• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Moja Alfa 156 by Tfaruk

• Autor wątku Autor wątku Tfaruk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tfaruk

Guest
Witam!
Oto mój nowy nabytek. Jest to Alfa Romeo 156 1.9 JTD z 2000 roku. Ma chyba pełne wyposażenie. Przebieg 130 000 km. Białe zegary i jasną skórę i 17 calowe felgi z oponami Yokohama. Mam ją od wczoraj - jak na razie jestem zachwycony. A oto parę fotek na początek :)

Wiem że może mało na tym świecie widziałem ale chyba pierwszy raz widzę 156 w tym kolorze i powiem ze jest super :)
Aluski też świetne. Gratulacje wyboru. Niech cieszy długo!

Dziękuję bardzo. Kolor faktycznie jest bardzo oryginalny - też się z takim nie spotkałem, co mnie oczywiście bardzo cieszy. Nie wiem czemu fotki wstawiły się w jakiś dziwnych kolorach, więc jeszcze raz:

Świetna Alfunia....A czy ten przebieg masz potwierdzony? Troszkę mało jak na diesla z 2000 roku, chyba że miałes farta i trafiłeś na perełke bo dla dieselka 130 tys to jak nic, po dotarciu dopiero :mrgreen:

Gartuluje Slicznotki 8)

sliczna bella....a kolor super, spotkalam 166 w takim kolorze i mnie zachwycila...felgi ladnie pasuja do calosci....gratuluje zakupu... :mrgreen:

Przebieg potwierdzony, a poza tym to widać po wnętrzu, bo jest naprawdę w idealnym stanie i prawie wszystko wygląda właśnie jak po dotarciu :P

No to kurcze Kolego trafiłeś na swoja PEREŁKĘ :mrgreen:

Szerokiej drogi więc i pamiętaj że Alfa RULEZ 8)

Pozdrawiam

Piękne auto. Fajny kolor i super felgi. Zastanawiam siś nad takim rozmiarem i wzorem. Jak mozesz to napisz jak się na nich sprawuje to twoje cudo.

Piekna :) Tez nie spotkałem tego koloru wczesniej. Ale jest świetny

piękne auto i do tego świetne felgi, nie ma to jak bella na szpilkach ;]

Pierwszy raz widze takie felgi, są bardzo fajne.
Życzę przyjemności z użytkowania alfki

Dziękuję bardzo za pozytywne opinie.
Co do felg to są to dokładnie takie fele: http://www.moto.allegro.pl/item418796367_felgi_alu_alfa_r_gt_147_156_17_od_avanti_sp_z_oo.html

Co do sprawowania się na nich to na dziurach trochę czuć, że jest profil 45, ale ogólnie na krakowskich dziurawych drogach sprawują się wyśmienicie :) W koleinach trzeba trochę uważać, ale to tez kwestia przezwyczajenia. Wiadomo - kto co lubi. Mi osobiście ich wygląd wynagradza wszystko. A na autostradzie bajka :)

W ogóle jestem zachwycony autem. Szukałem samochodu w którym będę potrafił się zakochać, no i ..... znalazłem

Mi bardziej niż felgi podoba się kolor skóry w środku, Felgi oczywiście bardz OK. -orginalne 17, ale podobają mi sie bardziej inne wzory .

Tapicerka Świetny kolor i co ciekawe bardzo rzadki wole tą musztarde francuzką niż jasną alal banan.

Dzisiaj do Alfy przychodzi radyjko, bo na razie jest pusta dziura i jest dramat :P

Amortyzatory
Powrót