• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Muzeum ALFA ROMEO w Arese...byl ktos??

• Autor wątku Autor wątku areks
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
można by np niekoniecznie jechać alfami tylko zorganizować jakiś inny przewóz albo przelot... jak ktoś ma jakiś pomysł to piszcie :)

No dokładnie, bo to jednak daleko i autek trochę szkoda, ale myślę że jest troszkę za wcześnie na jakieś konkretniejsze plany :)

Po Polsce jeżdzisz i Ci nie szkoda :)

Za granicą to leci się równiutka autostradą aż miło.

No wiem, masz racje nie wiem co mi przyszło do głowy ;) Po prostu pomyślałem że może się to nie opłacać, wiesz paliwo itp lepiej jakąś zorganizowaną wycieczką polecieć samolotem czy cuś :)

a ja się zgadzam z Danielem :) po co ciągnąć kilka samochodów jak może ktoś ma jakieś wtyki i wykombinować coś mniejszym kosztem :) oczywiście jak ktoś będzie miał ochotę to może bellą jechać :) czasu jeszcze trochę jest więc spokojnie - oby tylko temat nie umarł

Ostatnią edycję dokonał moderator:
a ja się zgadzam z Danielem :) po co ciągnąć kilka samochodów jak może ktoś ma jakieś wtyki i wykombinować coś mniejszym kosztem :) oczywiście jak ktoś będzie miał ochotę to może bellą jechać :) czasu jeszcze trochę jest więc spokojnie - oby tylko temat nie umarł

A po to, aby przejechać się własną Bellą po torze Monza, pokonać przełęcze (ponad 2000 npm ) zjechać włoskimi serpentynami z gór i mieć możliwość czerpania z radości jaką daje przejazd kolumną przez kawał Europy. Żaden inny środek transportu nie zapewni wam widoku twarzy ludzi stojących na chodniku w swoim miasteczku i patrzących jak obok nich przejeżdża kolumna Alf :D
Osoby które jechały do Esztergom na Węgrzech wiedza o czym mówię ;)

heh no dobra - temat jeszcze do obgadania, kwestie urlopów itd. wszystko póki co elastyczne. zobaczymy jak to wyjdzie

zobaczymy co Alfa przyszykuje na swoje urodziny. A po co jechać Alfą? żeby zabrać ją do domu rodzinnego, tylko że ja musiał bym do Neapolu aż jechać :)

zobaczymy co Alfa przyszykuje na swoje urodziny. A po co jechać Alfą? żeby zabrać ją do domu rodzinnego, tylko że ja musiał bym do Neapolu aż jechać :)

A dokładnie, na pewno wspaniałe przeżycie. Poza tym jak to opisał AR_33 trzeba taką kolumnę jednak zrobić, będzie nie zapomniana przygoda :D

http://www.cuoresportivo.pl/, Arese czyli powrót do korzeni - fajnie jest to opisane w tym tekście :)

może do przyszłego roku ktoś by się podjął organizacji takiej wycieczki do Arese i jechać po prostu większą grupą... trochę czasu jest ale fajna sprawa na 100-lecie

Przy okazji można wskoczyć do muzeum Maserati, Ferrari, Lambo... wszystko w północnych Włoszech.

Jestem zdecydowanie za takim wyjazdem. Jeden warunek, jedziemy bellami ;)

może do przyszłego roku ktoś by się podjął organizacji takiej wycieczki do Arese i jechać po prostu większą grupą... trochę czasu jest ale fajna sprawa na 100-lecie

Ogólnopolskie Stowarzyszenie Milośników Marki Alfa Romeo już nad tym pracuje, wstępne rozmowy zostały już przeprowadzone z przedstawicielem FAP. Szczegółowy plan zostanie przedstawiony pod koniec roku.
Będzie to naprawdę duża impreza wyjazdowa pod patronatem Alfa Romeo.

Naprawdę będą przejazdy po MONZIE? :> To ja w takim razie spinam poślady i koniecznie na przyszły rok kończę alfę. :>

Naprawdę będą przejazdy po MONZIE? :> To ja w takim razie spinam poślady i koniecznie na przyszły rok kończę alfę. :>

Padła taka propozycja z naszej strony i FAP odpowiedział, że jest to do załatwienia. Tak więc myślę, że w ramach zwiedzania toru uda się wynegocjować chociaż parę kółek na torze ;)

Padła taka propozycja z naszej strony i FAP odpowiedział, że jest to do załatwienia. Tak więc myślę, że w ramach zwiedzania toru uda się wynegocjować chociaż parę kółek na torze ;)

zapowiada się niezła impreza, ale mam nadzieję że to będzie w okolicach 24 czerwca, bo jak w sierpniu to się będę zastanawiał na tym ślubem :D Nawet jak będzie można się przespacerować po Monzie to jest już git, ale jak będą nas chcieli uraczyć jedną rundką za kierownicą 8C to nie będziemy się z nimi kłócić.

AR 33 - no zawsze im więcej tym lepiej nie?? chodzi o to że w kupie raźniej. Może być tak że nie każdemu będzie termin pasował.. :)

Amortyzatory
Powrót