• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Moja Blondyna QV

u nas zostają 17, ale dopóki letnie koła nie są kupione wszystko się może zdarzyć, być może nawet 18 w jedynej słusznej opcji :P

t.

Doblo a ty czasem nie masz tych kól z 159? 8" szerokie? bo tak wyglądają

z Julki 7,5" napewno głebiej by siedziały przy 5mm

Zdjęcia są na dystansie 17mm, felga 7,5", a 5mm to mam teraz i przy tym zostaję.

Zmiana zawiasu jest przewidziana na najbliższą sobotę.

Zdjęcia są na dystansie 17mm, felga 7,5", a 5mm to mam teraz i przy tym zostaję.

Zmiana zawiasu jest przewidziana na najbliższą sobotę.

to dobrze wyglądają, ja bym zostawił te 17, Julka dużo lepiej się prowadzi na szerszym rozstawie kół

....tak to wygląda, siedzi tak jak powinna zaraz po wyjeździe z fabryki :P

DSC_1915.jpgDSC_1916.jpg

jeśli chodzi o odczucia to są...... mieszane...

- twardo nie jest
- komfort chyba na takim samym poziomie jak w serii, no może trochę mniej przechyla się na zakrętach.

wniosek, trzeba było wrzucić tylko springi, a kasę z amorów przeznaczyć na powłokę ceramiczną :/

oczywiście są to moje odczucia, a specjalista ze mnie żaden :P

Ładnie siedzi ;) Ja na eibachach tez nie czuje różnicy w komforcie, oprócz wspomnianego przez Ciebie mniejszego przechylania nadwozia. Pewnie musisz nabić trochę kilometrów żeby docenić walory amorów.

H&R twierdzi, że -20, w ferworze walki zapomniałem dokonać pomiarów przed zmianą :-/

QV jest seryjnie niższa o 10mm o reszty julek, czyli generalnie powinna zejsc o 30mm w stosunku do "zwyklych" wersji.

Dobrze usiadła. Zazdroszczę!

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Blondyna w pełnym zawieszeniowym setup'ie

DSC_1954.jpgDSC_1957.jpgDSC_1959.jpgDSC_1964.jpg

- sprężyny H&R
- amortyzatory BILSTEIN B8
- dystanse 17mm
- felgi Alfa Romeo 7,5Jx18
- opony PIRELLI P ZERO

Po obniżeniu zawieszenia przeprosiłem się z dystansami 17mm. Teraz całość wygląda tak jak powinna, dużo lepiej niż na seryjnym zawieszeniu. Wiem na pewno, że do seryjnej szerokości już nie wrócę - wygląda bardzo nienaturalnie, zwyczajnie brzydko :P
P.S. dystanse 5mm są na sprzedaż ;)

Powoli zbliżam się ku końcowi z wprowadzaniem zaplanowanych zmian w do mojej kochanicy.

Na obecną chwilę z mechanicznych zmian wszystko mam zrobione, pozostały tylko przeglądy:
- geometria zawieszenia
- olej z filtrem
- filtr powietrza
- serwis klimy z wymianą filtra

a w dalszej przyszłości tylne hamulce i jak będę się nudził wymienię intercooler.

Chipa jednak nie będzie, nie ganiam po autośkach z prędkościami 200+, a na mieście nie staję na kresce przed światłami. Samo zwiększanie mocy tylko po to żeby mieć jej więcej mija się z celem i moim portfelem ;)

A i cały czas walczę z tylną wycieraczką żeby wymienić uszczelkę. Jeden ściągacz się poddał, a z drugim poddał się plastik ramienia. Wygląda na to, że skończy się na rozcięciu ramienia i zakupie nowego :P

Co do zmian wizualnych to w planach mam jeszcze:
- oklejenie tylnej części dachu na czarno, tak jak w wersji collezione
- wymienić korki paliwa i oleju na ori aluminiowe
- zamontować podświetlenie w tylnych drzwiach

i chyba zdecyduję się na czerwone detale na zewnątrz - osłony halogenów, lusterek, żebra dyfuzora i kierunkowskazy, ale jeszcze zobaczymy.

Pomysł z napisami na oponach okazał się trafiony, bardzo mi się podoba. O ile niczego nie dotknie się oponą to nawet trwałe.

Pozostaje tylko jeździć i cieszyć się jazdą :D

Na zakończenie coś dla kierowcy, żeby poczuć klimat dawnych lat
DSC_1966.jpg

OMP vintage gloves :D

Ostatnia edycja:
dużo, dużo lepiej ;)

i co? poprawiłeś tą jedną rzecz z tyłu? jest już ok? ;)

tak, brakowało jednej śrubki w nadkolu :P

Super wygląda!

pozdr.,

t.

ps. zabawa z czerwienią na zewnątrz imho bym tego nie robił ;) będzie fajans - teraz masz WOW! szkoda psuć ten wspaniały efekt :)

sorry za oftop ale co znaczy "imho"? ;D
czytam któryś raz i dalej nie kojarzę ;p chyba nie dzisiejszy jestem ;p

Amortyzatory
Powrót