• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Moja piękna, wymarzona 159 TI !!!

Powiem tak po prostu extra hicior w bieli...
mój kumpel ma czarną Ti z relingami 1.9 16v i teraz ja będzie sprzedawał tylko dla tego że chce białą 2,4 lub 1,75 TBi
i wcale mu się nie dziwię :)

Sporo czasu szukałeś i w końcu znalazłeś :) . Gratulacje!

Dzięki Wielkie! Jak na razie to tylko spalaniem mnie rozczarowuje tzn. podejrzewałem, że na 19- ach to Priusem nie będzie :)
Na 17-ach z Luxemburga do Krakowa przy średniej prędkości ok. 130 (trzymałem ok.170 na tempomacie w Niemcowni I 150-160 u nas) spalił 6.8 wg kompa ale chyba zaniża o minimum 0.5 l.
Volvo s60 d5 spalilł 6.8 realnie (5.9 na kompie)

to tylko jakiś 1l. mniej jak 2.4 ;)

A nie wiecie czy jest różnica w normach między TI i zwykłą?
Ja miałem za bardzo pochylone tylne koła tak, że przycinało gumy przyśrodkowo.

Oryginalny nie będę - piękna jest! Operacje zamiany na grafit kółka popieram jak najbardziej Kąty kół dla Ti masz na 260 stronie (lub 262 licząc w przeglądarce) http://dukiewicz.pl/src/instrukcje/alfa_romeo/159.pdf
Pozdrawiam i bezawaryjnej jazdy życzę.

No właśnie podepnę się pod temat: ma ktoś dane lub potrafi to wyliczyć prawidłowe parametry do ustawienia geometrii przy sprężynach -30/35mm i ET felgi 32 ? Bo jest duże prawdopodobieństwo ze przy wykonaniu geometrii względem serii może ścinać opony od środka, jak przy negatywie

Jeździłem jakieś pół roku S60 D5 i przy bujaniu się głównie po mieście realne spalanie oscylowało w granicach 7,5 litra. Pomijając fakt, że komputer zaniżał o 1,5 l to super wynik jak na te osiągi i komfort :)

D5 to jakiś kosmos a teraz muszę go sprzedać za czapkę gruszek

Byłem w ASO alfy w Krk i zapytałem o tę zżółknięte folie ochronne na progach i nadkolach. Komplet nowych 380 PLN przed rabatem!!! Gdzie to dorobić?

Dzięki!!! Teraz już lepiej :) A wymieniał ktoś? Trzeba do tego jakoś specjalnie podejść? Lepiej samodzielnie czy oddać fachowcowi?

Uo prezesie, zaszalales :P Bardzo fajna, Jak bedzie padal deszcz to trzeba sie pod drukarnia alfami spotkac :P

A co żeś kupił?? :) Aaa teraz widzę... Co raz więcej Ducatistów staje się alfistami :) Odwrotnie pewnie też

Na 17-ach z Luxemburga do Krakowa przy średniej prędkości ok. 130 (trzymałem ok.170 na tempomacie w Niemcowni I 150-160 u nas) spalił 6.8 wg kompa ale chyba zaniża o minimum 0.5 l.

Realne 7 lub ciut mniej pali przy tempomatowym 150 :) czyli zgadzałoby się. Jedź jeszcze na jakiś zgrabny program (np do Cinka) to Ci zrobi charakterystykę pseudobenzynową, wtedy jest lepiej, jeżeli chodzi o odczucia z jazdy :)

Dzięki! Mam zamiar go odwiedzić prędzej czy później. Trochę by sié mocy przydało aczkolwiek auto ma kopa, nie powiem.

Kupic folie sprzedawnana na metry ( lub jego czesci :-) ) i dociac samemu

Aha, no ale w ten sposób to wszystkie dotnę, nie?:)

Amortyzatory
Powrót