• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Multiecuscan-wady i zalety.

- błędy poduszki ( jeśli to nie bład 0x0001 - internal error) ładnie kasuje program KWP71 z interfejsem VAG KKL .

Miałem elm i pokazuje mi w odometrze 0.0 km a wy macie wskazania czemu tak jest? Hodometr pokazuje ok tzn ok 3000km mniej niz na liczniku.

koledzy mam problem z tym programem.Działa mi na abs i air bag ale po połączeni z silnikiem działa kilkanaście sekund i zrywa połączenie.Mam wersję 2.6 na 2.1 dziala mi troszkę sprawniej no dłużej.Na 2.6 to jest nawet tak że ciężko się łączy z silnikiem zazwyczaj nie co może być przyczyną sterowniki do kabla?

Wielokrotnie było mówione, że wersja 2.6 miała bug związany z łączeniem się po linii k interfejsem Vag. Zostało to poprawione w wersji 2.6.1. Także jeśli masz wersję 2.6 to już wiesz w czym problem.

Program mam od kolegi z forum który działa na nim bez problemu a u mnie są jakieś cyrki.Z tego 2.1 też mi wywala ale zawsze tylko silnik

Jest już wersja 2.8.
Jak widzę jest sporo nowych funkcji w 147 SS
166 dodano obsługę ksenonów.

mam pytanie dziś zapaliła mi sie marchewa auto nie chciało odpaić a przed sekundą normalnie dojechałem na miejsce i wszystko było ok, wiec podłączam kompa ok wywaliło mi 4 błędy ale że byłem tak wkurzony bo myślałem już o najgorszym nie zapisałem błędów zrobiłem kasowanie i auto normalnie odpala i wszystko jest w najlepszym porządku, co cieszy mnie niezmiernie... ale powiedzcie mi czy jest jakiś sposób żeby wrócić-podejrzeć-gdzieś co to były za błędy?? nadmienie że autem wróciłem z myjni zgasiłem i no niechciało odpalić...

- nie ma takiej mozliwości, ECU, body komputer nie przechowuje skasowanych historii o awarii.

witam, mam wersje 2.1 , ecu bosch 2.1 w mojej v6 i nie moge sie połączyć przez Fiatecuscan , dodam że unidiag normalnie mi sie łączy , jaki moze byc tego powód ?

W wersji 2.1 chyba nie było motronica 2.1 tylko 3.1 .
Wybierz wersję GTA 3.2 i klikaj wszystko na yes.

witam wszystkich. dopiero zajerestrowalem sie na tym forum i nie bardzo jeszcze wszystko czaje. ale mam pytanie. co myslicie o 145 1.4 ts. bo chce kupic AR 145 i nie wiem z jakim silnikiem. boxer 1.6 ma tyle koni co 1.4 TS i podobnie sie zbieraja? co o tym myslicie i mam nadzieje ze mi cos doradzicie. dzieki i pozdro

Nie ten dział po pierwsze primo a po drugie secundo przenieść a ten post usunąć.

Mam FESa 2.6.1. Kumpel z forum (dencior) chce żeby podłączyć jego alfę 146 1.6 TS. MAm kabel KKL Viaken z pprzełacznikami.
Ma ktoś moze schemat elektryczny przejsciówki??
Druga sprawa to czy za pomocą FESa da sie połączyć w jakiś sposób z Fiatem uno 96r??

Podpiałem dzisiaj 146 M2.10.4

w scanie wyświeltliło mi
ISO Code 32 86 04 15 26
Bosch Motronic M2.10.4 Injection

Po wybraniu tego silnika wyskoczyło mi
Nieprawidłowy kod ISO

ECU ISO Code 26 86 9B 02 9E
Sofware version 3965537222
Hardware version 499302160
Fiat dravning numer 700 404 64

Wyskoczyły następujące błędy

3C Zakłocenia wykryte/wadliwy sygnał Sporadyczny 8
OE Wartość zbyt wyskoa Sporadyczny 147
OE Otwarty obwód Sporadyczny/obecny 170
O2 Idle actuator closing winding
Wartość zbyt niska Sporadyczny 160

Po sprawdzeniu odomertu wysakiwały mi cuda tj pokazywało 67 albo 26 albo 90 km i ciągle się zmieniało
Podobnie było prz\y innych parametrach.
Co można o tym powiedzieć???

Mam jeszcze jedno pytanie:
Wtyczka diagnostyczna w afia miała trzy wejscia ale podpięte tam były tylko dwa przewody

- jeśli wyskoczyło że kod ISO się nie zgadza , to dalsze wyniki nie są miarodajne.

Co moze byc powodem róznych ISO??
Ewentualnie czym i jak połączyć się zebny poprawnie zdiagnozować to auto??
W FES kasowanie błędów nic nie dało tzn błędy skasowałem i wyświetlił się napiś brak błędów
ale kontrolka nie zgasła.
Dopiero AD udało mi się skasować błędy i kontrolka zgasła lecz chwilę po odpaleniu wróciła.
Z AD mam takie problemy, że na 15 prób 1 się połąćzy i to tylko w pozycji MAR
NA odpalonym silniku można zapomnieć o połączeniu.
Gdy już się połączy przez AD to dosłownie na kilka sekund i ledwo co zdążę wykasować błędy

Ostatnia edycja:
- można jeszcze zobaczyc Unidiagiem czy trzyma transmisję.
- jeśli tak to problem leży w "zabitym " systemie operacyjnym.
- ja na swoim notevbooku mam osobna partycję z systemme tylko do diagnostyki, chyba 3 rok i dziła tak samo.
- nawet pod FES 3.0.3 nie mam typowego błędu "Latency time to high".

Panowie, prócz strony producenta i 50€, gdzie można zdobyć pełną wersję, do celów prywatnych?

Amortyzatory
Powrót