[159] Mapy do InstantNav / RadioNav

cześć
PODLY niestety ale u mnie dalej nie rozpoznaje SD, miałem ver. 1.19.01 uaktualniłem raz jeszcze, nie pomogło, formatowałem karty "dogłębnie" i nic. Pisałeś coś o wadliwych instantach , czy MES pokaże oprogramowanie z danego roku? Czy wg Ciebie jest szansa na jakąś naprawę, ewentualnie czy masz jakieś pomysły aby odpalić Navi ???
Gdzie szukać ver. 1.19.2 ? Może to mi pomoże :(

Witaj macinek
Pod koniec zeszłego roku w moim świeżo przywiezionym 159 miałem dokładnie ten sam problem co ty. Jakiejkolwiek karty bym włożył, czy z mapami czy czymkolwiek innym zawsze miałem komunikat: SD Card Unknown.
Serwis oczywiście rozkładał ręce. Ja we własnym zakresie zaktualizowałem soft do wersji 1.19.01, ale nic do nie zmieniło. Szukałem po necie ludzi, którzy mają jakieś pojęcie o tym urządzeniu i trafiłem na gościa z Bielska-Białej. Ogólnie nie dawał gwarancji, że to zrobi, ale postanowiłem mu swoją nawigację wysłać. Po 3 dniach informacja, że urządzenie zrobione.
Jeśli nadal masz nierozwiązany problem z mapami pisz na PW - podam namiary - z tym gostkiem jestem co jakiś czas w kontakcie, więc mogę go polecić.

Podly:
dziękuję za spolszczenie - zainstalowałem dzisiaj i działa bez problemu.

Stefan

A możesz opisać jak wyciągnąłeś RadioNav? Ja próbowałem wyciągnąć swoją przy pomocy 2 śrób m4 ale ani drgnęła, a nie chcę nic rozwalić..

Ja wkładam zwykły mały śrubokręcik w każdy z dwóch otworów (nad guzikami, po obu stronach kieszeni na płyty), tak żeby weszło ok 4-5cm. Tyle w zupełności wystarczy, żeby zaczepy/blokady w radiu się schowały i umożliwiły wyjęcie.

Zadałem pytanie firmie z Krakowa, odnośnie nawigacji w mojej Alfie 159 :
Mam Alfę 159 z 2007 roku z fabryczną nawigacją . Czy są dostępne aktualne mapy Polski do tej nawigacji ?
I otrzymałem taką odpowiedź:
Witam! Jeśli to system G!, płyta na 2011 to dostępna Pana navi - koszt 290zl.
Ale, można zainstalować nowy software i wtedy będą działać płyty na 2014/2015 od innego systemu który jest kompatybilny z Pana systemem -koszt 1xCd software nowy+ 1xCD z mapa Polski na 2014/2015- 460zl
Zrezygnowałem, bo miałem już złe doświadczenia z nawigacjami przyklejanymi na szybę , też z mapami na 2015- kiedy w trakcie jazdy obwodnicą Łodzi , albo warszawską S8 - miałem cały czas informacje : "jesteś poza trasą "
Wolę mapy Googla na komórce , gdzie jako wartość dodaną - mam jeszcze informacje o korkach.

Wkładałeś śrubokręt i co? coś klikało gdy się odblokowywało? A jak wyciągałeś całe radio? Chyba jest ciasno spasowane...

Musisz sobie zorganizować dwa gwintowane pręty, zdaję się, że M5, bo te zatrzaski są dość głęboko - jak je odpowiednio wkręcić, to ciągnąc za pręty, radio Ci bez najmniejszego problemu wyjdzie.

Siema,
a najlepsze są szprychy rowerowe :) na jednym końcu gwint, a na drugim jest za co chwycić...
pozdrawiam
"..."

Potwierdzam, dziala:) W koncu Navi widzi A2, S8 i S7 od Warszawy :)
Muczos Gracias 'podly'!

Działa bez zarzutu

Dzięki Wielkie, działa bezproblemowo w Navi w wersji 1.19.00 :)

Witam. czy spolszczenie z angielskiego da się wgrać do wersji 1.22.02 a jesli nie to czy da się wrócić do wersjii 1.19.1 ?

podly - You are my hero!!!!

Działa bez żadnych komplikacji na AR 159.
Mam nadzieję, że niedługo wypuszczą jakieś bardziej aktualne mapy ;)

Ostatnia edycja:
odświeżę trochę temat.. a mianowicie chodzi mi o "lektora nawigacji" który podpowiada wskazówki jazdy. U mnie mówi po francusku, da się to zmienić na PL albo EN ?

Trzeba wgrać język polski do Blue&me

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Wczoraj zainstalowałem działa prawidłowo - kol.podly wielkie dzięki. Jeszcze muszę poszperać na forum i wgrać język polski do B&M

Cześć

W temacie map to faktycznie Navteq zarzucił wsparcie map pod rt3 , 4 i instant / radio nav.
Francuzi skompilowali mapy na 2018 pod RN4, mapy pochodzą z systemu używanego w BMW, może tą drogą by można podążyć?
Mam linka do dyskusji o tych mapach, niestety nie mam uprawnień do ściągnięcia map, jakby ktoś mógł je zassać to podaję poniżej linka.
https://gpsunderground.com/forum/forum/car-navi-system/car-gps-systems/peugeot-citroen/1333459-ng4-psa-navidrive-3d-wip-com-3d-peugeot-citroen-maps-full-europe-2018-1-unofficial

I kup tu człowieku nowe auto z nowym systemem z nowymi mapami z darmowa aktualizacją przez np. 3 lat. Później okazuje się to co mamy z RadioNAV. Parafrazując słowa kandydata na prezydenta: nie ma map, nie ma aktualizacji, nie ma niczego (swoją drogą chyba jedyna spełniona obietnica wyborcza :)

Amortyzatory
Powrót