MP3 do ICS - prosty Line in, AUX

• Autor wątku Autor wątku Omarek86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Schowek pasażera? Ten pod air bagiem?? Jeśli o mnie chodzi to nawet nie chcę tego widzieć...... Od biedy już mogło by być pod tą chromowaną listewką pod ICS. Ktoś robił takie na forum. No.... to jeszcze w miarę nieźle wyglądało. Ja mam dobry pomysł (tak myślę) łączący również radio, a raczej mp3. Ale pozostanie to na razie tajemnicą dopóki nie zrealizuję tego projektu :D

Radio na pilota było wmontowane w schowek. schowek sie zamykalo a radio było w środku. nie wiedzę w tym nic szpetnego. Tylko w Alfie jest o jeden schowek mniej. Chyba źle mnie zrozumialeś.

Aaaaa to od biedy może być. Myślałem że to kolejny pomysł z dziurą w tapicerce. Mi osobiście nie podchodzi. Ale po sylwestrze mam tydzień wolny od pracy to może coś wymodzę.

panowie prosze was napiscie krok po kroku z dokladnymi fotkami w co sie wlutujemy chodzi o dokladny manual con i gdzie robimy aby moc miec mp3 pod ics kaseciaka bardzo was prosze jestem w elektronice zielony. chodzi mi o szczegółowy manual z fotkami

panowie prosze was napiscie krok po kroku z dokladnymi fotkami w co sie wlutujemy chodzi o dokladny manual con i gdzie robimy aby moc miec mp3 pod ics kaseciaka bardzo was prosze jestem w elektronice zielony. chodzi mi o szczegółowy manual z fotkami
A czytałeś w ogóle manual? Czego jeszcze tam nie rozumiesz. Moim zdaniem jest wszystko ze szczegółami i dokładnymi fotkami.

Radio na pilota było wmontowane w schowek. schowek sie zamykalo a radio było w środku. nie wiedzę w tym nic szpetnego. Tylko w Alfie jest o jeden schowek mniej. Chyba źle mnie zrozumialeś.
Ostatnio widziałem jak zrobił dawid_007.... coś tam :) i jego zabudowa jest na poziomie. W zasadzie jedyne akceptowalne dla mnie rozwiązanie. Aczkolwiek ja osobnego radia nie chcę.

Wszystko ok ale w tym manualu wlasnie nie jest wyjasnione o tym wlutowaniu sie w plytke. mianowicie chodzi o kabel do mini jacka z tego co wiem to jest dwu zylowy a na fotce jest 4 razy wlutowane w plytke więc niew rozumiem tego

kolego mateo020 z kabla minijack będą wychodzić Ci 3 przewody- 2 kanały i masa, musisz sprawdzić który to kanał a ktory masa a potem ten z masy rozdwajasz i masz 4 przewody i lutujesz. Ja nie rozdzielałem masy tylko potem zmostkowałem krotkim kabelkiem oba luty. Poradzisz sobie :)

Tez przymiezam sie do tego rozwiazania, emulator zmieniarki za 399 to dla Mnie nie co za duzo, wole w inne czesci aksplaatacyjne do mojej allfinki zainwestowac :P

Podlaczenie w tego co widze to koszt nie wielki i zaabawy troche - mnie zastanawia co pozniej pod ten kabel podlaczyc zeby bylo tanio i wygodnie kupic jakas mp 3 na alledrogo tylko jak do tego podlaczyc zasilanie 12v, z poprzedniego auta zostal mi transmiter moze jego uzyc, zasilanie wyciagniete tylko wpiac sie w tor audio.

Wogole transmitery te co sa na akcjach sa fajnie czytelne i na 12v wiec ciekawy pomysl.

ja mam u siebie tak :

mp3 jest aluminiowe

Załączniki

• P090112_15.42.jpg
    P090112_15.42.jpg
    50.6 KB · Wyświetleń: 514
  • P090112_15.41[01].jpg
    P090112_15.41[01].jpg
    54.2 KB · Wyświetleń: 450
Tu masz wszystko

Załączniki

• jak zrobić kaseciaka na telefon.jpg
    jak zrobić kaseciaka na telefon.jpg
    77.6 KB · Wyświetleń: 1,032
No ja tez postanowilem sie za to zabrac krok po kroku i wszystko wyszlo elegancko:) dzwiek jest bardzo dobry i czysty a kabelek schowalem sobie do popielniczki :) teraz to jest miod malina:) Polecam wszystkim to rozwiazanie! No i przede wszystkim wielki szacun dla pomyslodawcy!!! :) Pozdrawiam.

U mnie również wyszło wszystko jak należ (prawie). Dźwięk jest dobry, chociaż muszę sporo podkręcić głośność w porównaniu np. z radiem. Też tak macie?hmm

...a napisałem prawie, dlatego że podczas zdejmowania panelu przedniego wyrwałem (nie umyślnie oczywiście) złącze od potencjometra - tego prawego - co zaowocowało dwoma godzinami lutowania pod lupą 6-ciu kabelków:/. Przestrzegam, te wtyki już kilka lat mają i mogą się najzwyczajniej ukruszyć/wyłamać, jak to było w moim przypadku.

Ale pomysł przedni :)

Witam!
Dziś otrzymałem audiostradę i nie mam pojęcia co z tym zrobić. Czy ktoś może mnie poprowadzić za rękę?

a mnie naszła dziś taka drastyczna myśl.. bo panel z klimy jest osobno awaryjne i przeciwmgielne też... czy da rade w 166 wywalić sam środek i wstawić radio 2pin czyli to większe? czy poza głosem reszta bedzie działać nawiew i klima? myślał juz ktoś o tym?

opcja ciekawa, ale nie w takiej wersji stylistycznej :P (znowu Niemcy coś zepsuli:P)

Amortyzatory
Powrót