Witam,
Mam problem jak w temacie : Motor Control System Failure
Sprawa wygląda tak, że w niedzielę (za co pluję sobie w twarz), ponieważ włączyła mi się rezerwa akurat przy pewnej stacji Orlen, wjechałem i zalałem (na szczęście tylko za 100) chociaż od długiego czasu tankuję tylko na jednej stacji Statoil i dwóch stacjach BP, ponieważ jestem zadowolony z jakości ich paliw. Po około kilometrze za stacją wciskam gaz a samochód stanowczo odmawia przyspieszania. Po paru sekundach dalszych prób "piiiiiii piiiiii" : MCSF.
Dzisiaj mechanik podłączył go tylko pod komputer i narazie wiadomo jest, że błąd wyskakuje na listwie wysokiego ciśnienia. Jutro sprawa będzie zbadana dogłębniej, więc postaram się napisać na forum coś więcej.
Póki co mam pytanie: Jeśli okaże się to winą paliwa - co mogę zrobić z tym fantem? Dodam, że mam fakturę z tankowania, ale na nieszczęście na fakturze wpisałem rejestracją innego samochodu niż mój. Nie wiem czy to problem, bo kiedy bierze się paragaon, to nie ma tam żadnej informacji o pojeździe tankowanym. Czy ktokolwiek z Was miał podobne doświadczenie i czy możecie mi coś doradzić?
Z góry dziękuję