Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
pełen szacun...![]()
zasadniczo na tym właśnie polegała modyfikacja modułów pozmianowych (zastosowano loctite) a od tych pierwszych awaryjnych tych zmian było już kilkanajgorsze jest to, że nie wiem czy nowe moduły mają wklejone lub zabezpieczone tuleje przed odkręcaniem.
Jeśli nie, to moim zdaniem wymiana nie ma sensu.
Chyba, że przed włożeniem wklejamy tuleje.
zasadniczo na tym właśnie polegała modyfikacja modułów pozmianowych (zastosowano loctite) a od tych pierwszych awaryjnych tych zmian było już kilka
Nie mają się czym chwalić bo było by to oficjalnym przyznaniem się do problemu. Nie pyta się gości w ASO bo oni nigdy nic nie wiedzą albo tylko mówią że nie wiedzą jesli tak muszą. Swoją drogą nikt raczej nie rozkręca nowego modułu żeby sprawdzić jak jest złożony . Nawiasem mówiąc to FCA nie składa tych modułów, w fabryce montują to co dostają, producentem jest niemiecki Schaeffler wiec to oni dali dupyJa to wątpię w tą wersję, że oni jakoś znacznie to udoskonalili o ile w ogóle. Po drugiej wymianie modułu 3 tygodnie temu (pierwsza - późnym 2014) zapytaliśmy się zarówno w ASO jak i osobę, która kontaktowała się z nami w trakcie wymiany bezpośrednio z Alfy z Bielska i gość powiedział, że on NIE WIE. No to jak gość z Alfy nie wie czy ten moduł w jakiś sposób został zmodyfikowany, aby się już nie psuł, to dla mnie znaczy, że nie. Bo jeśli tak, to przecież sami chwaliliby się.
Nie mają się czym chwalić bo było by to oficjalnym przyznaniem się do problemu. Nie pyta się gości w ASO bo oni nigdy nic nie wiedzą albo tylko mówią że nie wiedzą jesli tak muszą. Swoją drogą nikt raczej nie rozkręca nowego modułu żeby sprawdzić jak jest złożony . Nawiasem mówiąc to FCA nie składa tych modułów, w fabryce montują to co dostają, producentem jest niemiecki Schaeffler wiec to oni dali dupy
Ale można też na to patrzeć w inną stronę - Niemiec wykonuje to co Włoch zaprojektował. Winą można się więc przerzucać fakt jest jednak taki, że przynajmniej teoretycznie można awarii zapobiec stosunkowo niskim kosztem. Pytanie tylko do osób, które to wklejały (jak rozumiem wystarczy wykręcić i wkręcić na niebieski/czerwony klej z odpowiednim momentem) ile to wytrzymuje?
Czy poza tym problemem z gwintem ma ten moduł jakieś inne problemy (gdzieś było coś o filtrach oleju chyba)?
no właśnie dlatego, że byłoby bezawaryjneJa prawdę mówiąc nie do końca rozumiem po co tu wpieprzyli tą całą hydraulike. Dlaczego nie zrobili bezpośrednio sterowania zaworów elektromagnetycznie . Byłby to praktycznie moduł bezawaryjny ( jeśli dobrze kojarzę to chyba bmw coś takiego już wiele lat wcześniej zastosował) . Kiedyś na początku nawet myślałem że tak to właśnie będzie działać i byłem trochę zawiedziony kiedy się okazało że sterowanie zaworów jest pośrednie i w dodatku elektrohydrauliczne