozkrecany, zawsze rzezba zeby glosnik wszedl pod boczek itp. To nie jest takie proste. Na pewno zagraloby to lepiej niz dsp ale bez tej kasy nawet nie podchodz do tematu.

Przyznaje racje bez bicia :) Nawet sie nie porywam na nic innego niz dsp. Chyba nie wyjdzie bardzo drogo i w 700 zmieszcze sie z prawie calym kompletem.

Dd

Ja dziś kupiłem DSP, z okablowaniem, głośnikami w półkę, 4 tweeterami i 2 w drzwi za 390zł. Zobaczymy co to warte ;)

To tanio. Nie masz pobtakiej cenie jeszcze? :)

Dd

Wisiało 2 tygodnie na allegro, nikt nie kupił :P

Ja dziś kupiłem DSP, z okablowaniem, głośnikami w półkę, 4 tweeterami i 2 w drzwi za 390zł. Zobaczymy co to warte
Widze w sygnaturce że masz 3.2 v6 czyli polifta.
Rozumiem, że wiązka elektryczna jest z polifta bo jezeli z przedlifta to wuj bombki strzelił:) Musisz kupic lutownice, troche kabla, brakujace glosniki i wyjdzie Ci tyle co dedykowana:D A jak nie ogarniasz kabelkologii to juz wogóle lepiej to odrazu wystaw w bazarze:D:D Zabawa będzie sporaq z tego co kojarze, ale ktos to przerabiał u nas na forum wiec dla chcacego nic trudnego biorac pod uwage ze do polifta ciezko ustrzelic dsp. Ktos neidawno kupil za 700 zeta jak dobrze kojarze.

Wystarczyło poszukać/zapytać to bym Ci wszystko powiedzieli :beer:
Oczywiscie zyczę Ci aby to byla wiazka z polifta:)

Ostatnia edycja:
No to nie to zebym zyczyl zle, ale jak beda zle to chetnie odkupie :)

Dd

Amortyzatory
Powrót