Moja Alfa 156 by Tfaruk

• Autor wątku Autor wątku Tfaruk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dawno tu nic nie pisałem. Z rzeczy, które ostatnio wymieniłem w belli to kompletne sprzęgło Valeo. Ostatnio wymieniłem klocki hamulcowe z tyłu + wymiana linek ręcznego + naprawa tłoczków przy zaciskach - podobno były w średnim stanie.

Wczoraj w belli wymieniono termostat - teraz autko dogrzewa się do ok. 88 stopni oraz wymieniłem łączniki.
Właśnie zamówiłem nowiutkie 2 oponki Pirelli P Zero Nero na przód, bo Yokohamy już trochę przytarte :)
Opony w rozmiarze 215/45 R17

Do alfa zamówiłem dywaniki w kolorze jasny beż - zobaczymy jak będą się prezentowały ze skórzaną tapicerką :)
Poza tym bella w pełni sprawna, wszystko gra i buczy :)

Ostatnia edycja:
Bardzo ładna i zadbana sztuka. Na aluskach prezentuje się pięknie. Powodzenia w modach !!

super felgi! bardzo mi się podobają :) szerokiej drogi i powodzenia z Bella!

Strasznie się wkurzyłem dzisiaj. Przyszły dywaniki - są rewelacyjne, ale w kolorze szarym, a nie beżowym - i znowu będę musiał czekać tydzień na wymianę :/

A powiedz mi...jaki masz tam przebieg ?

Przebieg w tym momencie to ponad 140 000 km.

Co do dywaników to jednak zostają - po założeniu do auta wyglądają elegancko.
Co jeszcze ostatnio zrobiłem w belli to wreszcie wymieniłem spalone żarówki w podświetleniu tablicy rejestracyjnej, no i przepaloną żarówkę w trzecim świetle stopu - swoją drogą trzecie światło stopu to straszny bubel jeżeli chodzi o mocowanie tych żarówek.

Kilka miesięcy minęło - do przebiegu doszło ponad 10 000 km i teraz Alfa ma ponad 150 000 km. Niestety w ciągu tego czasu, Alfa miała dwie usterki - poszła metalowa rurka od spalin oraz padł rozrusznik. Wszystko niestety stało się podczas wyjazdu do Holandii i miałem problem, no ale wszystko udało się naprawić i autko śmiga. Dodatkowo w Alfie pojawił się wreszcie alarm oraz nowy kluczyk (nieoryginalny, ale zawsze - stary był już w opłakanym stanie). Dzisiaj Alfa dostała także nowy program i teraz ma 135 KM (fabrycznie 105 KM). Auto teraz jeździ dużo przyjemniej i cieszy mnie to tak jakbym miał nowy samochód.

W najbliższym czasie planuję polerkę samochodu, wraz z lampami. Zastanawiam się, czy polerować klosze, czy kupić zamienniki np. DEPO. Co polecacie??

Świetnie się prezentuje :) Czy ten kolor to Blu Pegaso? Wydaje mi się, że mam dokładnie to samo "umaszczenie" :D

Kilka miesięcy minęło - do przebiegu doszło ponad 10 000 km i teraz Alfa ma ponad 150 000 km. Niestety w ciągu tego czasu, Alfa miała dwie usterki - poszła metalowa rurka od spalin oraz padł rozrusznik. Wszystko niestety stało się podczas wyjazdu do Holandii i miałem problem, no ale wszystko udało się naprawić i autko śmiga. Dodatkowo w Alfie pojawił się wreszcie alarm oraz nowy kluczyk (nieoryginalny, ale zawsze - stary był już w opłakanym stanie). Dzisiaj Alfa dostała także nowy program i teraz ma 135 KM (fabrycznie 105 KM). Auto teraz jeździ dużo przyjemniej i cieszy mnie to tak jakbym miał nowy samochód.

W najbliższym czasie planuję polerkę samochodu, wraz z lampami. Zastanawiam się, czy polerować klosze, czy kupić zamienniki np. DEPO. Co polecacie??

Napisz coś więcej na temat programu jak to zrobiłeś, co trzeba wykonać, żeby uzyskać tyle kucyków więcej...

Amortyzatory
Powrót