• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Mapy do InstantNav / RadioNav

[MENTION=68282]oran[/MENTION] - z jakiego języka zmienić na PL? też z angielskiego?
A skąd to wiem? Jak wsadziłem instanta do siebie i zobaczyłem ile navteq liczy sobie za aktualizację, to się wkurzyłem i postanowiłem zostać Janosikiem ;]

Przy okazji - jak zobaczycie jakieś rażące błędy w PL to piszcie - to co wam wysyłam, to już w dużej części jest poprawione przeze mnie - oryginał momentami aż w oczy kłuje.

Przy okazji - jak zobaczycie jakieś rażące błędy w PL to piszcie

Chyba w ustawieniach, w zakładce gdzie data i godzina. Tam jest ustawienie czasu po GPS. Rzuciło mi się w oczy jakieś dziwne tłumaczenie, chyba, że "minuty po GPS" czy jakoś tak. Tak poza tym, przeglądając na szybko, nic nie zauważyłem.

Tam jest 'Ustaw minuty z GPS' - w oryginale jest podobnie 'Regola minuti da GPS'. Po angielsku jest 'GPS time'. Mogę zmienić na 'Pobierz czas z GPS' albo coś takiego :)

Cześć,
Czy w Julce da się zrobić język PL w RadioNav?
Pozdr.

Ok, poprawiłem ten czas GPS. Tutaj można pobrać zamianę EN na PL: https://mega.nz/#!LSxzVKpa!Os-Z_qQpF-d8Vh5VRJXpG__JnpgyXJUSUJddcqvmcHY
Tylko do InstantNav z wersją 1.19.1 i 1.19.2. Wsadzenie tego do innej wersji może ubić nawigację!!!
Wypakować na czystą, sformatowaną na FAT32 kartę SD. Odpowiedzieć Yes na wszystkie pytania.
[MENTION=70082]ZKL[/MENTION] - na pewno nie za pomocą tego skryptu. Mógłbym przygotować dla Julki, ale to w tygodniu jakoś.

cześć
PODLY niestety ale u mnie dalej nie rozpoznaje SD, miałem ver. 1.19.01 uaktualniłem raz jeszcze, nie pomogło, formatowałem karty "dogłębnie" i nic. Pisałeś coś o wadliwych instantach , czy MES pokaże oprogramowanie z danego roku? Czy wg Ciebie jest szansa na jakąś naprawę, ewentualnie czy masz jakieś pomysły aby odpalić Navi ???
Gdzie szukać ver. 1.19.2 ? Może to mi pomoże :(

Ostatnia edycja:
[MENTION=60824]marcinek[/MENTION] - podeślij mi na priv serial no. swojej nawi [dłogo wcisnąć MENU].
1.19.2 jest tylko do fiata [i odpowiada 1.19.1 do Alfy]

Ostatnia edycja:
Ja też bym prosił aby w Julce był język polski. Mamy tez Lancia Delta III i jest tam wszystko to samo tyle że po polsku.

[MENTION=2087]GoNiuS[/MENTION] opróżnij skrzynkę to Ci odpiszę w tej sprawie :)

[MENTION=34240]Whiplash[/MENTION] - samą grafikę można wrzucić od moda dla Giulietty tak jak jest, ale nie wszystko będzie dobrze wyglądać - w Julce jest całe menu DNA w miejscu MY CAR i jest jeszcze trochę innych różnic. Ale większość jest OK i jak chcesz, to możesz sobie wrzucić tego moda od Julki - generalnie zadziała, a jak Ci się nie spodoba, to zrobisz sobie upgrade i przywróci Ci oryginalną grafikę.
Mi się jakoś specjalnie ta szata graficzna nie podoba (oprócz animowanych ikonek które akurat mi się podobają), więc nie mam ciśnienia :)

A ok, czyli można tego moda normalnie z karty sd zainstalowac z tego pliku co jest pod opisem filmu i będzie działać???

Amortyzatory
Powrót