• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Muzeum ALFA ROMEO w Arese...byl ktos??

• Autor wątku Autor wątku areks
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

areks

Guest
Hey
Planuje we wrzesniu wycieczke do Wloch.
Zamierzam odwiedzic kilku znajomych Wlochow, zobaczyc Rzym, moze Neapol ale napewno chce byc w Muzeum ALFA ROMEO w Arese.
Czy byl tam ktos z Was moze??
Poki co poczytalem sobie troche na tej stronce:

http://www.dukiewicz.pl/wstep.php

Chce nabyc we Wloszech tez duzo pamiatek AR, takze jesli znacie tam takie miejsca bede wdzieczny za info.

witam widze że temat umarł :(
a sam własnie wybieram się moja 33 do włoch z zamiarem zobaczenia paru muzeów w tym Ferrari i Alfy. czy był tak ktoś i może powiedzieć jak wyglada tam wejście czy duzo sie płaci i czy łatwo tam trafic ?
pozdrawiam

niestety do XII 2009 zamknięte z powodu renowacji...

Museo Storico dell'Alfa Romeo jak już koledzy wspomnieli - niestety zamknięte do grudnia. Galleria Ferrari w Maranello czynna jak najbardziej, wstęp 13 EUR, dojazd autobusem z Modeny bardzo łatwy - częste kursy, na dworcu w Modenie otrzymasz w informacji karteczkę z dokładną instrukcją. Samochodem też powinno być łatwo - niecałe 20 km. Fotorelacja z Maranello mojego autorstwa pojawi się niebawem na portalu forzaitalia.pl. :)

z tego co wiem remont muzeum alfy przedluzyl sie do wiosny.....jakos tak koniec kwietnia?

niiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!! :[ TYLKO nie TO !!!!! KUTFA!!! a zwiedzanie tego muzeum to główny punkt mojej wycieczki do włoch ;( chyba sie tam jakoś włamie mimo remontu...
a kiedy ten zlot w holandii ?? bo ja w holandii bede do 21.08 jak pozniej to juz totalnie sie załamie..... bo w czasie ogolnopolskiego zlotu w czestochowie akurat bede w włoszech.... "OSZUKAĆ PRZEZNACZENIE" poprostu....... mama mia.....

Ostatnia edycja:
Wyluzuj Maciek. Zawsze będziesz miał powód, żeby tam jeszcze wrócić. A w razie czego - najtańsze bilety lotnicze tam i z powrotem do Mediolanu wychodzą po jakieś 300-400 zł, jak już otworzą muzeum, można się wybrać na weekend nie rujnując na maksa przy tym budżetu.

w dwie strony samolotem można się karnąć nawet za około 200 zł. można by się 24.06.2010 wybrać do Arese i zanieść im tort :D

sory poniosło mnie... już troche ochłonełem...:P też planowałem jechać za rok na 100 rocznice ;) tyle że byłem juz tak nastawiony na to muzeum w tym roku ze szkoda opowiadać..... Może tez własmnie na tą 100rocznice robią to muzeum... w końcu teraz dużo firm otworzyło swoje nowe muzea... Porsche VW....

kurde ja jestem w holandii do 21 :/
wiec jak tam jedziesz to zrób jakieś dobre zdjęcia Montreala jak bedzie ;)
pozdrawiam

Cze.może ja się skusze jeśli dopisze pogoda,a w ogole klekoty tam wpuszczają ?

może do przyszłego roku ktoś by się podjął organizacji takiej wycieczki do Arese i jechać po prostu większą grupą... trochę czasu jest ale fajna sprawa na 100-lecie

może do przyszłego roku ktoś by się podjął organizacji takiej wycieczki do Arese i jechać po prostu większą grupą... trochę czasu jest ale fajna sprawa na 100-lecie

Ja byłbym jak najbardziej za, nie byłem jeszcze we Włoszech i chętnie bym tam od razu dłużej został na jakiś urlopik :D

Amortyzatory
Powrót