• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Malowanie zacisków

Przeczytałem cały temat i padło kilka wypowiedzi, że duże brembo tylko proszkowo bo jest alu. Malował ktoś duże brembo w 159 domowo?

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Poprzednia strona post #322?

Tylko, że tam jest brembo ze 166, w sumie chyba też alu, pytałem też bo w tym temacie nie widziałem żadnego dużego brembo ze 159, które zostało przez kogoś pomalowane. :)

Hmm no to #173 i #181? :)
W siebie mam miejsze brembo (tarcza 305mm) i leciałem sprejem, zaciski chyba też amelinium :)

Ja wrzucałem brembo pomalowane z mojej 166. Zaciski są aluminiowe ale malowałem zwykłą farbą deco color i podkładem;p

wydaje mi się, że to był też deco color;) na pewno nie jakiś specjalny, kupiłem w zwykłym sklepie z farbami;p

Witam,

Przeczytałem cały wątek i już wiem chyba wszystko, jedynie chce się upewnić czy polecacie farbę w sprayu czy malować zaciski pędzelkiem?

Heyah, i ja postanowiłem coś zrobć dla Alfy:) pomalowałem więc zaciski. Zrezygnowałem z Hammeritu ze względu na zbyt metaliczny kolor:) Ponadto użyłem naklejek z napisem Alfa Romeo. Niestety nie mam brembo więc przód odpadał ze względu na spore załamania samych zacisków. Natomiast tył wyszedł całkiem zacny. Zrezygnowałem też z czerwnego koloru (jak już wspominałem brak brembo) walnąłem więc na niebiesko pod kolor karoserii. Efekty:
20160621_153749.jpg20160621_153755.jpg

Odgrzewam kotleta z premedytacją. Mam zwykle małe zaciski w Brerce (2.2) chyba takie jak kolega wyżej, czego nie tykać przy malowaniu? Planuję wziąć się za to na dniach, ale w tym mam zero doświadczenia, a jednak hamulce to bezpieczeństwo wiec nie chce upośledzic ich pracy.

Były w Brerze małe zaciski? Wydaje mi się, ze nie. Był tylko 4 tłoczek Brembo w dwóch wersjach pod tarczę 305 (małe brembo właśnie w 2.2 JTS) i pod tarczę 330 (duże brembo w mocniejszych wersjach). Malowanie banalna sprawa. Dobrze sobie wszystko oklej żebyś pomalował tylko to co chcesz pomalować. I upewnij się jaki masz zacisk na przodzie bo na 90% to Brembo ;]

Malowałem niedawno w swojej i wyszło tak:

580.jpg

Ostatnia edycja:
Aaa to trochę lipa nawet nie wiedziałem, że zwykłe też pakowali. Spokojnie da rade pomalować tylko troszkę więcej oklejania jest. Byle nie zamalować sobie, śrub, odpowietrzników itp itd. żeby później nie było problemów z wymiana klocków czy płynu.

Luzik, pewnie na wiosnę wpadną Brembo więc to robota na zimę. Będę się bawił.

Były w Brerze małe zaciski? Wydaje mi się, ze nie. Był tylko 4 tłoczek Brembo w dwóch wersjach pod tarczę 305 (małe brembo właśnie w 2.2 JTS) i pod tarczę 330 (duże brembo w mocniejszych wersjach). Malowanie banalna sprawa. Dobrze sobie wszystko oklej żebyś pomalował tylko to co chcesz pomalować. I upewnij się jaki masz zacisk na przodzie bo na 90% to Brembo ;]

Malowałem niedawno w swojej i wyszło tak:

580.jpg

Kozacko to wyszło. Czym malowałeś?
W sensie farba jaka?

Pytanie z innej beczki. Mam pomalowane zaciski na czerwono ale po zimie są zajechane tzn brudne jak pięty beduina. Czym wyczyścić brudne zaciski?

Tym samym co felgi. Polecam zieloną tuge, za pare groszy masz litre produktu ktory ci dlugo posłuży. Spryskaj poczekaj az zacznie dzialac i sie przebarwi na fioletowo. Potem szczotka lub pedzelkiem (na lekki brudek). Potem splukac. Czynnosc powtorzyc do uzyskania zadowalajacego efektu.

Gesendet von meinem HTC 10 mit Tapatalk

Amortyzatory
Powrót