MP3 do ICS - prosty Line in, AUX

• Autor wątku Autor wątku Omarek86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Cytat Napisał chomiko Zobacz post
U mnie również wyszło wszystko jak należ (prawie). Dźwięk jest dobry, chociaż muszę sporo podkręcić głośność w porównaniu np. z radiem. Też tak macie?hmm
Ponowie swoje pytanie..
Troszkę ciszej ale nieznacznie.

a mnie naszła dziś taka drastyczna myśl.. bo panel z klimy jest osobno awaryjne i przeciwmgielne też... czy da rade w 166 wywalić sam środek i wstawić radio 2pin czyli to większe? czy poza głosem reszta bedzie działać nawiew i klima? myślał juz ktoś o tym?

Pomijając tandetne wykonanie to jest raczej skierowane dla tych którzy z wyświetlacza korzystają tylko do odczytu godziny :D bo np ja wywalając wyświetlacz pozbawiam się telefonu i dsp. Nie wspominając o termometrze, komputerze pokładowym. Poza tym nie wyobrażam sobie obsługi klimatyzacji nie widząc co mam włączone. Ale jak się przymknie oko na to wszystko to spoko. Klima będzie działać bez ICS

Ostatnia edycja:
ładnie to obrobić i może być to ciekawe rozwiązanie :D takie dvd fajny bajer... a nawet nie kosztuje to kosmiczne pieniądze....

Szwaby to szwaby:) Pomysl fajny i jak by to ladnie i estetycznie zrobic na jakims pionierku to git. Ale z drugiej strony nie wiem czy przekonal bym sie do wywalenie kompa i telefonu;/ kwestia przemyslenia ale Wyglada bardzo ladnie:)

apropo telefonu...sobie pogrzebałem na rozebranym radiu całą płytkę i kilka fotek dostępnych na google.pl, nie wiem czy się już to przewinęło (za dużo w wstecz), ale bardzo wygodnie i fajnie działa podłączenie smartphona pod wyjście które wlutowaliśmy w ICS'a (czasami mała modyfikacja pomaga), działają wszystkie opcje od filmów, przez muzykę po zestaw głośno mówiący, dziś przetestowałem z zewnętrznym wyświetlaczem (prawdopodobnie będzie w zagłówkach x 2), jak tylko zobaczyłem jak to działa, stwierdzam, że jest jeszcze kilka fajnych pomysłów z wykorzystaniem tego podpięcia :) chociaż dalej muszę pogłośnić troszkę więcej niż troszkę..

To oczywiste że każdy dźwięk możesz podlączyć, nawet telefon. Tylko z mikrofonem będzie gorzej :D

To oczywiste że każdy dźwięk możesz podłączyć, nawet telefon. Tylko z mikrofonem będzie gorzej

akurat z elektroniki i dziedzin pokrewnych jestem kiepściutki :/ dlatego jak widzę takie cuda to wpadam w zachwyt :)

.....................................................

Potestowałem dziś telefon pod ICS'em i jedno mnie zastanawia, mianowicie są jakieś zakłócenia po podłączeniu pod ładowarkę z popielniczki:/ czy to jest norma.. czy może można zamontować jakiś "anty zakłóceniowy sprzęt"? nawet nie wiem jak się to nazywa?
Podejrzewam, że jeśli podepnę zewnętrzny monitor i będzie on ładowany z 12V z zapalniczki to będzie podobnie...da się to jakoś obejść?

Ostatnia edycja:
akurat z elektroniki i dziedzin pokrewnych jestem kiepściutki :/ dlatego jak widzę takie cuda to wpadam w zachwyt :)

.....................................................

Potestowałem dziś telefon pod ICS'em i jedno mnie zastanawia, mianowicie są jakieś zakłócenia po podłączeniu pod ładowarkę z popielniczki:/ czy to jest norma.. czy może można zamontować jakiś "anty zakłóceniowy sprzęt"? nawet nie wiem jak się to nazywa?
Podejrzewam, że jeśli podepnę zewnętrzny monitor i będzie on ładowany z 12V z zapalniczki to będzie podobnie...da się to jakoś obejść?

hehehe wiem :D i jeszcze tego nie wyeliminowalem. Powodem zaklucen moga byc przewody zaplonowe (nie u ciebie) albo zuzyta juz elektronika alternatora. Sa na to filtry. Zarowno na zasilanie jak i na kabel audio. Nie wiem jak ze skutecznoscia poniewaz jeszcze nie kupilem. Jak skoncze zabudowe navi to wtedy bede zmuszony do znalezienia rozwiazania tego problemu ale na razie co innego mnie zajelo - sprzeglo :\

Spoko, już kończę. Ale roboty jest sporo. Mialem skończyć w styczniu a nie uda się nawet w lutym.... Caly mechanizm otwierania i dopasowanie zabiera masę godzin. Wyświetlacz (navi) to gotowiec. A oczywiście system będzie wspólpracowal z audio przez wejście AUX

no to ja czekam na efekty z utęsknieniem...temat z wbudową w schowek górny mi zginął.. więc czekam na relację ze zmagań i powodzenia

Jestem kolejnym szczęśliwym posiadaczem AUX :D Wielkie podziękowanie dla osoby która to wymyśliła ! Dla mnie najgorzej to było wyjąć ICS z Alfy ale jakoś poszło :) Gra naprawdę bardzo ładnie, tylko jak dla mnie to Dolby trzeba wyłączyć na kasecie:) Ale zastanawia mnie co by było gdyby całkiem odpiąć głowice od kasety bo chyba ona generuje trochę szumu ?

Nic nie generuje szumu jeżeli dobrze polutowałeś. Jest czyściutki dźwięk. No może niektórych drażni obracający się silniczek :)

Nie jest i pisze że nie ma szumów. Tylko nigdy nie daje się na maksa bo powyżej 90% mocy zawsze wzmacniacz ma prawo zniekształcać dźwięk. Może masz kiepski kabel albo kiepski lut.

Ja dopiero dziś mając wolne wyjąłem ICS i "pospawałem" kabelki tak jak koledzy radzicie. Żałuje tylko , że tak długo jezdziłęm na transmiterze kensingtona , który w parze z XENONEM made in China całkiem cienko sobie radził. Ze starych słuchaweczek sennheiser mx70 wziłąłem kabelek i jestem w szoku jak to brzmi...Obawiam się, że prawie jak z DSP:x teraz brzmi muza w mojej 166. W sumie "prawie" robi dużą róznicę ale ja nie moge się przyczepić po ogarnięciu głośników seryjnych z gwizdkami+ filc na drzwiach , że takie fajne audio jest w 166.
Polecam każdemu ten modzik bo jakość dzwięku jest za je bi sta.

Amortyzatory
Powrót