Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Nie uwierzysz, miałem 5mm przelotki, ale te fele maja mocniej ścięte osadzenie i kołnierz już ich nie łapał :-/
Teraz to tak jak mówisz min 15mm.
A koła ładne, chociaż jak tak patrzę to mogłyby być 19"![]()
A koła ładne, chociaż jak tak patrzę to mogłyby być 19"![]()
Nooo w końcu jedyne słuszne koła do Julki. Ja swoje zakładam za tydzień.
Moim zdaniem 18stki wystarczają, i tak ciężko się na nich jeździ po polskich drogach.
Gdzie kupiłeś dekielki w nowych barwach?
do tej budy 18" moim zdaniem giną w całości - w rzeszowie jest nas 3 z Julkami na spotach, Ja na 19", kolega QVką na 19" Prodrive z Brery S i teraz 3ci też zakłada 19", pozatym pisze do mnie sporo osób na forum, właścicieli Julek w tym temacie bo mają podobne odczucia że 18" ginie i pytają się jak się jeździ, czy będzie pasować itd itp, a naprawdę 19" nie jest straszne w Julce tym bardziej, że jak pisałeś masz płaskie drogi do okoła...
możesz założyć opony 225/40/19 czy 235/40/19 dla większego komfortu i nic nie będzie tarło czy 235/35/19 lub 225/35/19 jak ja i jazda wcale nie jest mniej komfortowa a powiedziałbym że raczej bardziej fascynująca...
no trochę to dziwne z tym kołnierzem rzeczywiście, mi na każdą ori felgę spokojnie wchodził dystans 8mm i nie spadała z centrowania...
a jak robisz dystans 15mm to trzeba go odpowiednio podciąć po skosie, bo sam pierścień piasty wystaje 15mm lub łatwiej 16mm. Jeśli te felgi które masz mają 7,5" szerokości a nie 8" to 15mm spokojnie wejdzie, nawet 20mm bez problemu
Zeby potem nie bylo, jesli zdecydujesz sie na 19 w przyszlosci, to zaklepuje te podkowy!
Gdzie kupiłeś dekielki w nowych barwach?
czy założony masz fabryczny rozmiar 225/40/18 ? Bo wydaje mi się że jakiś wyższy profil niż ja mam
Koła zostają 18" - nowe fele i oponki, szkoda teraz cokolwiek kombinować.
Felgi są 7,5" ale boję się tych 15mm czy to nie będzie za dużo, szczególnie jak jeszcze wejdą krótkie springi i całość trochę siądzie. Z drugiej strony bez dystansów trochę julka słabo wygląda :/
Wydaje mi się, że kogoś dzisiaj nam chyba brakowało na zlocie..![]()

Brakowało, niestety byłem daleko od Szczecina. Ale razem z sVIRUSx mamy pomysł na następnego spota. Dam Ci znać na PW.