• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] moja pierwsza alfa :)

ET 35 będzie pasowało, będziesz miał więcej miejsca na ewentualne Brembo. :P Im niższa wartość tym felga jest "głębsza". Ja mam ET 32 albo nawet 30, nie pamiętam już.
A co do tego kompletu to felgi widzę raczej takie styrane, ale do odratowania. No i to pęknięcie w poprzek na jednej z opon to tak trochę nieteges wg mnie.

W tej cenie i ten stan opon felg - to jakiś żart - maks 1000zł

felgi dojechane i drogie,ja bym szukał orginalnych z alfy,nawet sprycha 17 do 156 i juz dobrze wygląda tak ja miałem

dzieki chlopaki za info :) tez sadzilem ze troche zjechane ale po piwkach z przyjacielem ogladalem i on doradzal w stanie lekkiej niewazkosci :D chyba tylko se malne swoje aktualne na grafit i zaciski w kolorze nadwozia i bd ok :)

Mam pytanie co do tych ramek, jak montowałeś przednią? Bezpośrednio do zderzaka? Bo też mam to tak zrobione jak u ciebie i chciałbym kupić klubowe, ale nie wiem czy to się normalnie wkręci czy trzeba jakoś pod zderzak wchodzić :D

siema. Bezposrednio do zderzaka :) wkrecisz w stare miejsca dziur :) a powiem ze zatrzaski w forumowych rameczkach 1-klasa jest ich chyba z 8 a w tradycyjnych tylko 3 na jedna ramke :/ to dosc malo i wiadomo mniej wytrzymale :) Forumowe godne polecenia a z wysylka zaplacisz tylko 28 zl za 2 :D no i powiem ze wyglad o niebo lepszy :)

A TY cwaniaczku :D fajna sprawa ale w mojej to chyba nie bd az tak pieknie wygladac bo moja i tak juz jest piekna wiec nie da sie ulepszyc :D hehe zartuje :)
ale rameczki cudne :)

Do 147 możesz kupić coś takiego : http://allegro.pl/ramka-tablicy-rejestracyjnej-alfa-romeo-147-oo-i5086007572.html

To do zderzaka, ramkę na to i wygląda o niebo lepiej niż przy bezpośrednim montażu :D

Widziałem właśnie już Alfy z tym, ale nie przemawia to do mnie. Moja jest ładnie zamontowana, a z tym czymś pod spodem to takie grube i wystające wygląda :D Tylko własnie chciałem się dowiedzieć, czy mogę mieć jakieś trudności z przykręceniem nowej ale wygląda na to, że nie;)

a w gt nie mam tej podkładki,a w 156 miałem i całkiem niezłe to było gdzie powinienem miec na luzie jakbym znalazł to kiedys ci dam:)jak w Zakop.bede

nie zapomne problem w tym ze wiem ze to w 2 garażu jest ale nie wiem gdzie taki tam porządek:))poszukam najprędzej wPiątek:)to moze na 4czerwca akurat by było:))

hehe:))))))))))))))nawet znalazłem szybko tą podkładke rej.:))to albo odbierzesz ją 4-6 jestem w Zakop.,albo potem jak po białego przyjade:)))))))jak ci pasuje:)

witam. Juz niedlugo nowe foty :D (ramki forumowe,kierunki boczne srebrne clear.nowe progi i uwaga :D zderzak CADAMURO! :) bd mieli co komentowac :D

nie wiem czy dymione kierunki nie pasowały by lepiej:)))do srebnego,progi tez cadamuro?oo kolega chyba ma jeszcze fajny tylni zderzak co do cadamuro przodu fajnie pasował

szkodniczku zobaczymy efekt jak pomaluje zderzak :D a mozesz podeslac link do kolegi ze zderzakiem tylnym o ktorym pisales? oczywiscie w privie :D bo kolega z forum mi przywiezie niedlugo zderzak cadamuro i tez ma jakis tylny i sie zastanawiam :D czekam :)
w planach doprowadzenie mojej belli do takiego stanu do konca wakacji :D i zdemontuje chyba spoiler :D

Załączniki

• boska alfinka.jpg
    boska alfinka.jpg
    144.1 KB · Wyświetleń: 184
Ostatnia edycja:
ta z foto to kolegi odemnie:)))))))))))moze o tym samym koledze piszemy,przywiezie ci kiedy:)i skąd??bo cos czuje ze to ta sama osoba:))))

Tylko nie Cadamuro ;.; Dla mnie osobiście to nie wygląda... ale nie mi ma się podobać :)

Amortyzatory
Powrót