Multiecuscan-wady i zalety.

Nie obsługuje Grande Punto 1.9 JTDM 8v 130KM. Chyba też trzeba mieć ELM do niego.
na chwile obecną dla Grande Punto 1.9 JTDM 8v dostępna jest tylko diagnostyka: nadwozia, wspomagania kierownicy i servis, połączyć się można przy użyciu Elm 327, w kolejnej wersji FES ma być dostępna diagnostyka silnika

hmm fiat ecu scan 2.6.0.0 przynajmniej tak jest w opisie pliku,
mam problem zeby podlaczyc swoja 166 2.0 TS wyskakuje no ecu response
kabel vag kll taki niebieski najtanszy z allegro, najnowsze sterowniki do kabla,
Czy w nowszej wersji jest mozliwosc podlaczenia 166 ?

W moim przypadku przy próbie instalacji programu wyskakuje okno: "FiatECUScan.original.exe - Błąd aplikacji" o treści "Aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0x0000135)" ????

Co to jest examiner/ examiner plus?

Jest to "fabryczny" sprzęt diagnostyczny, program którego używaja głównie ASO Fiata i pokrewne. Napisałem głownie, bo spotkałem też go w jednym z warsztatów niezależnych zajmującym się włoszczyzną.

To rozumiem ze jak bym jeszcze znalazl kabelek do mojego wozidelka to sam bym sobie go "diagnozował". Bo mam płytke własnie z tym examinerem/ plus data 12-2000

To rozumiem ze jak bym jeszcze znalazl kabelek do mojego wozidelka to sam bym sobie go "diagnozował". Bo mam płytke własnie z tym examinerem/ plus data 12-2000

No nie bardzo kolego.

Kwestia fejsów do AR jest szeroko omówiona na forum.

Ok, będę musiał się szerzej zagłębić w temat.
Dzieki

panowie potrzebuje zapiąć alfe 146 1,6 boxer jakiego programu użyć do diagnostyki silnika i kasowania błędów ?? fiatecu scan pokazuje mi tylko abs i poduszki silnika nie .

a więc fiat ecu scan 2.6
mam problem zeby podlaczyc swoja 156 2.5 łączy się nic się nie pokazuje, znika napis łączenia i dalej nie jestem podłączony scan robi oraz z ABS oraz Airbagiem się łączy a z ecu silnika już nie kabel działa na 100 alfadiag łączy się bez problemu.
Czy coś nietak z ustawieniami??
kabel vag kll, najnowsze sterowniki do kabla

a więc fiat ecu scan 2.6
mam problem zeby podlaczyc swoja 156 2.5 łączy się nic się nie pokazuje, znika napis łączenia i dalej nie jestem podłączony scan robi oraz z ABS oraz Airbagiem się łączy a z ecu silnika już nie kabel działa na 100 alfadiag łączy się bez problemu.
Czy coś nietak z ustawieniami??
kabel vag kll, najnowsze sterowniki do kabla

W FES-ie 2.6 jest błąd i nie można połączyć się przez VAG, dlatego wypuścili wersje 2.6.1

Jaka jest najnowsza wersja FES-a? Może ktos zapodać linka gdzie pobrać? Dzięki z góry:)

dzięki Piotrxie. Czyli jestem na bieżąco:)

Witam, mam taki problem.
FiatEcuScan 2.6.1 ściągniety ze strony + kabel VAGKKL (niebieski) no i wywala mi "niewłaściwy kod ISO".
Skanowanie działa i pokazuje silnik V6 i jakiś kod ISO. Próbowałem sie łaczyć ze wszystkimi modelami V6 z listy FES (alfa i lancia) ale dalej nic. Dodam, że sterowniki kabla zainstalowane i działa prawidłowo (skan robi).
Coś nie tak z moim ECU, programem czy kablem? Czy może ja robię cos nie tak?:confused:

Ponawiam prośbę...(jak wyżej)
Nikt nie miał czegos podobnego?
Ustawiony port kabla to COM1 (w FES też)... Skanuje bez problemu.

Dodatkowo sciągnąłem nowe demo AlfaDiag, ale ten to wogóle sie wiesza jak chce się połączyć...

Macie jakieś pomysły?
PS. Może ktoś wie skąd zassać starszą wersję FES to bym spróbował sie połączyć.

A jak to robisz?
Może twoja wtyka nie łączy dobrze?

Witam,
Probuje sie łączyć w taki sposób:
1. zapłon wyłaczony, kluczyk w stacyjce.
2. podłączam kabel do gniazda w aucie (niebieski, w pozycji 7. KKL/Engine) - świeci czerwona dioda.
3. podłączam do kompa i uruchamiam FES.
4. Włączam zapłon.
5. Wykonuję np. skan ECU (F11) - bez problemu.
6. Naciskam połącz (Ctrl + F10, wersja demo)
7. Łączy i wyskakuje "nieprawidłowy kod ISO".
Powtarzam z innym modelem z listy i to samo...

Sprawdz prosze czy może coś przeoczyłem w ustawieniach portu, transfer itp.
Na anglojęzycznym forum wyczytałem, że może nie dzialac w innych jezykach niż angielski...

Amortyzatory
Powrót