• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Moja Alfa 156 by Tfaruk

• Autor wątku Autor wątku Tfaruk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nareszcie przyszło radyjko, już zamontowana gra wyśmienicie.
Dzisiaj jeszcze przyszedł wkład lusterka lewego bo był pęknięty i alfa gotowa w 100% do jazdy.
A oto moje radyjko. W poprzednim samochodzie miałem radio Sony (starszy model) i byłem bardzo zadowolony, dlatego teraz też się na nie zdecydowałem. Wziąłem ten model ze względu na to, że ma bluetooth co jest bardzo przydatną funkcją.

Głośniki były bardzo dobre także zostają :)

W prawym tylnym kole wyskoczył bąbel na oponce.
Obie poszły do wymiany na Yokohamy: http://www.opony.pl/opony.asp?oid=112713&rodzaj=1

Poza tym to lusterko zostało wymienione. Także alfa w 100% już sprawna.

Na tył założyłem troszkę węższe opony a mianowicie 205/55 R17 (z przodu 215/45 R17).
Komplet opon Yokohama w tym momencie.

A oto zdjęcia środka, bo jeszcze nie było:

Alfa doczekała się światełek ksenonowych w postaci zestawu HID H7 6000K. Światła zostały ustawione przez fachowca i nie mają prawa oślepiać. Na wszelki wypadek jeszcze je obniżyłem ustawianiem. Światełka świecą bosko.

:D :D No to lalka coraz piękniejsza gratuluję!!!!

Dziękuję bardzo. Na wiosnę jest plan zrobić światełka a`la GTA z polerką oraz myślę nad polerką całego samochodu. Dzisiaj po pucowaniu przed spotem w Krakowie cyknąłem fotkę:

szkoda ze radyjka nie wziales z tamik samym podswietleniem co deska alfy, w nocy bedzie sie bardzo wyrozniac.
ja kupilem sobie jakiegos clariona za 400 zl :P wzialem go glownie dlatego ze ma zielone podswietlenie jak reszta kokpitu no i calkiem przyzwoicie gra.

qualin napisał:
szkoda ze radyjka nie wziales z tamik samym podswietleniem co deska alfy, w nocy bedzie sie bardzo wyrozniac.
ja kupilem sobie jakiegos clariona za 400 zl :P wzialem go glownie dlatego ze ma zielone podswietlenie jak reszta kokpitu no i calkiem przyzwoicie gra.

Chciałem z zielonym podświetleniem, ale bardzo zależało mi na bluetoothie, a to niestety było z niebieskim podświetleniem :P

Zresztą bardzo polecam radyjka z bluetoothem, są wyposażone w zestaw głośnomówiący i naprawdę działa to super. W telefonie mam zawsze włączony bluetooth i wsiadając do auta telefon sam się łączy - bardzo wygodne rozwiązanie.

Do Alfy zawitały nowiutkie oponki zimowe Pirelli SotoZerro 195/65 R15 na oryginalnych felgach stalowych. Do tego przyszedł według mnie całkiem przyjemny kołpak:

jest wyjatkowa - kolor i skora marzenie - a felga miodzio - przyjemnosci

Dziękuję ślicznie za pozytywne opinie. Po paru miesiącach jazdy Alfą muszę stwierdzić, że nawet w jednym procencie nie żałuję decyzji i postąpiłbym teraz tak samo. Jestem zakochany w Alfach i cieszę się, że odkryłem tak piękny samochód, który (gdyby nie nutka szaleństwa płynąca w moich żyłach) omijałbym z daleka kierując się opiniami obiegowymi :)

A oto parę nowych fotek Alfy (zdjęcia robione dzisiaj):

Z nowych rzeczy to Bella dostała nowe wycieraczki marki Valeo typu banan - są rewelacyjne :)

Bardzo ladna! Gratuluje! :mrgreen:

A co radia - tez mam Sony i nie jestem zadowolony (rym :D ). Mialem stare JVC i przesiadlem sie wlasnie na Sony i bylem negatywnie zaskoczony. Ja co prawda mam Sony CDX-GT620U, ale mysle, ze to podobne konstrukcje.

Niemniej jednak jeszcze raz gratuluje Alfki! :mrgreen:

mrksz87 napisał:
Mialem stare JVC i przesiadlem sie wlasnie na Sony i bylem negatywnie zaskoczony

A co dokładnie Cię zaskoczyło :> Mi bardzo odpowiada interfejs tego radyjka :)

sony radia robi slabe, szczegolnie jesli chodzi o stosunek cena/jakosc. clarion 388 wypada o wiele lepiej ogolnie jak radio to clarion ewentualnie pionieer lub alpinka ale alpinki dobre zaczynaja sie od 800 zl

Tfaruk napisał:
A co dokładnie Cię zaskoczyło :>

Jakosc dzwieku. Na minus. I to bylo w Seicento jeszcze jak mialem, jezdzilem z JVC dlugi czas. No i postanowilem kupic radyjko z MP3, AUX i USB i tak jakos padlo na Sony. Wsadzilem je (nie zmienialem glosnikow) i gralo jako tak. Jakis czas pozniej sprzedawalem Seja, wiec zmienilem radio znow na JVC i... :shock: . JVC ma o wiele ladniejszy dol pasma mimo ze jest o wiele starsze od Sony'ego. Slyszalem tez JVC (tylko juz jakies nowsze z mp3 i takie tam, ale niedrogie) w 156 i tez bardzo mi sie podobal dzwiek jaki dawal :D

Zaznacze, ze nie jestem audiofilem ani zadnym znawca sprzetu audio. Bazuje na swoich uszach :mrgreen:

Pozdrawiam :D !

no piękna NIUNIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oceniam na 6 z dużym plusem

Amortyzatory
Powrót