Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
i może coś w rodzaju nie martw się wszystko bedzie ok
Samochód normlanie odpalił, normalnie jechal, po ok 10-15 min wyświetił się bład. Po podpięciu pod kompa wyskoczyło -> http://pokazywarka.pl/ne1y9v/ . Błąd został skasowany. Dzisiaj jednak była powtórka z rozrywki.
Czyli rozumiem, że należy zacząc od oczyszczenia EGRu ?
miałem ten sam błąd w GT. winowajca- EGR. czyszczenie albo wymiana. U mnie po wyczyszczeniu EGR nic się nie zmieniło błąd nadal sie pokazywał, okazało sie, że EGR sie zawiesza i wywala błąd wtedy ratuje cię albo regeneracja albo wymiana na nowy. ja wymieniłem na nowy + częściowa zaślepka z kwasiaka i wszystko było już ok. Niestety mój meches najpierw polecił wymianę przepływki tak też zrobiłem i teraz mam starą dobrą przepływkę w szafieWitam, u mnie również wyskoczył ten błąd wczoraj. W alfie zeszłej zimy wymieniłem akumulator, dosłownie miesiąc wcześniej wszytskie świece żarowe. Samochód normlanie odpalił, normalnie jechal, po ok 10-15 min wyświetił się bład. Po podpięciu pod kompa wyskoczyło -> http://pokazywarka.pl/ne1y9v/ . Błąd został skasowany. Dzisiaj jednak była powtórka z rozrywki. Czy jest ktoś w stanie napisać o co chodzi ? Ze względu na panującą temp. czy jest możliwość, że to przez wytrącająca sie parafine i czy pomoże jakis dodatek ? Czy moge tak jezdzić ? Z góry dzieki za pomoc !
że EGR sie zawiesza i wywala błąd wtedy ratuje cię albo regeneracja albo wymiana na nowy
EGR był czyszczony, tylko elektrozawór był troche modyfikowany przeze mnie i byc moze nie dziala tak jak powinnien. Przy jakis obrotach powinna uruchamiac sie turbina ? Lub to tylko moje wrazenie ze auto jest zamulone, bo przy zlym sterowaniu turbina uruchamiala sie od razu.
pewnie bede musiał kupic nowy elektrozawór i wtedy zobaczyc róznice. Pytanie czy od fiata lub od alfy z innym silnikime elektrozawór bedzie taki sam? Wyglada tak samo ale czy tam samo bedzie dzialal ?