Moja Giulia

Ja jako użytkownik 159 i 155 uważam że gulia jest wspaniała i napewno będzie moim kolejnym autem jest to auto idealne tylko nie rozumiem czemu dalej nie jest reklamowana

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka

a pokrowiec też dołożyli? :p

Gratulacje i przyjemnego użytkowania życzę!!

Gratulacje!! Wrzucaj więcej fotek :D.

Autko fajne ale dlaczego nie kupiłeś vw skoro go dymasz?To tak troche ironicznie, poprostu troche szacunku dla użytkowników innych marek.
Rozpłacz się misiu. On nie dyma użytkowników, ale markę. Może się zawiódł.

Nie dyma, tylko akt miłosny uprawia, kocha się z VW, czyli wyraża tak miłość między Alfą w VW :) a owocem tego związku są foty monitora spalania :)

(bez urazy dla Kolegi użytkownika Giulii , ale to takie trochę nie na miejscu pierwsze co to o spalaniu pisać, na pewno conieco ciekawszych wrażeń ona dostarcza, mimo, że diesel).

(bez urazy dla Kolegi użytkownika Giulii , ale to takie trochę nie na miejscu pierwsze co to o spalaniu pisać, na pewno conieco ciekawszych wrażeń ona dostarcza, mimo, że diesel).
A dlaczego nie na miejscu? Były obawy, że następca 1.9/2.0 czyli 2.2 będzie bardziej paliwożerny. Teraz wiem, że to oszczędna jednostka :)

Na złocie była gulia 2.2 180 koni nowe jtdm są bardzo ciche i dzięki niskiej wadze gulia są wystarczająco szybkie ja jestem na tak

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka

Super Alfa i zacny kolor. Cena trochę spora i wnętrze niezbyt mi się podoba w podstawowej wersji... Ogólnie jeśli chodzi o dzisiejszy rynek to jak najbardziej trafiony samochód, choć nie wyróżnia się już w tłumie jak kiedyś 156 czy 159 ale to rynek dyktuje trendy.

Przecież każdy robi co chce, chce wstawiać fotki spalania to wstawia fotki spalania, czemu każdy mówi każdemu jak ma żyć, jakie fotki robić i co ma pisać? :)

Ostatnia edycja:
To dość luźna uwaga była, spokojnie. Po prostu pierwszy post, pierwszej ujawnionej na forum, pierwszej po laaaatach prawdziwej Alfie Romeo (no , prawie bo D) , i pierwsze co - to spalanie. A nie np jakiś onboard nie wiem, z krętych dróżek w pięknych okolicznościach przyrody czu coś.
Przecież to nieistotne. Już widzę jak z powodu litra czy dwóch więcej, niż jakaś tam przeciętna w tej klasie mocy, ktoś nastawiony na Giulię by ją odrzucił. Akurat.

Szkoda że tak mało zdjęć i relacji jak się nią jeździ. Czekam na więcej. Bardzo mi się podoba Giulia, i kolor też bardzo fajny. Do tego samochód jest bardzo lekki, nie to co 159. Niby opinie są takie że 2.2 180 mimo dobrych osiągów na papierze w praktyce się tego nie czuje. Nie wiem jak to jest, na razie nie jechałem, ale podobno dobrze wyciszona jest. Spalanie to akurat mnie wcale nie interesuje, może nawet z 10palic. Pozdrawiam

Nie czuć tego, że jest tak szybka bo samochód się dobrze prowadzi i raczej moment/moc są rozłożone trochę bardziej tak jak w benzynie (spokojnie można wysoko kręcić), stąd pewnie nie ma tego kopa i potem dziury. Nic dziwnego, że nie ma obszerniejszej relacji, pewnie autor wątku jeździ :-)

Prezentacja auta z dupy, że lepiej sobie darować. Pierwsza Giulia na forum, która tak na prawdę jest jaka jest. Z ggazet i portali motoryzacyjnych więcej się dowiedziałem niż tu. A powinno byc na odwrót, na forum x fot z każdej perspektywy, wnętrze i td. Kilka fotek i jeszcze krzywe....Idź pan w hu..

Niby opinie są takie że 2.2 180 mimo dobrych osiągów na papierze w praktyce się tego nie czuje. Nie wiem jak to jest, na razie nie jechałem, ale podobno dobrze wyciszona jest.
Tak właśnie jest. Jest szybka, ale też odczucia z jazdy jak klasę wyżej ze względu na wyciszenie, zastanawiasz się że auto słabo idzie ale jedno spojrzenie na licznik weryfikuje ten stan :)

Czyli jest ok. Papierkowo robi 100 poniżej 8 tak że źle to nie jest. Momentu tez jest sporo. Poza tym zawsze można soft zrobić.

Amortyzatory
Powrót