Moja 145 1.6 Boxer

Nie urażając nikogo moim zdaniem czarne alusy nijak się mają;/ jedyne prawidłowe kolory to biel i srebro. P.S. Nawet w rowerze obręcze zmieniam na biały kolor:) od razu lepsze prezencja. Więc w Alfie biel byłaby super a dbać no trzeba. I tak jesteśmy maniacy czystości więc dbanie o białe alusy nikomu nie przysporzy większych problemów. Ale Alfa super jest.

Fajna, choc również uważam, że czarne fele nie pasują, ale to tylko moje zdanie, ważne żeby Tobie sie podobało:D

w poniedzialek wziolem sie za rozkrecanie silniczka i wymiany uszczelek pod glowica. po okolo 5 godzinach glowice mialem juz przygotowane zeby zawiesc do planowania niestety po glebszym przyjrzeniu sie okazalo sie ze glowice byly juz planowane i prawa glowica miala wyzlobiony rowek na okolo 0.5mm i niestety niebardzo da sie ja uratowac tzn jednym ratunkiem jest spawanie i planowanie ale jest troszke nieoplacalne jakies 500zl. kilka godzin pozniej znalazlem glowice w gliwicach wujek jadac do pracy podjechal zobaczyl i juz glowica lezy u mnie stan super rano obie jada do planowania i kolo piatku mysle ze auto bedzie poskladane bylo by wczesniej ale w czwartek matura wiec niebardzo bedzie czas. przy okazji wymiana kompletnego rozrzadu i pompy wody. i juz niedlugo bella bedzie smigac jak wczesniej.

jest zabawa z tym :D, ale pomyśl ile by Cie mechanika skasował za to:)
Od razu humor się poprawia, że kasa na benzynę została w kieszeni:) i do tego za niedługo znowu boxer zabrzmi;] Pozdro!!

boxerek juz ponad 2 tygodnie smiga wymieniony komplet uszczelek jedna glowica niestety tez byla do wymiany, odrazu obydwie splanowane, kompletny rozrzad. chodzi jak ta lala:) i wszystko zrobione we wlasnym gararzu z mala pomocą pozyczonych ksiazek

male palenie bo czekam na nowe opony a te mozna dojezdzic;pp wiem ze to niszczenie auta ale od czasu do czasu chyba mozna:evil::evil: chodz i tak niedeptalem do dechy bo jeden przegub sie konczy pomalu a to mu napewno bardzo pomoglo;p
kuzyn zbyt pozno zaczol krecic i tylko telefonem to jet takie se. a pozniej szybki odjazd bo jakis koles ryczol ze po policje dzwoni:secret:
a tu filmik
http://www.youtube.com/watch?v=4Uj01dIqJGk

Nie działa Ci światło cofania ;)
Wydech seria?

Ostatnia edycja:
wydech seryjny tylko koncowka dolozona, a swiatlo cofania niedzaila juz jakis czas bo mi go zalewa i juz kleilem gdzie sie tylko dalo i dalej to samo.

mam chwilke to wrzuce fotki;pp tak rozgrzebalem jak glowice robilem;pp

Ostatnia edycja:
felgi pomalowane:D nowy biały kolorek + 3 warstwy xryalik-u :) i dzis obuwie 2x 195/45 r 16 pirelli i 2x 205/45 r16 uniroyal RainSport 2 (juz jutro)

Ostatnia edycja:
zlocik Ustroń:) dzieki doldi za to piekne zdiecie:)

no i wkoncu zlitrazowalem autko jak nalezy.
w trasie nieprzekraczajac 140 zszedl do 6,8 l/100km
w miescie 7,9 no chyba ze sie konkretnie depta to spalanie wzrasta do 9 czesem 10l
w jezdzie mieszanej 7,5l
az sie zdziwilem. ale patrzac z drugiej strony koma zresetowalem i zrobilem od szlagu 400 km wiec sie przeprogramowal ( tak mi powiedzial elektro mechanik)i oponki zmienilem na konkretne. i od tego czasu pali duzo mniej. wczesniej spalanie wachalo sie miedzy 9,5 a 11l

Ostatnia edycja:
no i wkoncu zlitrazowalem autko jak nalezy.
w trasie nieprzekraczajac 140 zszedl do 6,8 l/100km
w miescie 7,9 no chyba ze sie konkretnie depta to spalanie wzrasta do 9 czesem 10l
w jezdzie mieszanej 7,5l

Chyba sobie żartujesz boxer tak mało pali ?
Nawet 1.4 więcej ciągnie benzyny ;)

poprzednim wlascicielem byl kumpel i mu 8 nieprzekraczal. jak go odkupilem to autko troche po dupie dostalo i:
1 jezdzilem z prawie zdechnietym akumulatorem ( czyli auto za kazdym razem przy odpaleniu przelaczalo sie w tryb awaryjny i palil wiecej)to tak na chobski rozum bo jakbym to napisal tak jak zaufany elektro mechanik(tata) mi to tlumaczyl to sam bym sie pogubil
2 wymienione niedawno zostaly filtry co tez duzo daje
3 wymienione opony na nowki sztuki 2x uniroyal 2x pirelli to tez ma duze znaczenie
4autko jak nieosiagnie stalej temp ok 80 stopni to nieprzekraczam 3k
5 jesli nietrzeba lub niechce to przy 60km/h mam 5 bieg i auto idzie normalnie jak chce przyspieszyc to tylko lekko gazu mu daje
6 niedawno wymienialem jedna glowice i planowalem obydwie
7 jak juz pisalem reset kompa i zrobienie 400 km zeby sie zaprogramowal pod dany styl jazdy

sam niewierzylem ale zatankowalem do pelna (pod korek) zrobilem 100km w trasie i weszlo mi 6,84l i po kazdy test tak samo

Jest to możliwe. Co więcej mój w trasie spala jakieś 7-7.5 litra i to wcale nie jest eco driving.

Amortyzatory
Powrót