Moja 145 1.6 Boxer

Ladna Alfa nie ma co ;) jeszcze lepiej by sie prezentowała jakbyś zrobił kilka fotek na jakimś ciekawym tle(las,woda,łąka,itp.) w mojej kilka dni temu regeneowałem felgi-poszły na biało ;)tak jak u Ciebie,jedyny problem to czeste mycie...ale warto! pzdr.

no ostatnio wziolem sie za blacharke porozbieralem srodek auta i brakowalo mi troche podlogi;pp najbardziej z tylu za siedzeniem kierowcy. najwieksza dziura (po wyczyszczeniu) miala wymiar 16cm x 64 cm:D potem 1 latka 5cm x 7cm i na laczeniu blach podlogowych pasek 2cm x 20cm teraz juz wszystko pospawane zamalowane zamastykowane i grubo zakonserwowane;pp 2 dni auto stalo na boku. i przychodzi czas na nadwozie. od jutra czhyszczenie kitowanie szlifowanie i najprawdopodobniej w sobote malowanko calosci:D

no i autko przygotowane do podkladu rano jade na garaz szprycnac to wkrotce zdiecia z przygotowki. trzeba bylo jednak latke wstawic w tylni blotnik

oto kilka fotek z prac nad moja Bella.
narazie przygotowana do podkladu, rano podklad a potem dalsza zabawa ze zderzakami i innymi plastikami. niestety ogranicza mnie jeszacze praca ale jak wszystko pojdzie zgodnie z planem to w sobote malowanko po niedzieli skladanko i polerowanko:D

Fajna Alfka.
To dziwne z ta blacharką- 145 są raczej dobrze zabezoieczone przed korozja (jesli są nie bite nie ma problemów) Zwłaszcza na elementach typu drzwi, błotniki, maska...

Fajna Alfka.
To dziwne z ta blacharką- 145 są raczej dobrze zabezoieczone przed korozja (jesli są nie bite nie ma problemów) Zwłaszcza na elementach typu drzwi, błotniki, maska...

podloga zgnila ale jak to 15 lat bez konserwacji to sie juz mialo prawo zdarzyc a w szczegolnosci jesli byla kupiona i urzytkowana w polsce. przedni blotnik byl wymieniony bo tamtego sie juz nieoplacalo klepac po urwaniu wachaczy. a reszta to kitowana byla z powodu obic. no tylni blotnik mial mala latke wstawiona ale to tez da sie zrozumiec (polska sól i brak nadkoli. poza tym progi i reszta zdrowiusienkie. a byla poprostu poobijana ( z powodu np ludzi na parkingach co mysla ze se moga drzwi na oscierz otworzyc) no i opierania sie i siadania na poszczegolnych elemetach.

no i dalszy ciag prac (podklad)

Ostatnia edycja:
pragne zaznaczyc ze wszystkie prace (z wyjatkiem spawania) wykonuje sam. z drobna pomoca kuzyna.

O... zobaczymy co Ci z tego wyjdzie:D Tylko czy warto inwestować w nią tyle $ i czasu? Kiedy kończysz? Wpadaj na Kato na 1/4 mili co czwartek:P:P

PS: Co to za k... kalendarz w garażu? czekaj, matce powiem to Cie tak zerżnie w dupsko:D

O... zobaczymy co Ci z tego wyjdzie:D Tylko czy warto inwestować w nią tyle $ i czasu? Kiedy kończysz? Wpadaj na Kato na 1/4 mili co czwartek:P:P

PS: Co to za k... kalendarz w garażu? czekaj, matce powiem to Cie tak zerżnie w dupsko:D

quattro pieniedzy mi duzo nieposzlo bo robie wszystko sam a w sklepie z lakierami mam fajne rabaty a oprocz tego wszystko mam bez watu czas wole spedzic dziubiac przy aucie niz w barze siedziec a pozatym robie auto dla siebie bo przez najblizsze pare latek niemam zamiaru go sprzedawac ( wkoncu jestem lakiernik i ogolnie przy aucie wszystko sam sobie robie bo nieufam mechanikom a sie przynajmniej na swoim ucze i od bajtla grzebalem przy autach) a kaledarz fajny;pp tyle ze garaz nie moj tylko wynajolem od znajomego.
autko do piatku bedzie juz wypolerowane i poskladane. mysle ze na cykliczny do biela juz przyjade w reaktywowanej belli.

wczoraj pomalowalem gore zderzakow w nowej czarnej strukturze
dzisiaj wieczorem (po robocie) maluje dach i slupki w graficie.
jutro rano auto z wiekszoscia elementow i na koniec plastiki.

maly cennik (bez rabatow i z vatem)
faba (metalik na dach i slupki) 0,5l 63zl
farbaq czerwona 220zl
rozcieczalnik do farb 15zl
utwardzacz 30zl
bezbarwny 75zl
struktura 25zl
podklad na plastik 27zl
podklad na cale auto 35zl
kit(szpachlowka) 40zl
rozpuszczalnik 26zl
papiery scierne , tasmy folie 75zl
zmywacz szmatki antystatyczne 35zl
pasta polerska 60zl
konserwacja i mastyki 60zl

Ostatnia edycja:
no i buda pomalowana:) buda drzwi maska i klapa;D rano jeszcze progi lusterka zderzaki klamki i jakies tam plasticzki:)

auto cale poskladane:D jutro montarz xenonow i spryskiwaczy na lampy ( niestety hid-y ale maja wybity TUV homologacje i E4)
Polerka calego auta w przyszlym tygodniu jak posiada zeby uniknac wtornego polerowania.
wkrótce zdiecia:)

1285413724_by_Franko95_500.jpg
:P:P:P

a oto zdiecia z lakierowania i po lakierowaniu:)
kolor to organic red 303 ( pigment) to kolor bazowy z ktorego miesza sie inne czerwone. najczerwienszy z czerwonych ( az oczojebny:D) tylko ze zdiecia niestety robione telefonem wiec nieoddaje to pelnego uroku i koloru. w rzeczywistosci kolor jest naprawde czerwony. auto jeszcze bedzie polerowane w przyszlym tygodniu. przy okazji malowania doszly xenony 6000k oraz spryskiwacze z brawo w zderzaku.
0902e8bcf73cbd90.html
8.jpg
8.jpg
75976300418bd49e.html
56a0ae83847314e7.html
e1f84ee99fb1de16.html
0f55a63991fd732b.html
76b8f3991d050538.html
c3ee01a8eed75b21.html
2909e638162fb9e5.html

narazie tyle reszte dodam wieczorem

juz poprawiam:) i nowy sprzecik w bagazniku:)

juz poprawiam:) i nowy sprzecik w bagazniku:)
kolor raz czerwony raz pomarancz. troche sie mieni ale w duzym stopniu to wina aparatu. kolor naprawde jest ''oczojebny i czerwony''

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót