przemek1
Użytkownik
- Auto
- Była Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V, Alfa Romeo 159 2.0 JTDM, jest Alfa Romeo 159 1.75 TBI
Witam wszystkich, chciałem pokazać moją bellę, którą nabyłem pół roku temu i narazie jestem bardzo zadowolony a wręcz zachwycony właściwościami tego samochodu. Dość moich wrażeń trochę danych belli:
- Alfa Romeo 147 rocznik 2004 a więc przed FL
- silnik 1.9 JTD 16V 140KM (bez modyfikacji jeszcze)
- skórzana tapicerka z wersji TI
- lato felgi 17 opony continental, zima 15 opony vredestein
- zawieszenie obniżone o 40mm
Po zakupie oczywiście wymienione filtry i olej (Shell 5W40), świece żarowe(BOSCH), czujnik światła cofania, założona końcówka tłumika ULTER(ponieważ zwykła rura wyglądała okropnie), zamontowany wzmacniacz i skrzynia basowa(MAC). W planach oczywiście wymiana rozrządu, i montaż lotki z wersji TI (mam plan okleić folią carbonową) Samochód już pewnie kojarzą Alfaholicy bywający na cyklicznych spotkaniach w Katowicach na 3 Stawach.

- Alfa Romeo 147 rocznik 2004 a więc przed FL
- silnik 1.9 JTD 16V 140KM (bez modyfikacji jeszcze)
- skórzana tapicerka z wersji TI
- lato felgi 17 opony continental, zima 15 opony vredestein
- zawieszenie obniżone o 40mm
Po zakupie oczywiście wymienione filtry i olej (Shell 5W40), świece żarowe(BOSCH), czujnik światła cofania, założona końcówka tłumika ULTER(ponieważ zwykła rura wyglądała okropnie), zamontowany wzmacniacz i skrzynia basowa(MAC). W planach oczywiście wymiana rozrządu, i montaż lotki z wersji TI (mam plan okleić folią carbonową) Samochód już pewnie kojarzą Alfaholicy bywający na cyklicznych spotkaniach w Katowicach na 3 Stawach.