duke75
Nowy
- Auto
- AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"
a co tam przy niej robiłeś w ostatnim czasie?
W marcu przy przebiegu ok. 180 tys km miał przegląd z wymiana oleju i wszystkich filtrów, w tym filtra paliwa. W czerwcu poleciałem na dwutygodniowe wakacje więc wstawiłem auto do mojego lakiernika,żeby zabezpieczył taki element przednich nadkoli, który we wszystkich 159 jest wypiaskowany. Przy okazji ściągnął nakładki na progi i przednie błotniki, wszystko sprawdził,wyczyścił, zakonserwował i pomalował. Oba przednie błotniki przy tej okazji zostały pryśnięte (poza tym cały samochód ma oryginalny lakier). W lipcu założyłem nowe tarcze i klocki Brembo przód a we wrześniu nowe tarcze TRW z tyłu. Poza tym wszystko jest ok.
- - - Updated - - -
Gdyby to nie był diesel to już bym stał pod bramą...
Powiem Ci,że sam miałem spory dylemat co kupić 5 lat temu i gdyby mi sie trafiła Tbi w lepszej cenie to pewnie bym kupił ale te benzyny były sporo droższe a jak sie przejechałem to różnicy w dynamice nie zauważyłem i o ile różnica w spalaniu przy spokojnej jeździe wynosi ok 2 litry to przy jeździe autostradowej(na felgach 19-tkach !!) sięga nawet 3-4 litrów. Przy bardzo podobnych odczuciach akustycznych w środku auta (czytaj: TBi nie gada) i przy super charakterystyce silnika 2.0 jtdm (fajnie ciągnie do czerwonego pola bez zdyszki) suma summarum traci przewagę. TBi wybrałbym tylko i wyłącznie wtedy jeśli głównie jeździłbym w korkach i prawie nigdy w trasie ze wzgledu na DPF choć ja przez swój styl jazdy nie miałem z DPFem ani raz problemu i nie wykazuje on zużycia.
Ostatnia edycja: