• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Moja Blondyna QV

jeszcze nie są w takim złym stanie jak mówiłeś ;)
Bo to są te które wpadną do julki, stare pokażę jak je wymienię.

- - - Updated - - -

Ja zamówiłem Eibachy, będą w przyszłym tygodniu. Ale zaczekam z montażem do zmiany opon na letnie ;)

Też mialem taki plan, ale w obecnej sytuacji nie będę czekał z letnim obuwiem na zawieszenie :-/

standardowo, pomógł znany portal aukcyjny. Kupiłem nie same nakładki ale całe moduły pedałów :P A mam dwa bo po zakupie pierwszego znalazłem drugi jeszcze lepiej wyglądający :D Nie wykluczone, że jednym z nich będę chciał się podzielić.

standardowo, pomógł znany portal aukcyjny. Kupiłem nie same nakładki ale całe moduły pedałów :P A mam dwa bo po zakupie pierwszego znalazłem drugi jeszcze lepiej wyglądający :D Nie wykluczone, że jednym z nich będę chciał się podzielić.

a z kompletnymi pedałami też chciałem kupować, ale zawsze brakowało podstopnicy, a widzę że ty jednak jakąś znalazłeś ;)

Generalnie jej nie ma, ale skoro mają pedały od dawcy to pewnie mają też podstopnicę. Idąc tym tropem podzwoniłem i się znalazła :D

Wtedy wjedzie tez carbonowa galka od Doblo i naklejka Centro stile :)

cały czas czekam aż się pochwalisz jak to wszystko wygląda...

- - - Updated - - -

"Nowe" stare nakładki na pedały :)
Czyli kolejny etap dopieszczania Blondyny do wymarzonego stanu.

Pokaż załącznik 193335

PS. Zawieszenie czeka do kwietnia - nigdzie nie ma tylnych amorów :/

A to są stare nakładki, jak widać mocno już zmęczone :/ wszystkie loga praktycznie wytarte, najsłabiej wygląda "sprzęgło".

DSC_1762.jpg

- - - Updated - - -

a co sądzicie o czymś takim??

DSC_1754.jpg

to mój stary pomysł gdy na zewnątrz też chciałem czerwone detale (lusterka, osłony halogenów). Żółty i czerwony raczej razem nie pasują.
Ale samo czerwone "P ZERO" chyba daje radę...

Czym się tą gumę maluje żeby nie zeszło?
nigdy o czymś takim nie myślałem,
jak już, moim zdaniem napisy tylko białe

Żółte Pirelli nawet nawet, ale nie wiem czy pasuje do charakteru Julki QV.
Co innego w Matejkowej GTA gdzie to wszystko ładnie zgrywa się w całość :)

Malowane markerem olejnym/olejowym.

pierwotnie miało być tylko "PIRELLI" ale gdy się okazało, że sam napis nie jest po obwodzie tylko po cięciwie trochę mi się odechciało :/
ale mam nowy plan - żółty na P ZERO - tak jak mają na wyścigowych oponach.

Zrob sobie w jakims programie do edycji zdjec i wklej, wtedy mozna bedzie ocenic czy pasuje.

Mateusz robił tak w swojej bo ma stylizację na wyścigówkę, a litery wycięte z gumy i naklejone na oponę. Napisy na oponach nie są trwałe i szału wizualnie nie robią.

80.jpg

Nie wygląda źle ale myślę, że lepiej będzie jak pomalujesz oba napisy jednym kolorem, białym albo żółtym. Jak dla mnie oba będą pasować. Biały pod Twój lakier a żółty bo to Pirelli :D I ogólnie masz QV więc jest cool :cool:

Ja bym raczej unikał malowania, a jeżeli szedłbym w tym kierunku to jedynie biały, złoty całkowicie nie będzie kolorystycznie współgrał z kolorem felg (ciemny grafik podkowy) oraz bielą.

Mała rzecz a cieszy, przynajmniej mnie, bo nie wszyscy wolą zestaw naprawczy :P

DSC_1765.jpg

ten styropian wchodzi w koło zapasowe czy to albo to? bo chciałbym czymś zapełnić tą przestrzeń w środku koła bo się marnuje :)

ten styropian wchodzi w koło zapasowe czy to albo to? bo chciałbym czymś zapełnić tą przestrzeń w środku koła bo się marnuje :)

Styropian jest zamiast koła. Ale jest jeszcze wypełniacz tej przestrzeni, o której piszesz, u mnie jest to subwoofer, lub styropianowa przegródka. Jak znajdę czas to wrzucę fotkę tej przegródki. Mogę ją za parę zł oddać.

Cały zestaw Bose dolozyles czy tylko wzmacniacz i soobwofer? Z Julki konkretnie czy przeszczep z jakiejś Mazdy? ;)

Cały zestaw Bose dolozyles czy tylko wzmacniacz i soobwofer? Z Julki konkretnie czy przeszczep z jakiejś Mazdy? ;)

Prezes - to seria jest, żadne przeszczepy, a już na pewno nie z Mazdy :P

ja tylko wywaliłem dojazdówkę i wsadziłem styropian z zestawem naprawczym.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót