Mechanik!!Warszawa!!

• Autor wątku Autor wątku RAQ
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Czy ktoś poleci mi serwis który usunie klapy wirowe z 159 1.9 16V w skończonym czasie i za skończone pieniądze? Pabla spod Mińska nie mogę się doprosić o termin (cały czas zajęty). A [notranslate]Alfa[/notranslate] Serwis na goździków chce za to 1500zł....

Czy ktoś poleci mi serwis który usunie klapy wirowe z 159 1.9 16V w skończonym czasie i za skończone pieniądze? Pabla spod Mińska nie mogę się doprosić o termin (cały czas zajęty). A [notranslate]Alfa[/notranslate] Serwis na goździków chce za to 1500zł....

Po 15 sierpnia zrobimy za 800 pln, aktualnie mamy urlop ;) Przepraszam za kłopoty, ale czasami trzeba odetchnąć.

Panowie, polećcie jakieś miejsce gdzie można podjechać najchętniej w okolicy Sadyby ze 166 bez obaw, że jak ją zobaczą to się przeżegnają i rzetelnie podejdą do tematu wycieku z pod miski. Już kurde mam dość jeżdżenia i szukania..

Znajomi ze Stegien (co prawda nie alfaholicy) jeżdzą na Wiertniczą 160 do Akuły (obok TVNu). Chwalili sobie: robią wolno, niezbyt tanio (;)), do momentu aż naprawią, dzwonią jak coś wyjdzie w międzyczasie. Nikt nie jeździł na poprawki. Też raz tam byłem - nabijać klimę. Jestem zadowolony z działania maszyny (wcześniej sprawdziłem ile ma być czynnika by rozwiać ew. wątpliwości). Ojciec z synem to właściclele, mało rozmowni. Przy wymianie kół na zimowe myją felgi a nie pakują brudnych do wora. Reszta tego typu serwisów w okolicy to c.uj, robią łache i zachowują się jakby jeszcze byli w PRLu.

Witam, Panowie z racji 57 stron (brakuje mi podsumowania albo jakiejs jednej tableki na poczaktu z serwisami) chciałem zapytać gdzie w Warszawie zrobić przegląd Alfy Romeo Guilietty przed zakupem?

Niestety w Auto-Ostrobramska maja termin na czwartek za tydzien wiec troche slabo. Auto jest z uzywanych w CarSerwis wiec chyba nie ma sensu jechac do CarSerwisu na takie sprawdzenie.

Podpowiem ze auto jest na 1 sierpnia (Mokotów).

Witam,
Polecam serwis na Gożdzików 16, robiłem tam przegląd przed zakupowy swojej Julki :D
auto zostało dokładnie przeczepane, polecam :P

Moja Bella 147 1.6 TS najprawdopodobniej będzie potrzebować remontu silnika, bo ciągnie dużo oleju... Gdzie polecacie wykonać taką operację i jaki to będzie przybliżony koszt ?

Hej, mógłby ktoś podesłać dane kontaktowe do p. Marcina Przeździeckiego (przewijał się tu kilka razy)? Będę dźwięczny.

Forumowicze i znacie może miejsce w Wawie, gdzie można samodzielnie zmienić sobie tarcze i klocki tył gdzie za opłatę za godzinę dostanę też part kluczy do tej roboty. Niestety warsztat na ursynowie na który polowałem ma teraz sezon zmiany z lato na zimę i na termin trzeba długo czekać/

Hej, mógłby ktoś podesłać dane kontaktowe do p. Marcina Przeździeckiego (przewijał się tu kilka razy)? Będę dźwięczny.

Przyłączam się do prośby, bo już też z kilku źródeł o nim słyszałem, ale nigdzie nie ma do niego kontaktu...

Zostawić samochód u Marcina z Jubilerskiej to naprawdę zły pomysł. Pisze z doświadczenia.

Wysłane z mojego LG-K220 przy użyciu Tapatalka

Dlaczego? Opisz bo jestem ciekaw. Za każdym razem byłem zadowolony z usługi. Kilka osób z forum jest jego stałymi klientami i też uwag nie ma.

Dlaczego? Opisz bo jestem ciekaw. Za każdym razem byłem zadowolony z usługi. Kilka osób z forum jest jego stałymi klientami i też uwag nie ma.
Nie jestem jego konkurencja i nie prowadzę warsztatu. Naraził mnie na dodatkowe koszta. Nie wymienił części na które byliśmy umówieni. Więcej u niego nie bylem i odradzam go każdemu.

Nie jestem jego konkurencja i nie prowadzę warsztatu. Naraził mnie na dodatkowe koszta. Nie wymienił części na które byliśmy umówieni. Więcej u niego nie bylem i odradzam go każdemu.

Myślałem, że coś gorszego :P Ja daję jemu częsci i listę z zakresem pracy, mówię, że ma być wymienione i koniec.

Panowie, a gdzie w okolicach Woli można coś załatwić? Wczoraj pojawił się problem z turbo w moim 159 i nie chciałbym jechać daleko bo nie wiem jaki to ma wpływ na silnik.

Panowie, a gdzie w okolicach Woli można coś załatwić? Wczoraj pojawił się problem z turbo w moim 159 i nie chciałbym jechać daleko bo nie wiem jaki to ma wpływ na silnik.

Ok, najbliżej znalazłem pana Pawła Mikulca pod koniec Włoch. Polecam, konkretny i rzeczowy człowiek.

Niestety po lekturze nie udało mi się znaleźć sensownego miejsca w Warszawie (najlepiej Wola) gdzie mógłbym sensownie sprawdzić i naprawić zawieszenie w 166. Ktoś mógłby polecić ?
Do wcześniej wspomnianych miejsc albo nie mogę się dodzwonić albo mówili, że "przy alfie średnio pomogą" wrrr

Alf gorzej nie traktują niz Ferrari, spokojnie. No chyba ze w dieslu ;-) zartuje :) albo i nie :)
Wg mnie pełny profesjonalizm. Ceny cóż, ale sam ocenisz. Kwestia terminów, elastyczności, itd oby tak każdy serwis działał. Nawet jak nie zdecydujesz się, to dla samego klimatu, pogadania, i tego co na podnośnikach i placu warto zaglądnąć. Plus tradycja i doświadczenie z czasów Ikar@.

Amortyzatory
Powrót