Montaż modułu Bluetooth

rastavman

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT 1.9 JTD
Siemano,

Do pełni szczęścia na głośnikach Bose brakuje mi mojej muzyki. Chciałbym zamontować sobie moduł Bluetooth, żeby elegancko puszczać nutę ze smartfona. Normalnie cudem techniki byłoby jeszcze gdyby takie cuś miało opcję zestawu głośnomówiącego ;)

Myślę, że nie jestem pierwszy który wymarzył sobie takie cudo.
Ma ktoś może doświadczenie i chciałby coś polecić?
Ktoś coś?

PS: Jak gdzieś był podobny temat to podajcie linka... nowy jestem to nie wiem co i gdzie.

Dzięki!

kup sobie jakąś stacje multimedialną, podmień org radio i Voilà. Do oryginalnego radia raczej nie podepniesz, przynajmniej napewno nie tak jakbyś chciał :)

Kup po prostu radio z bt i po zabawie. Jak ma bt to od razu będzie miało też mikrofon, czyli zestaw głośnomówiący masz załatwiony. Ja w swojej starej 156 mam radio Alpine ida x303 + osobny moduł Bluetooth Alpine KCE-400BT, a w brerze Parrota asteroid smart no ale to już jest 2din i do gt Ci nie wejdzie.

tu masz link jak to wygląda:

http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/86246-alfa_romeo_156_2_0_jts_2003_distinctive_sagat.html

Jeśli nie chcesz wymieniać radia, a zależy Ci na odtwarzaniu mp3, przemyśl zakup zmieniarki mp3.

Wystukane panewką z miski dwulitrowego TS'a

Temat aż bije po oczach.

Zadymił diesel!

Czemu bije?
Normalne pytanie, normalne odpowiedzi...

Bije ortografią. Podejrzewam, że zamierzone błędy ale mimo to rażą strasznie. Z drugiej strony będzie go komuś ciężko znaleźć w wyszukiwarce z racji niepoprawności.

Natomiast co do audio z BT to możesz zrobić, jak kolega wyżej pisał. Ja mam np Pioneer'a 700BT w mojej 156 i jest to już mały kombajn między innymi ze streaming'iem audio przez bluetooth. Ma sterowanie funkcjami przesuwania utworów z radia, książkę telefoniczną na 480 numerów z wyświetlaniem ich podczas dzwonienia i masę innych funkcji.

Ostatnia edycja:
A czy w takim zabiegu nie zgubi sie gdzies obsługa z kierownicy multimedialnej?
Czy to raczej nie problem...

A czy w takim zabiegu nie zgubi sie gdzies obsługa z kierownicy multimedialnej?
Czy to raczej nie problem...

Ja mam przejściówkę do sterowania pioneer'em z kierownicy:) Takie przejściówki są do wszystkich wiodących jednostek a koszt takiego bajeru to 70-120 zł.

o to to :)
A zmieniarkę i moduł Bluetooth trzymasz w schowku? (możesz podesłać fotke? chciałem zaobaczyć ile to miejsca zajmuje)

W rozmowach przez telefon używasz mikrofonu z komórki?

Ostatnia edycja:
nie cierpię normalnego radia którym nas karmią i zazwyczaj słucham radia internetowego które udostępniam sobie na głośniki przez bluetooth właśnie. W aucie którym jeżdżę na co dzień mam navi z wbudowaną taką opcją natomiast do alfy kupiłem takie rozwiązanie jak kolega powyżej tylko,że w zestawie był jeszcze mikrofon który zamocowałem w lewym słupku, odbieranie telefonu bez żadnej rzeźby działa z przycinków w kierownicy strzałki do góry odbierają połączenia natomiast w dół kończą.

o to to :)
A zmieniarkę i moduł Bluetooth trzymasz w schowku? (możesz podesłać fotke? chciałem zaobaczyć ile to miejsca zajmuje)

W rozmowach przez telefon używasz mikrofonu z komórki?
niestety mikrofon z komórki :/
wszystko jest w schowsku pasażera zajmuje malutko miejsca

Kupiłem i zainstalowałem wyżej wymieniony nvox.
Problem jest taki, ze przelaczajac źródła, nie widzę zmieniarki cd.
Mam po kolei:
Tuner, fm1, fm2, fmt, mw, lw, cd.

Jest jakiś specjalny sposób żeby to włączyć, czy moje radio nie ma takiej opcji?

zerknij czy sa dobrze ustawione piny na odwrocie zmieniarki , powinno byc ustawienie fiat , alfa , lancia .
I czy kupiłeś zestaw dla fiata , alfy ???
Gdy przechodzisz miedz SRC powinno ci sie wyswietlis changer . Możesz jeszcze wymusić prace zmieniarki poprzez kombinacje klawiszy SRC + ON

Na opakowaniu zmieniarki jest tylko Fiat, nie ma wzmianki o alfie czy lancii.
Zmieniarka wygląda na wyłączona, chociaż kolezka który to instalowal powiedział że jest napięcie np. na USB.
Na radiu nie ma opcji changer, SRC+ON nie działa:(
Czy źródło changer powinno być dostępne nawet kiedy zmieniała nie jest podłączona?

Piny są ustawione zgodnie z instrukcją, jak do Fiata.

Ostatnia edycja:
to albo jest coś ze zmieniarka albo pomylił kostki przy łączeniu

Czy źródło "changer" powinno być dostępne nawet kiedy zmieniała nie jest podłączona?

Amortyzatory
Powrót