Montaż oryginalnych ksenonów

moze mi ktos podpowiedziec ktora kostka przy kierownicy jest od lewej manetki od swiatel , potrzebuje znalesc piny dlugich i krotkich

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

Przypomnij wieczorem w PW to wstawie schemat.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

ok, bylo by super , a muslisz ze wstawienie diodubprostowniczej miedy plusy krutki a dlugi wyeleminuje mi ponowne odpalanie xenonu (krutki) przy zmianie na dlugie ?

attachment.php

kostka C - tu jest wyjście na mijania - pin 1
kostka B - tu jest wyjście na drogowe - pin 1

Schemat drogowe:
attachment.php

Schemat mijania ksenonowe:
attachment.php

Schemat mijania halogenowe:
attachment.php

Załączniki

• ksenon_drogowe.jpg
    ksenon_drogowe.jpg
    42.8 KB · Wyświetleń: 921
  • ksenon_kostki.jpg
    ksenon_kostki.jpg
    49 KB · Wyświetleń: 600
  • ksenon_mijania.jpg
    ksenon_mijania.jpg
    50.9 KB · Wyświetleń: 780
  • mijania zwykle.jpg
    mijania zwykle.jpg
    67.4 KB · Wyświetleń: 756
Ostatnia edycja:
tak patrze na ten rys z kostkami a. b. c. d. to z tego rys wynika ze te kostki b. c. sa od dolu i od tylu ale u mnie sa na gorze pod gorna czescia obudowy kolumny kierowniczej , czy moze byc ze jest inaczej

tak patrze na ten rys z kostkami a. b. c. d. to z tego rys wynika ze te kostki b. c. sa od dolu i od tylu ale u mnie sa na gorze pod gorna czescia obudowy kolumny kierowniczej , czy moze byc ze jest inaczej

B jest z boku a C u gory. Widok od tyłu.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

czemu ma sluzyc przelozenie pinu 2 z kostki B do pinu 5 kostki C ?

Opis schematów mijania:
Gdy włączone są tylko światła mijania, obwód zasilany jest poprzez przekaźnik / przełącznik świateł mijania J45 .
Po przełączeniu świateł mijania na światła drogowe, zasilanie to zostaje przerwane i zostaje zastąpione zasilaniem na styku 87 przekaźnika J45 . W rzeczywistości sygnał włączenia świateł drogowych wzbudza przekaźnik (styk 86), który przełącza zasilanie świateł z obwodu bezpośredniego (bezpiecznik główny maxifuse J / B2 w B5 do 2/99 lubod 2/99 w B99 ), powodując zasilanie świateł mijania także gdy włączone są światła drogowe.
Opis schematów ksenonów:
Zasilanie nastepuje przez poprzez przekaźnik / przełacznik utrzymywania świateł mijania J45 , który przerywa to zasilanie tylko podczas uruchomienia silnika (synał rozrusznika).

Przyjrzyj się dokładnie przekaźnikowi J45 - w nim cała różnica podłączenia.

Ostatnia edycja:
no tez tak mysle ze trzeba cos zamienic w nim bo nawet jednego rozebralem zeby sie przyjzec trzeba po przekladac troche piny

nic z tego, polnczenie nic nie daje i nie mam pojecia co zrobic zeby w koncu nie odpalaly mi sie xenony :(

Dodano po 3 minutes:

Załączniki

• uploadfromtaptalk1416943844755.jpg
    uploadfromtaptalk1416943844755.jpg
    44.9 KB · Wyświetleń: 93
Ostatnia edycja:
co z tymi pinami zrobic ? jak je po zamieniac zeby bylo git

co jest z tymi ponami ! lewa lampa czarny masa szary z czerwonym plus swiatel mijania tylko czemu jak przy wł samym zaplonie mrugam dlugimi a idzie prad na krutkie zamiast na dlugie co jest , przelacznik zly czy co

Dodano po 17 minutes:

powinien pyknac przekaznik jak sie pruga samymi glugimi ?

Ostatnia edycja:
na szperaczu przy wył. swiatlach plus jest podawany na wszystkie zarowki czego nie powinno byc,wiec cos jest nie tak ?!

zamienilem piny czarny z szaro czerwonym i teraz wszystko gra , po za tym ze krutki gasnie na dlugich bo reszta funkcji swiatel dziala jak trzeba

zamienilem piny w przekazniku j45 czarny z szaroczerwonym , szaroczerwony i niebieski daja zasilanie dla cefki a przy zmianie jest ono utracone i przekaznik sie rozlacza. moja prozba, jak ktos zna sie dobrze na schematach i mogl by mi sprawdzic ktory z pinow zostaje przerwany , niebieski czy szarocerwony ze cefka traci napiecie i czy moge podac mase lub napieciena ktorys z tych pinow zeby cefka przekaznika byla zasilana tez i na dlugich ale zeby nie uszkodzil sie sie przelacznik i cos w instalacji

Dodano po 10 minutes:

Załączniki

• uploadfromtaptalk1417473369856.jpg
    uploadfromtaptalk1417473369856.jpg
    44.9 KB · Wyświetleń: 77
Ostatnia edycja:
Panowie z jakiej kostki i ktory pin moge wziacs plus bo 5 pin kostki C nie ma u mnie zasilania na dlugich wiec potrzebuje z innej plus po przelaczeniu na krutkie zaby wpiac go do 2 pin kostki B , prosze o jak naj szybsza pomoc. Dzieki i pozdrawiam

sprawdzalem kostki przy kierownicy i nie znalazlem odpowiedniego zasilania :-( pozostaje mi chyba tylko kombinowac z przekaznikiem J45 tylko ze juz brakuje mi pomyslow

ma ktos jakis pomysl jak to zrobic zeby nie gasl krutki przy zmianie na dlugie ? :(

przy przekazniku J45 nie da sie po przekladac zadnych pinow zeby bylo dobrze, no chyba ze ktos ma jakis sposob to prosze o podpowiedz

pomoze ktos znalesc plusowy pin po wlaczeniu swiatel mijania co by utrzymywal sie po zmianie na dlugie ,bo nie moge sobie poradzic z tymi swiatlami :(

Amortyzatory
Powrót