• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Montaż modułu Bluetooth

Czy źródło "changer" powinno być dostępne nawet kiedy zmieniała nie jest podłączona?
nie jest dostępne , przynajmniej w GT przy orginalnym radiu nie da sie tego zrobic , dało sie w starszych rocznikach :/
spróbuj wypiąć zmieniarke , wyłączyć radio , podpiąć zmieniarke , włączyc radio i szukaj przyciskiem SRC changer

Zrobiłem tak jak pisałeś, ale dalej nic.
Dziwne jest to, że dioda "power" na zmieniające się nie świeci, ale jeśli włączę pendrive do zmieniarki, to dioda na pendrive się świeci (jest napięcie)

może coś ze zmieniarka ? zadzwon do goscia z aukcji on powinien wiedzieć

Serwis nvox twierdzi że zmieniarka nie jest kompatybilna z radiem.
Może rzeczywiście tak jest.
Moja GT to wersja Distinctive z 2006r.
Możliwe to?

Raczej wątpie wrzuć fotki radia i numeru

Raczej wątpie wrzuć fotki radia i numeru

attachment.php

Załączniki

• radio.jpg
    radio.jpg
    61 KB · Wyświetleń: 263
Mam to samo radio co ty i wszystko działa .

Mam to samo radio co ty i wszystko działa .
Dziś pogrzebałem jeszcze troche przy zmieniarca i prblemem są chyba PINy.
Instrukcja wskazuje, że ustawienie dla Fiata powinno być takie:
1-off; 2-off; 3-on; 4-on
W takim ustawieniu dioda zmieniarki się nie świeci, ale jeśli ustawię PINy w kolejnosci:
1-on; 2-on; 3-off; 4-off
lub
1-off; 2-off; 3-off; 4-off
Wtedy dioda zmieniarki się świeci.

Nie zmienia to jednak faktu, że dalej na radiu nie mam źródła "Changer"
Czy to ma jakiś sens?

A może zmieniarkę masz inną? ja mam NVOX NV1080A (Do Fiata)

Ostatnia edycja:
zerknę u siebie i zrobie ci fotke pinów i bedziemy działać :)

attachment.php

A to kostka po stronie zmienirki.
arquadiusy, możesz sprawdzić czy kabelki takie same?
Może przewody są pomieszane.

Załączniki

• kostka.JPG
    kostka.JPG
    27 KB · Wyświetleń: 289
A to kostka po stronie zmienirki. - Czy tak kostka wychodzi ci od zmieniarki ??

rozumiem ze tą kostkę zrobil ci elektryk ??

zrob zdjecie calego zestawu co dostales i wstaw tutaj

Update: Nvox przyszedł uszkodzony. Kupiłem inne urządzenie i działa bez zarzutu... poza tym że rozmowy z telefonu nie przechodzą przez BT.

Witam. Mam problem z modułem Bluetooth w afie 159. W momencie kiedy włącza sie trakcja, abs lub podpinam coś do gniazda zapalniczki moduł sie wyłącza i restartuje tak jakby brakowało mu prądu. Moduł kupiłem na Allegro. Podejrzewam ze jest on bardzo wrażliwy na zmiany napięcia. Czy mozna walutować coś (jakis kondensator) miedzy niego a zasilanie żeby sie nie wyłączał ?

Używa ktoś może zmieniarki Yatour w wersji BTA? Takiej jak na przykład tutaj: http://allegro.pl/nowosc-zmieniarka-bta-bluetooth-fiat-alfa-romeo-i6673400148.html

Potrzebuję zestawu głośnomówiącego ze streamingiem muzyki przez Bluetooth i sterowaniem z kierownicy i z tego co widzę, to chyba jest najlepsze rozwiązanie? Prosiłbym tylko o jakieś potwierdzenie, czy to rzeczywiście działa jak należy. Nie chcę niefabrycznego radia, może oryginalne nie jest najpiękniejsze, ale i tak wygląda lepiej niż cokolwiek innego na 1 DIN.

Ja mam Dension lite BT. Sprawdza się bardzo dobrze. W 159. Yatour mam w bravo 2 i jakość dźwięku jest gorsza. Niewiele ale jednak Dension lepszy.

Amortyzatory
Powrót