Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Ja też byłem w tym roku i mogę jak najbardziej polecić. Śmialiśmy się z żoną, że to jedyne muzeum w którym spędziliśmy ponad 3 godziny
![]()
Dziwi brak modeli 145,146.155(poza wyścigówką z DTM). Poza tym jest na co popatrzeć . Pielgrzymka obowiązkowa dla każdego zatwardziałego Alfisty.
Poza zachwytami nad "macchina del tempo"i jej eksponatami jest też miejsce gdzie łza się w oku kręci każdemu Alfisti. Makieta zakładów Alfa Romeo Arese. To tu do 2005 powstawały praktycznie ręcznie składane legendarne Busso. To już nie wróci...
Ale polecam.Tak jak pizze w lokalach daleko od centrum Mediolanu .

Co do porównania wrażeń to mogę napisać tylko, że w tym roku byliśmy również w muzeum Audi w Ingolstadt i jak dla mnie muzeum Alfy na duży plus..W tym roku byłem w Skodzie (polecam łączoną wycieczkę z przewodnikiem - Muzeum, dom ferdynanda Porsche i fabryka Skody). W przyszłym chcę odwiedzić właśnie muzeum Alfy, ciekaw jestem porównania wrażeń. Skoda, chociaż malutka jako samo muzeum, była bardzo ciekawa jeżeli chodzi o eksponaty i to nie tylko samochodowe![]()