Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Przy jakis obrotach powinna uruchamiac sie turbina ? Lub to tylko moje wrazenie ze auto jest zamulone, bo przy zlym sterowaniu turbina uruchamiala sie od razu.
Szukałem troche i jedyny zawór z tymi samymi numerami jest od silo 1.9, niektóre rzekomo od alfy maja inne numery.
Nie ma czegoś takiego jak aparat zapłonowyMoże coś nie tak z aparatem zapłonowym jest?
P0401 mi dziś wyskoczyło, akurat zaślepka do egru przyszła, to założyłem - bo chciałem zobaczyć może brudny bardzo jest EGR, ale nie był w sumie. Założyłem zaślepkę no i pojechałem do kolegi po kabelek, usuneliśmy błąd i znowu wyskoczył po paru km. Nie patrzyłem czy ten sam, ale podejrzewam, że tak. Zaślepka fiatowska z dziurkami jakby co. Jakbym usunął EGR z ECU to by ten problem nie mógł wyskakiwać?
Niby błąd przez za mały przepływ powietrza, ale tam syfu nie było zbytnio, a myślę, że był chyba cały czas otwarty na dodatek, bo po zaślepieniu auto lepiej jedzie (myślałem, że w tym silniku jest taka duża turbodziura, po zaślepce już wiem, że to nie była turbodziura).
Zapomniałem dodać, że błąd wyskoczył przed założeniem zaślepki, więc to nie jej wina na 100%. A to, że akurat przyszła sprawiło, że od razu tam nos wsadziłem bo miałem podwójny powód![]()

P1238 - masa przeplywu powietrza - sygnal niski
Ma ktoś jakiś pomysł co może być powodem? P0401 - EGR chodzi wg mnie bez zarzutu, czy może to być wina samego elektromagnesu? Czy jeżeli odepne zawór wyskoczy taki właśnie błąd czy inny?
Czyli EGR do wyłączenia pójdzie.P1238 to jest problem z EGR. EGR jednak się zacina. Inaczej tego by nie było.
P0238, to owszem jest przeładowanie. Skąd wiesz, że geometria nie jest sprawcą ? Zapewne ruszałeś gruszką. To nie jest test. Overboost od kogoś pożycz na chwile i podmień. To najlepszy sposób aby go wyeliminować jako sprawcę.
Zrób porządne logi. Ja obstawiam jednak geometrię.
Czwarty bieg. Zaczynasz od 1500-1800 obrotów z gazem w podłogę. Kończysz na 3500-4000 obrotów. Logujesz tylko i wyłącznie doładowanie. Wynik zamieść tutaj. Tylko nie screen ! Plik w formacie csv.
.