• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Malowanie zacisków

oczysc
odtlusc
jedziesz

Załączniki

• uploadfromtaptalk1455743859683.jpg
    uploadfromtaptalk1455743859683.jpg
    100.6 KB · Wyświetleń: 101
Ja również malowałem zwykłą farbą w spray'u za 10zł puszka:) Poruszam się zarówno po naszych pięknych drogach jak i po autostradzie i zdarza mi się czasami ostro hamować ale póki farba nie odpada;pDSC00779.jpg

W sumie racja.

Pokaż załącznik 191311

Nie wiem czy taki zacisk jest czymś pomalowany ale strukturę ma chropowatą. Dawać coś przed lakierem, żeby bazowy ładnie rozlać? Najchętniej zrobiłbym to sam w garażu.
Są dwa sposoby albo szlifujesz to do uzyskania gładkiej powierzchni albo rozlewasz na to podkład w miare grubo :)

W sumie racja.

Pokaż załącznik 191311

Nie wiem czy taki zacisk jest czymś pomalowany ale strukturę ma chropowatą. Dawać coś przed lakierem, żeby bazowy ładnie rozlać? Najchętniej zrobiłbym to sam w garażu.

Najlepiej przetrzyj to włókniną ścierną, później papierem, odtłuść i maluj kilkoma warstwami lakieru. Napis AR też Cię interesuje?
Ja u siebie odnawiałem w wakacje i mam to pomalowane 3 lakierami - najpierw biały żeby było AR, później czerwony i na końcu bezbarwny.
W razie czego będę na spocie w niedzielę to pogadamy:)

Najlepiej przetrzyj to włókniną ścierną, później papierem, odtłuść i maluj kilkoma warstwami lakieru. Napis AR też Cię interesuje?
Ja u siebie odnawiałem w wakacje i mam to pomalowane 3 lakierami - najpierw biały żeby było AR, później czerwony i na końcu bezbarwny.
W razie czego będę na spocie w niedzielę to pogadamy:)

Również będę na spocie. Muszę pamiętać, żeby z to obgadać :) Co do napisu to tak, chce żeby był, ogólnie to zamówiłem u koleżanki Moniq naklejki w dedykowanym rozmiarze, białe i czarne, zobaczymy, które bardziej podpasują. Wiele osób pisało, że naklejki bardzo dobrze się trzymają. Ale jeżeli ładnie wychodzi napis po zalakierowaniu to może się skuszę, zobaczę jak wyszło to u Ciebie.

Również będę na spocie. Muszę pamiętać, żeby z to obgadać :) Co do napisu to tak, chce żeby był, ogólnie to zamówiłem u koleżanki Moniq naklejki w dedykowanym rozmiarze, białe i czarne, zobaczymy, które bardziej podpasują. Wiele osób pisało, że naklejki bardzo dobrze się trzymają. Ale jeżeli ładnie wychodzi napis po zalakierowaniu to może się skuszę, zobaczę jak wyszło to u Ciebie.
Ja użyłem naklejek i całkiem dobrze trzymają ale po naklejeniu jeszcze prysnąłem lakierem bezbarwnym całość:)

Tak dokładnie jeżdżę już ponad rok i jest dobrze:P Tylko musisz uważać bo ja po pomalowaniu bezbarwnym dałem zbyt grubą warstwę i rozpuściło mi farbę, co objawiło się brzydkim zaciekiem czerwonego na naklejce;/

a naklejeczke "alfa romeo" jakbym chciał nakleic?

Po prostu ją naklej - po dokładnym odtłuszczeniu. U mnie chyba 3ci sezon siedzą naklejki i ani myślą się odklejać. Akurat na zaciskach proszkowo malowanych. A nawet gdy kiedyś zechcą to prościej kolejną naklejkę dać.
Ale hammerite wcześniej miałem na przednich, na tylnych jest wciąż i świetnie się trzymał/trzyma.

a naklejeczke "alfa romeo" jakbym chciał nakleic?
A jaki problem?? Ja zawsze stosuje tę metode. Na to naklejka i hula. Aktualnie tez mam naklejke bez zbednych kombinacji. Bo bezbarwny jest zbedny

Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka

Po prostu ją naklej - po dokładnym odtłuszczeniu. U mnie chyba 3ci sezon siedzą naklejki i ani myślą się odklejać. Akurat na zaciskach proszkowo malowanych. A nawet gdy kiedyś zechcą to prościej kolejną naklejkę dać.
Ale hammerite wcześniej miałem na przednich, na tylnych jest wciąż i świetnie się trzymał/trzyma.
Dokładnie !

Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka

Dla lubiących wyzwania i cierpliwych - masz jeszcze opcję naklejenia szablonu na dobrze wysuszony pomalowany zacisk, oklejenia czy obłożenia pomalowanego już zacisku i psiknięcia pod wybrany kolor napisu przez szablon ;-)

Trzeba zacząć działać i się decydować.

Szukam dobrego lakieru do zacisków w szpreju, kolor żółty, ma być trwały i ma mieć ładny odcień, na koniec i tak bezbarwnym do felg chce polecieć.

Testowaliście jakiś godny polecenia?

Trzeba zacząć działać i się decydować.

Szukam dobrego lakieru do zacisków w szpreju, kolor żółty, ma być trwały i ma mieć ładny odcień, na koniec i tak bezbarwnym do felg chce polecieć.

Testowaliście jakiś godny polecenia?

DECO COLOR :D wystarczy

Przeczytałem cały temat i padło kilka wypowiedzi, że duże brembo tylko proszkowo bo jest alu. Malował ktoś duże brembo w 159 domowo?

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót