• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Moja 166 2.4 JTD

No i po założeniu Masa miał rację, jest minimalna różnica, a jak się zapali pozycje to różnica jest kolosalna.
No cóż pozostaje mi dokupić te dwie z błotników, ech a już się tak cieszyłem, że będę miał w końcu nie popękane.
Jak nie urok to sraczka.

Stare lampy
CAM00134.jpg

Lewa nowa prawa stara - dla porównania
CAM00135.jpg

Nowe
CAM00139.jpg

No i po założeniu Masa miał rację
:star:
. To było by zbyt pięknie jakby to było takie proste. Kontaktuj sie ze sprzedwcą może jeszcze ma od kompletu. Gorzej jak to szrociaz, ktory rozebrał 18 166 i trzyma graty w pudełku i wyśle Ci teraz losowe a nie dokladnie te od kompletu :(

Ps efekt widoczny wiec wymniana częściowo udana. Ja teraz od czasu do czasu woskuje tylne lampy woskiem zwyklym samochodowym zeby je zabezpieczyć przed ponownym blaknięciem. Zobaczysz, że jak założysz komplet błotnik/klapa i pykniesz na nei troche wosku to poczujesz, że warto było:) Całkiem inne auto z "nowymi" lampami. Świeższe itp.

Ostatnia edycja:
I tak jest lepiej niż było, jak się ściemni to się temu jeszcze przyjrzę.

polerowanie tylnych lamp

Witam Marku przesyłam Ci zdjęcia moich lamp które, były polerowane 2 lata temu,tymi srodkami które,są na zdjęciu.I od tego czasu nic nie zmatowiały. Pozdrawiam.

Załączniki

• Obraz.jpg
    Obraz.jpg
    56.5 KB · Wyświetleń: 67
  • Obraz 006.jpg
    Obraz 006.jpg
    60 KB · Wyświetleń: 66
  • Obraz 007.jpg
    Obraz 007.jpg
    53.4 KB · Wyświetleń: 65
eno.... świetnie :) muszę tak zrobić.

Ja myślałem żeby je tzn tylne lampy okleić na czerwono, tzn czerwoną folią ale nie wiem czy to będzie wyglądać ok. Choć może spróbuje i w razie czego folie zerwe:)

Po ciemku jest idealnie, więc nic nie zmieniam. Za dnia też już nie widzę różnicy, jest ok i nic już nie kombinuje z tyłem.

CAM00143.jpgCAM00144.jpgCAM00145.jpgCAM00146.jpg

tego nie będę miał nigdy :) za wysokie progi jak na moje nogi.
Teraz czas na wymianę silnika wycieraczek, a potem jak Bozia da po zimie malowanie przodu - maska, zderzak, lewy błotnik.
A potem powoli trza się przymierzać do zawiechy z tyłu - niekończąca się opowieść jak chce się mieć zadbany egzemplarz, zresztą kto jak kto ale Wy sami to wiecie najlepiej :)

U mnie tylna tuleja plywająca już tak pływa, że czasami auto merda ogonem jak jaka rybka więc z oporem też bede sie za to zabierał "niedlugo" . Niby tuleja kosztuje 40 pln ale boje sie wyjmowania zwrotnicy, że roboty dużo itp. Wgrudniu wymiana oleju i jak mówisz końca nie widać.

mmmmmm super super podoba mnie się ona :) nawet jeszcze bardziej od mojej :P a to tak nie może byc , gdybym tylko mógł pogodzić się ze sobą w kwesti skóry oh to czemu nie. ale znalazlem gdzies , taki fajny jasny welur w kolorze boczków może jednak kurcze ta skóra świetna u ciebie ale ale, o masz el.reg.foteli kurde a ja mam tylko oparcia, chorera :)

- - - Updated - - -

Teraz czas na wymianę silnika wycieraczek, a potem jak Bozia da po zimie malowanie przodu - maska, zderzak, lewy błotnik.
nie jesteś sam z tym :) ja musze też pomalować maske bo takie sa kropeczki białe od kamyczków wrrr, co do wycieraczek chyba juz bede musiał silniczek wymienic działają , ale luz maja taki ze o jejciu jejciu, raz zatrzymuje mi sie w polowie szyby i o masz , jade dzisiaj kiere od Marcina założe :) na pocieszenie

Ostatnią edycję dokonał moderator:
ale luz maja taki ze o jejciu jejciu, raz zatrzymuje mi sie w polowie szyby i o masz
Hehe niezły z Ciebie agent o mało , żem spi pierogiem nie udlawil jak , żem to przeczytał. :sarcastic: Takich ludzi nam trzeba bo w dziale 166 sztywne towarzystwo poza kilkoma ludziami, reszta poważna taka , biznesmenów udają, w koncu limuzynami sie wożą.. 15 letnimi, ale ch.j sąsiad myśli, że nowe:sarcastic: krawaciarze

Jak mają luz i walą to raczej mechanizm masz do wymiany, a jak stają i żyją własnym życiem to silnik szwankuje, ja kiedyś załatwiłem temat na jakiś czas podginając blaszki w silniku, ale teraz to już tylko wymiana mi pomogła, latają teraz w końcu tak jak powinny. Laki - wkładaj skórę, robi robotę :)

Walcze z ta skóra :) Masa ja też miałem pierogi na obiad dzisiaj :) a walić to :) ważne kim jesteś a nie czym jeździsz ;) możesz pomykać , lambo albo ferką i też będziesz dobbrym , zabawnym człowiekiem kwestia ludzi :)

- - - Updated - - -

u mnie od wczoraj pada deszcz , i mnie cholera bierze na te wycieraczki. aaaa i o masz jeszcze no, motyla noga, co mi szyby parują następna cholera się przplątała no dzisiaj to już mnie wrrrrr coś brało na te szyby jakiś pomysł? na to?

Wymień filtr przeciwpyłkowy, tam może być przyczyna problemu. Jak zatkany to cyrkulacji brak.

a gdzie on jest?

U mnie w deszcz tez parują:( Auto garażowane non stop, jeżdzone tylko w niedziele, nagrzewnica nei cieknie, filtr p pył nowy. Czyżby jakiś odpływ? Podłoge mam suchą i jedynie klima mnie ratuje. Nie wiem czy to coś z autem , czuy to ja tak paruje :sarcastic: Laki włącz klime po wejsciu do auta , nawiew na szybe i w 3 sekundy Ci odparują..

Amortyzatory
Powrót